חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

סנדביץ' "טונה" טבעוני

 

נכון שאתם מתגעגעים לאכול סלט טונה עסיסי? כזה שאפשר להכין תוך דקות לפיקניק, שנשאר טוב גם אחרי יום-יומיים במקרר ואפשר להכין לילה מראש ולתקתק בכלום זמן בבוקר כריכים לעבודה או לבית הספר?

אז גם אנחנו.

וכבר כמה חודשים שעידו מציק לי להכין סלט טונה טבעוני. ואם אפשר, שיסתדר היטב גם בין 2 פרוסות של לחם מחמצת או לפחות מלא.

ואני, רק תנו לי אתגר לטבען את אחד ממאכלי הבית שלי של פעם ואני על זה.

אז לכבוד הקיץ החם ever, הלחות, חוסר חשק להכין משהו מורכב יותר מסנדביץ' והחזרה הקרבה ללימודים (אמנם רק נכנסים עכשיו לאוגוסט אבל יש אור בקצה המנהרה), קבלו את כריך סלט הטונה הטבעוני המושלם: יש בו הכל (חוץ מטונה כמובן): מיונז, מלפפון חמוץ, תירס והמרקם – הכי דומה לטונה שיכולתי להגיע אליו.

הוא נח בטבעיות בין שתי פרוסות לחם\ג'בטה או אפילו פיתה ויחד עם ירקות חתוכים או סלט ישראלי קצוץ וטחינה, יש לכם ארוחת בוקר\צהריים\ערב קיצית קלה להכנה ומהנה.

המתכון מבוסס בקווים כלליים על כריך הטונה של הבלוגרית המדהימה דנה שולץ הידועה יותר בכינוי The Minimalist Baker, אבל בהתאמה לחיך הישראלי ולחיך שלנו באופן אישי.

הדפס מתכון
5 from 1 vote

כריך טונה טבעוני מושלם

כריך "טונה" טבעוני! מכינים תוך כמה דקות לפיקניק, לבית ספר ולעבודה או אפילו ככה סתם, מהיר, טעים ומשביע!
זמן הכנה10 mins
זמן בישול0 mins
זמן כולל10 mins
סוג המנה: כריך
סוג מטבח: אמריקאי, ישראלי
מילת מפתח: חומוס, כמו טונה, כריך
מנות: 4
קלוריות: 251קק"ל
Author: Veggiez

מצרכים

  • 350 גרם גרגרי חומוס מקופסא מסונן
  • ¼ כוס בצל סגול קצוץ
  • ¼ כוס גרגרי תירס מקופסא מסוננים
  • ¼ כוס מלפפונים חמוצים קצוצים כבושים במי מלח
  • 1 כף גרעיני חמניה לא קלויים. ניתן לקלות במחבת
  • 3 כפות מיונז טבעוני
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון + עוד לפי הטעם
  • 1 כף סירופ מייפל
  • לפי הטעם מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה

  • 2 פרוסות לחם מלא
  • פרוסות עגבניה
  • פרוסות מלפפון
  • 2 עלי חסה

אופן הכנה

לסלט

  • מעבירים את גרגרי החומוס לקערה
  • מועכים בעזרת מזלג במשך כמה דקות עד שרוב הגרגרים מעוכים אך נותרים כמה שלמים והמרקם לא אחיד.

  • מוסיפים בצל, תרס, מלפפונים חמוצים, זרעי חמניות, מיונז, מייפל, חרדל, טחינה ומלח ומערבבים היטב לעיסה אחידה

להרכבת הכריך ולהגשה

  • מכינים מראש שתי פרוסות לחם מחמצת או מלא, טריות מאוד.

  • מניחים שתים-שלוש כפות של סלט על אחת הפרוסות ומשטחים היטב עם כף או סכין.

  • מוסיפים ירקות חתוכים, חמוצים וכל מה שאתם אוהבים ומניחים את הפרוסה השנייה מעל.

Video

הערות

  • מומלץ להגיש עם סלט קצוץ וטחינה ירוקה לארוחה שלמה או לעטוף היטב בנייר ולוקחים לבצפר או לעבודה.
  • ניתן להוסיף מעט אצות מפוררות להדגשת הטעם ה"דגי".
 
 
בתיאבון!
 

ערכים תזונתיים

Serving: 322.5גרם | קלוריות: 251קק"ל | פחמימות: 27גרם | חלבון: 9גרם | שומן: 13גרם | שומן רווי: 1גרם | נתרן: 477מ"ג | אשלגן: 382מ"ג | סיבים: 7גרם | סוכר: 4גרם | ויטמין איי (A): 1384יחב"ל | ויטמין סי (C): 5מ"ג | סידן: 70מ"ג | ברזל: 2מ"ג

 

הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.

רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.

חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם

ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל

 

 

 

 

1 תגובה

בית לזית - לחמניות ביס טבעוניות במילוי זיתים - veggiez veggiez בוקר - 31/08/2019 - 23:04

[…] (מעט) רוטב פיצה לזית שלא ינזול, לשים כפית מתערובת סלט ה"טונה" הטבעוני והיד עוד […]

השב

השארת תגובה

Recipe Rating




דילוג לתוכן