חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

רצועות סויה בסגנון מזרחי ומג'דרה אורז ועדשים בכלום זמן – ארוחה שכיף לאכול בסוכה ובכלל

JTNDaWZyYW1lJTIwd2lkdGglM0QlMjI1NjAlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjIzMTUlMjIlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy55b3V0dWJlLmNvbSUyRmVtYmVkJTJGYjhBYzNZY1NsX00lMjIlMjBmcmFtZWJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlMjBhbGxvdyUzRCUyMmFjY2VsZXJvbWV0ZXIlM0IlMjBhdXRvcGxheSUzQiUyMGNsaXBib2FyZC13cml0ZSUzQiUyMGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYSUzQiUyMGd5cm9zY29wZSUzQiUyMHBpY3R1cmUtaW4tcGljdHVyZSUyMiUyMGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==

פותחים שולחן עם Veggiez

לא יודעת מה אתכם אבל תקופת החגים השנה היא בהחלט מהמוזרות שהיו. אצלנו תמיד עושים ארוחות משפחתיות המוניות שכל מי שרוצה לבוא מוזמן, עם שפע ענק של אוכל והמון שמחה וחום. השנה מן הסתם החגים היו הרבה יותר מצומצמים אבל עדיין חשוב לשמור על מורל גבוה ואוכל טעים במיוחד. לכבוד זה הרכבנו לכם שולחן שאפשר לפתוח עם המשפחה הגרעינית שטבעונים ולא טבעונים יאכלו בהנאה כאחד!

אז מה יש לנו בתפריט?
  1. מתכון מושלם לרצועות סויה בסגנון שווארמה. מה שכיף ברצועות הסויה האלה, שאחרי ההשרייה והסחיטה הן סופגות באהבה כל תבלין שתזרקו עליהן, אבל בניגוד לטופו שלא כל אחד אוהב את המרקם שלו, לרצועות סויה יש מרקם נגיס וממש בשרי ולכן הוא קוסם מאוד גם ללא טבעונים שבחבורה. כדי להגיע לטעם "שווארמי" ו"בשרי" ככל האפשר השתמשו בתועפות בצל מטוגן ואל תשכחו להוסיף  פככ שמוכר יותר בשם השילוש הקדוש (פפריקה, כורכום וכמון). למהדרין מומלץ להוסיף גם תבלין גריל עוף (שמכיל גם ככה את התבלינים האלה :))
  2. מג'דרה עדשים אחד אחד מהיר במיוחד.

רעבים? יאללה בואו נתחיל!

רצועות סויה (אנחנו הכנו בסגנון מזרחי):

  • 300 גרם רצועות סויה יבשות
  • בצל גדול
  • 2 שיני שום כתושות
  • חופן נאה של פטרוזיליה טרייה
  • כף סילאן
  • חצי כוס מים
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • שמן זית
  • תבלינים: כורכום, כמון, פפריקה אדומה, פפריקה מעושנת מלח ופלפל
איך מכינים:
  1. משרים את רצועות הסויה היבשות לשעתיים לפחות במים רותחים עד לכיסוי בקערה ומקפידים שאכן כל הרצועות מכוסות במים.
  2. מסננים את הרצועות וסוחטים אותן היטב.
  3. מחזירים לקערה ומתבלים את הרצועות בערך כפית מכל תבלין (כורכום, כמון, פפריקה אדומה, פפריקה חריפה מלח ופלפל) וכף של שמן זית לעזור לתבלינים לעטוף את הרצועות היטב.  בשלב זה ניתן לשחק עם הטעמים איך שאתם רוצים ועם איזה תבלינים שאתם אוהבים.
  4. בינתיים במחבת רחבה מטגנים את הבצל עם כף שמן עד שקיפות.
  5. מוסיפים את השום ונזהרים לא לשרוף.
  6. מוסיפים את תערובת רצועות הסויה, כף סילאן ומיץ מחצי לימון ומערבבים היטב.
  7. בשלב זה ניתן להוסיף בערך חצי כוס מים למרקם קצת יותר רך, אם אתם אוהבים שהמרקם קצת יותר בשרי וקשה ניתן להמשיך לטגן את הכל יחד.
  8. מכסים ומאפשרים לתבשיל לשבת 20 דקות בערך על אש נמוכה שכל הטעמים ייספגו לרצועות.
  9. מגישים עם פטרוזיליה טרייה מעל ובתאבון!

אורז מג'דרה מהיר:

תקשיבו, זה אחד המתכונים הזריזים אבר! אם חשקה נפשכם במג'דרה ואין לכם זמן להתחיל להשרות עדשים וכל הווג'ראס הזה, פשוט תשתמשו בעדשים ירוקות מבושלות- כן, אלו שמגיעים בשקית של שטראוס. אם אתם לא מוצאים אפשר כמובן להשתמש בקפואים של סנפרוסט.  כן כן, אנחנו יודעות, זה סופר עצלני אבל בימים אלו של סגר בהם אנחנו מתגלגלים מארוחה לארוחה וכבר לא יכולים לראות את המטבח, כל פתרון שחוסך זמן הוא מבורך 🙂  רשימת ההוראות רק נראית ארוכה. בפועל זה לוקח חצי שעה גג.

אז מה צריך? (מרכיבים לסיר בינוני 4-6 מנות)
  • חבילה של עדשים ירוקות מבושלות
  • כוס וחצי אורז יסמין או בסמטי
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות
  • סילאן
  • תבלינים: כף כמון, מלח ופלפל
  • שמן זית
  • פטרוזיליה
  • להגשה (לא חובה): מיץ לימון סחוט טרי
איך מכינים:
  1. מחממים 3 כפות שמן בסיר.
  2. חותכים בצל לרצועות ומטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד על אש קטנה-בינונית עד השחמה (לא הזהבה. עד שממש שחום).
  3. מוסיפים כוס וחצי אורז (השתמשנו בבסמטי. גם יסמין יעבוד אבל שלא תעזו להשתמש באורז עגול. ייצא לכם דביקי ואנחנו רוצים דווקא אחד אחד כאן) בשתי כפות שמן. מערבבים טוב עם כף עד שכל הגרגרים מצופים בשכבה דקיקה של שמן.
  4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
  5. שופכים את תכולת שקית עם הנוזלים לתוך הסיר ומערבבים.
  6. מוסיפים  מים רותחים וכף סילאן.
  7. מערבבים, מכסים ומנמיכים להבה למינימום ומבשלים 20 דקות או עד שכל הנוזלים התאדו.
  8. מסירים מהאש אבל משאירים את המכסה סגור לעוד 5 דקות.
  9. ניתן להגיש מיד מומלץ מאוד עם פטרוזיליה טרייה מעל.
  10. אם רוצים סוחטים מעל חצי לימון להדגשת הטעמים ומערבבים היטב.
  11. מגישים.

אז אחרי שיש מנה עיקרית ותוספת, אפשר להוסיף סלט ירקות גדול, סלט עגבניות חריף (מתכון בקרוב), טחינה, לאפות שמכינים בצ'יק על מחבת ויש לכם ארוחת חג מהסרטים!

ואם אתם מחפשים גם קינוח קליל וטעים לארוחת החג  הקליקו כאן למוס שוקולד מושלם ב-2 מרכיבים בלבד!

חג שמח!

 

 

 

[vc_column video_bg="yes"][vc_wp_custommenu][vc_facebook][vc_pinterest type="vertical" css=".vc_custom_1602057901090{background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}"]

[vc_wp_custommenu]

השארת תגובה

דילוג לתוכן