חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

עוגת גבינה ביסקוויטים שוקו-וניל

עוגת. גבינה. ביסקוויטים. טבעונית!

בשבועות האחרונים ניסיתי לא מעט עוגות גבינה. חלק היו שדרוג או שינוי של העוגה שפרסמנו בפייסבוק לפני כמעט 3 שנים, חלק ניסיונות והרכבות של מתכונים שונים ומשונים מרחבי האינטרנט יחד עם פרצי יצירתיות פרה-שבועות שתקפו אותי בכל הכוח. אני חייבת לומר שחלק מהתוצרים לא הצליחו כלל. חלק מהעוגות לא היו טעימות (למרות הבטחות הבלוגר\ית והתמונות מעוררות התיאבון) חלק פשוט קרסו לתוך עצמן דקה אחרי שהוצאו מהמקרר וחלק היו סבבה לגמרי, אבל העוגה הזאת היא by far העוגה הכי טעימה שיצא לי להכין. וגם הקלה מביניהן.

אין צורך בתנור, בכלים מסובכים, בחומרים שונים ומשונים שאפשר להשיג רק באיביי או איי הרב או במכולת אינדונזית נידחת בדרום תל אביב. אפשר להכין אותה עם ילדים והיא מתאימה לכל מי שרוצה להכין עוגת רושם מהממת במינימום השקעה ומקסימום טעם.

כל מה שצריך הוא מערבל, ממרח שוקולד אהוב, סבלנות וכישורי שפכטל מינימליים 🙂

אז יאללה, למתכון:

  • זמן הכנה: 1.5 שעות
  • זמן קירור: 1 שעה עד הכנת הציפוי, 4 שעות להתייצבות מוחלטת
  • זמן כולל: 5.5 שעות
  • מס' מנות: 20

כלים:

  • תבנית מלבנית בגודל 33X23 (אפשר גם 35X25)
  • מיקסר ידני או שולחני
  • 2 קערות גדולות לקרמים
  • קערות קטנות לשאר המרכיבים
  • לקקן
  • מיקרוגל\כיריים
  • קולפן

מרכיבים:

לשכבות הביסקוויטים:

  • 2 שרוולים ביסקוויטים פתי בר (400 גר')
  • כוס קפה בחלב צמחי המורכבת מ-2 כפיות קפה נמס (או אספרסו) וחלב

לקרם גבינה:

  • 2 חבילות גבינת סויה 5% של תנובה
  • 1 שמנת צמחית מתוקה קרה מאוד
  • 0.5 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (השתמשתי בווניל צרפתי)

לקרם שוקולד:

  • מחצית מקרם הגבינה + חצי צנצנת ממרח שוקולד טבעוני (השתמשתי בצ'וקטה)

לציפוי שוקולד:

  • 200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 שמנת צמחית מתוקה או 250 גר' קרם קוקוס, חלק שומני בלבד
  • כפית קפה נמס

אפשרות: 100 גר' שוקולד חלב\מריר טבעוני מגורר לתלתלים

איך מכינים:

  1. מקציפים שמנת מתוקה.
  2. כשמתייצב מעט מוסיפים תמצית וניל.
  3. מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר ופודינג עד שנוצרת קצפת יציבה מאוד
  4. מקפלים את הגבינה לקצפת.
  5. יוצקים חצי מהקרם לקערה אחרת ומוסיפים לה חצי צנצנת ממרח שוקולד טבעוני אהוב
  6. מערבבים עד שנוצר קרם שוקולד

מרכיבים את העוגה:

  1. טובלים את הביסקוויטים בקפה ויוצרים שכבה ראשונה בתחתית התבנית.
  2. מורחים עליהם חצי מקרם השוקולד.
  3. מסדרים שכבת ביסקוויטים שנייה.
  4. מורחים עליה מחצית מקרם הגבינה.
  5. חוזרים על התהליך עוד פעמיים (סה"כ 4 שכבות ביסקוויטים).
  6. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה במקפיא.
  7. מכינים ציפוי: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד מריר, כפית קפה נמס ושמנת מתוקה או קרם קוקוס.
  8. מערבבים עם לקקן עד שנוצר גנאש סמיך וחלק מגושים.
  9. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
  10. מוציאים את העוגה מהמקפיא.
  11. יוצקים את הגנאש ומטים את התבנית לציפוי אחיד ומלא. יש לעבוד במהירות כי השוקולד מתקשה תוך שניות.
  12. מכסים את העוגה ומצננים עוד 10 דקות במקפיא.
  13. מגלפים תלתלי שוקולד חלב\מריר עם קולפן (השתמשתי בשוקולד פנדה).

מצננים 4 שעות לפחות להתייצבות מלאה.

הערות, הארות ושאר ירקות:

  • לא אוהבים שוקולד? תישארו עם קרם הווניל. הוא מצוין כפי שהוא.
  • לא מתחשק לכם שמנת מתוקה עם כל המייצבים? קרם קוקוס עושה עבודה לא פחות טובה, אבל מאחר והוא מתוק פחות תצטרכו להוסיף עוד כמה כפות אבקת סוכר. וכן שימו לב לארומה הקוקוסית העדינה שמתלווה אליו.
  • לגרסה ללא גלוטן אפשר להמיר את הביסקוויטים בביסקוויטים ללא גלוטן.
  • רוצים פחות שכבות? אין בעיה. פשוט יוצקים את כל שכבת השוקולד, מוסיפים שכבת ביסקוויטים ועליה את כל שכבת קרם הווניל.
  • אפשר גם לוותר על גנאש השוקולד ולגלף תלתלים ישר על הווניל. אצלנו פשוט מתים על השילוב של שוקולד וגבינה.
  • אפשר גם לוותר על הקפה אבל אני פחות ממליצה – הוא מחזק טעמים ומאזן את המתיקות של העוגה.

הכנתם? אהבתם? שדרגתם?

ספרו לנו! נשמח לפידבקים, תגובות ותמונות!

 

 

3 תגובות

אוסף מתכונים לראש השנה -פוסט הרגע האחרון למתלבטים בלבד! - veggiez 28/09/2019 - 16:21

[…] עוגת גבינה ביסקוויטים שוקו ווניל – עוגה קלאסית ללא אפייה שכולם יאהבו. […]

השב
sivan avner 02/05/2020 - 20:53

הכנתי ויצא מדהים!!!
אני לא משתמשת השמנת צמחית אז החלפתי בקרם קוקוס עם קשיו כדי ליצור יציבות לקרם.

רציתי לשאול- כמה ימים העוגה יכולה להישמר במקרר?

השב
Veggiez 05/05/2020 - 22:56

נפלא! איזה כיף לשמוע.
קרם קוקוס זו חלופה מעולה לשמנת צמחית. אני הייתי מוסיפה לו קצת פודינג וניל כדי לייצב אבל גם קשיו נשמע ממש טעים 🙂
בדרך כלל אפשר לשמור עד שבוע במקרר.

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן