חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

בית לזית – לחמניות ביס טבעוניות במילוי זיתים

לחמניות ביס טבעוניות במילוי זיתים

אז סוף כל סוף הגיע ה-1 בספטמבר! אנחנו חוזרים לשגרה. חוזרים ללימודים וחוזרים עם וידיאו חדש ומגניב שהוא תוצאה של שיתוף פעולה כיפי עם Yoopi– קופסאות אוכל רב פעמיות ונהדרות שיעזרו לכם ולילדים לאכול בריא וטעים!

מה בקופסה

קופסת ארבעת התאים בוורוד

הקופסאות עשויות פלסטיק קשיח עם סגירה חזקה והן באות בשני דגמים: דגם של 4 תאים (תא גדול שתופס חצי קופסא, 2 תאים בינוניים ואחד קטן) ודגם של 6 עוד מקבלים איתם  סט של 2 כפיות\מזלגות בצבעים שונים ותפריט מגנטי שבועי שאפשר למלא בטוש מחיק ולתלות על המקרר. עוד משהו שממש אהבנו בקופסאות זה שממש קל לנקות אותן. המגש של התאים נשלף וניתן לשטוף אותן ידנית תוך שתי דקות או לזרוק אותן למדיח ללא שום חשש.

בווידיאו השתמשנו בקופסה בעלת ארבעת התאים כי היא התאימה יותר לקונספט של ארוחת עשר ולמתכון, אבל גם הקופסא בעלת ששת התאים היא מעולה ושימשה אותנו היטב כאחסונית של קפה, תה, שוקו ותערובת אגוזים שלקחנו איתנו לטיול בחו"ל.

החלוקה הגאונית הזאת של התאים מאפשרת לחלק את הארוחה לפי מרכיבים או סוגי אוכל וככה אתם באמת יודעים מה וכמה אכלתם.

מה אפשר לשים בהם אתם שואלים? אז חוץ מקפה ותה בטיול, אפשר להחליט שתא אחד מתאים לירקות חתוכים, אחר לפירות, התא הגדול מתאים לכריך או 2 מאפינס או חתיכה של פשטידה + 3 כפות של אורז\פסטה. לתא הקטן אפשר ליצוק רוטב כי היא אשכרה אטומה לנוזלים וזה פלוס גדול שלא קיים ברוב קופסאות האוכל האחרות.

אנחנו בחרנו דווקא באופציה של פינגר פוד -אוכל שקל לארוז ולשנע ולאכול, שמתאים בשילוב עם ירקות, שתייה וחטיף לארוחת עשר מושקעת בעבודה או בבית הספר.

והנה הגענו סופסוף למתכון 🙂

בהתחלה רציתי להכין חטיפי אנרגיה בריאים ללא אפייה (קיץ וזה) אבל כלשקחתי את הקופסה לסיבוב של כמה שעות מיחוץ למקפיא הם לא עמדו בלהט של הקיץ הישראלי ופשוט התפרקו לגורמים. מילולית ופיזית. FAIL! 🙁 🙁 🙁

אז החלטתי לעשות אחורה פנה וכן להכין משהו אפוי, אבל שיהיה טעים וקליל ונוח לאכילה ולא פחות חשוב – שישרוד את הנסיעה מהבית לעבודה או כמה שעות בתיק עד הארוחה והגעתי למתכון הזה: זה טבעון של מתכון שנמצא אצלי כבר שנים בקלסר המתכונים, כתוב בכתב יד על דף מהוה ומוכתם. הייתי מכינה אותו הרבה לפני הטבעונות, כשעוד גרתי בדירת 3 חדרים טחובה בירושלים עם טוסטר אובן ב-50 שקל מהסופר שתפקד בתור תנור.

במקור היו ביצה ושמנת חמוצה, שאותם החלפתי בשמן זית ויוגורט סויה בטעם טבעי, שיצרו בצק מעט פריך אבל עדיין רך וכיף לעבוד איתו וכמובן לאכול. המתכון המקורי הוא במילוי של זיתים ונקרא איך לא, בית לזית, אבל באמת שזו רק ההתחלה והשמים הם הגבול מבחינת מילויים: אפשר למלא במקום בקוביית טופו מתובל, להוסיף (מעט) רוטב פיצה לזית שלא ינזול, לשים כפית מתערובת סלט ה"טונה" הטבעוני והיד עוד נטויה! 

המתכון הזה ממש קל להכנה שאפשר לשתף את הילדים בהכנתו או אפילו להכין את הבצק לילה מראש ולמלא ולאפות על הבוקר מה שיבטיח מאפים ריחניים, טריים וטעימים.

מתכון ל-20-25 כדורים
  • 1/4 1 (200 גר') כוסות קמח כוסמין לבן
  • כפית גדושה אבקת אפייה
  • כפית שטוחה מלח דק
  • 1 גביע יוגורט סויה בטעם טבעי
  • 60 גר' שמן זית
למילוי:
  • זיתים ירוקים\שחורים ללא חרצנים
להברשה וציפוי:
  • חלב סויה
  • שומשום (לא חובה)
איך מכינים:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומצפים בנייר אפייה את תבנית התנור.
  2. בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח.
  3. מוסיפים שמן זית ויוגורט סויה ומערבבים עם כף עד שנוצרים פירורים עבים.
  4. לשים בידיים עד שנוצר בצק אחיד. אם קצת דביק ניתן להוסיף קצת קמח.
  5. יוצרים ריבוע ושולחים למקפיא למנוחה של חצי שעה (או שעה במקרר אם יש לכם זמן).
  6. מוציאים מהמקפיא ומרדדים למלבן על משטח מקומח.
  7. קורצים עיגולים עם כוס או קורצן.
  8. מניחים זית במרכז כל עיגול וסוגרים לכדור.
  9. מברישים בחלב סויה ואם רוצים מפזרים מעל שומשום.
  10. אופים במשך 20 דקות' או עד הזהבה.
  11. מוציאים, ומצננים לפחות 10 דקות בטמפרטורת החדר.

הערות, הארות ושאר ירקות:

  • לגרסה יותר בריאה אפשר להחליף מחצית מהקמח הלבן בקמח מלא ולהוסיף עוד כמה כפות נוזלים.
  • במקום יוגורט סויה ניתן להשתמש בחלב סויה ללא סוכר או שמנת סויה 5% שומן של אלפרו.
  • לא אוהבים זיתים? יש עוד מיליון אפשרויות מילוי נוספות: תירס, גמבה, פטריות, קוביות גבינה בולגרית טבעונית, טופו מתובל (עם בזיליקום יוצא ממש יאמי), להוסיף קצת רוטב פיצה לזיתים ועוד ועוד.
  • הלחמניות הכי טעימות ביום ההכנה אך נשמרות טעימות גם למחרת בטמפרטורת החדר.

הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.

רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.

חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם

ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל

את הקופסאות וכל האביזרים הנלווים ניתן לקנות באתר החברה וגל, הבעלים המקסימה הבטיחה שבקרוב יהיו שדרוגים, אביזרים נוספים ועוד הפתעות, אז ממש שווה לחכות!

 

 

1 תגובה

Louann 18/12/2021 - 3:02

1 star
You actually make it appear so easy along with your presentation however I find this
topic to be really something which I believe I would never understand.
It sort of feels too complex and very broad for me. I'm taking a look
forward in your subsequent submit, I will try to get the hold of
it!

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן