נכון שאתם מתגעגעים לאכול סלט טונה עסיסי? כזה שאפשר להכין תוך דקות לפיקניק, שנשאר טוב גם אחרי יום-יומיים במקרר ואפשר להכין לילה מראש ולתקתק בכלום זמן בבוקר כריכים לעבודה או לבית הספר?
אז גם אנחנו.
וכבר כמה חודשים שעידו מציק לי להכין סלט טונה טבעוני. ואם אפשר, שיסתדר היטב גם בין 2 פרוסות של לחם מחמצת או לפחות מלא.
ואני, רק תנו לי אתגר לטבען את אחד ממאכלי הבית שלי של פעם ואני על זה.
אז לכבוד הקיץ החם ever, הלחות, חוסר חשק להכין משהו מורכב יותר מסנדביץ' והחזרה הקרבה ללימודים (אמנם רק נכנסים עכשיו לאוגוסט אבל יש אור בקצה המנהרה), קבלו את כריך סלט הטונה הטבעוני המושלם: יש בו הכל (חוץ מטונה כמובן): מיונז, מלפפון חמוץ, תירס והמרקם – הכי דומה לטונה שיכולתי להגיע אליו.
הוא נח בטבעיות בין שתי פרוסות לחם\ג'בטה או אפילו פיתה ויחד עם ירקות חתוכים או סלט ישראלי קצוץ וטחינה, יש לכם ארוחת בוקר\צהריים\ערב קיצית קלה להכנה ומהנה.
המתכון מבוסס בקווים כלליים על כריך הטונה של הבלוגרית המדהימה דנה שולץ הידועה יותר בכינוי The Minimalist Baker, אבל בהתאמה לחיך הישראלי ולחיך שלנו באופן אישי.
כריך טונה טבעוני מושלם
מצרכים
- 350 גרם גרגרי חומוס מקופסא מסונן
- ¼ כוס בצל סגול קצוץ
- ¼ כוס גרגרי תירס מקופסא מסוננים
- ¼ כוס מלפפונים חמוצים קצוצים כבושים במי מלח
- 1 כף גרעיני חמניה לא קלויים. ניתן לקלות במחבת
- 3 כפות מיונז טבעוני
- 1 כף טחינה גולמית
- 2 כפיות חרדל דיז'ון + עוד לפי הטעם
- 1 כף סירופ מייפל
- לפי הטעם מלח ופלפל שחור טחון טרי
להגשה
- 2 פרוסות לחם מלא
- פרוסות עגבניה
- פרוסות מלפפון
- 2 עלי חסה
אופן הכנה
לסלט
- מעבירים את גרגרי החומוס לקערה
- מועכים בעזרת מזלג במשך כמה דקות עד שרוב הגרגרים מעוכים אך נותרים כמה שלמים והמרקם לא אחיד.
- מוסיפים בצל, תרס, מלפפונים חמוצים, זרעי חמניות, מיונז, מייפל, חרדל, טחינה ומלח ומערבבים היטב לעיסה אחידה
להרכבת הכריך ולהגשה
- מכינים מראש שתי פרוסות לחם מחמצת או מלא, טריות מאוד.
- מניחים שתים-שלוש כפות של סלט על אחת הפרוסות ומשטחים היטב עם כף או סכין.
- מוסיפים ירקות חתוכים, חמוצים וכל מה שאתם אוהבים ומניחים את הפרוסה השנייה מעל.
Video
הערות
- מומלץ להגיש עם סלט קצוץ וטחינה ירוקה לארוחה שלמה או לעטוף היטב בנייר ולוקחים לבצפר או לעבודה.
- ניתן להוסיף מעט אצות מפוררות להדגשת הטעם ה"דגי".
ערכים תזונתיים
הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.
רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.
חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם
ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל
1 תגובה
[…] (מעט) רוטב פיצה לזית שלא ינזול, לשים כפית מתערובת סלט ה"טונה" הטבעוני והיד עוד […]