חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

לביבות בטטה-כרובית קריספיות לחנוכה

sweetpotato_califlwoer_patties

לביבות או לא להיות

מכירים את זה שבא לכם ממש להכין משהו ואתם יושבים על האינטרנט, מוציאים מתכון ו..מגלים שאין לכם לפחות חצי מהמרכיבים, אם לא יותר? ואז אתם מתחילים לאלתר עם מה שיש בבית ויוצא לכם מתכון אחר לגמרי!

אז המתכון הזה הוא בדיוק זה: המתכון הזה מבוסס בקווים כלליים בלבד על מתכון, שיתכן שהוא מעולה ממש אבל לא יצא לי לנסות אותו בשל מחסור מצרכים שנגרם עקב דחיינות כפייתית מללכת לסופר (היום זה לא היה קורה, פשוט הייתי מזמינה באפליקציה), מתוך הבלוג המופלא של Vegan Richa.

המתכון המקורי כלל תפוחי אדמה, כרובית, גזר, בצל ירוק, חלפיניו, זרעי פשתן טחונים ועוד כל מיני תבלינים הודיים שלא היו לגמרי כוס התה שלי. אבל הדחף לבכין ולאכול לביבות היה חזק ממני, ובמקום להתקשר לאמא שלי ולבקש את המתכון המשפחתי ללטקעס החלטתי לאלתר. ומזל!

מאז חזרתי למתכון הזה כבר כמה פעמים, שיניתי וזיקקתי אותו ככה שיהיה הכי קל ומהיר להכנה (מאז 2018 התווספו לי 2 זאטוטים שמקשים על הכנת מתכונים מורכבים אבל זה נושא לפוסט אחר) וכל פעם יצא אליפות.

זה היה בחנוכה

אז קבלו מתכון אליפות ללביבות קראנצ'יות וקריספיות מבחוץ, ורכות ונגיסות מבפנים, שהולכות נהדר עם מיונז טבעוני (מצורף מתכון בונוס בהמשך) או צזיקי קשיו אלוהי שמכינה טל בן מלך במעבדה הביתית שלה (אפשר גם להכין בבית אם יש לכם זמן וכוח להתסיס קשיו).

לביבות בטטה-כרובית

מרכיבים ל-12 לביבות בינוניות או 16 קטנות:

  • מחית בטטה מבטטה בינונית אפויה בקליפתה
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • כוס כרובית מגוררת (השתמשתי בפתיתי כרובית קפואה)
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 מנה תחליף ביצה של ווגה או ביצת פשתן (כף פשתן טחון מושרית רבע שעה ב-3 כפות מים עד למרקם צמיגי)
  • תבלינים: כפית מחוקה מלח דק, חצי כפית אורגנו, חצי כפית בזיליקום, חצי כפית צ'ילי גרוס, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק.
  • 1/2 כוס פירורי לחם + עוד 1/2 לציפוי (לא חובה)
  • שמן זית לטיגון

איך מכינים:

  1. מחממים שמן במחבת נון סטיק ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה שתיים.
  3. מורידים מהאש ומעבירים לקערה גדולה ומכינים מראש גם קערית עם פירורי הלחם הנותרים. אני ערבבתי חלק מהתבלינים גם בתוך קערת פירורי הלחם.
  4. מוסיפים מחית בטטה, כרובית, ביצה טבעונית, בצל ירוק, תבלינים ופירורי לחם.
  5. לשים עד שנוצרת עיסה דביקה.
  6. מחממים שמן חדש במחבת עד לגובה של 1 ס"מ (כמו שמטגנים שניצל) ומכינים גם קערה עם מים.
  7. טובלים את הידיים במים ובידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל 3 ס"מ ל-12 לביבות או 1-1.5 ס"מ ל-16 לביבות.
  8. מגלגלים את הלביבות בפירורי הלחם ומניחים במחבת.
  9. מטגנים 3-4 דקות לכל צד עד הזהבה
  10. מוציאים ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן
  11. מסדרים יפה על צלחת הגשה עם ירקות ומיונז (או צזיקי) טבעוני
  12. אומרים מעוז צור ושהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה.
  13. טורפים!

חג שמח!

הערות, הארות ושאר ירקות:

המתכון הזה קל וורסטילי מאוד ומקבל בכיף ואהבה ואור גדול כל אלתור.

  • אין בטטות? תפוחי אדמה הולכים. לכו על יחס של 2 תפוחי אדמה בינוניים במקום בטטה
  • בצל ירוק אפשר להחליף בעירית או לוותר
  • לא אוהבים את התיבול? תבלו לפי מה שאתם אוהבים.
  • אין מספיק פירורי לחם לעיסה ולטיגון? אפשר לקלות פרוסת לחם בטוסטר ולפורר או להרטיב לח במי ברז, לסחוט ולקצוץ דק ולהוסיף לעיסה.
  • לגרסה בריאה יותר אפשר גם לוותר על הציפוי ולאפות בתנור 25 דקות על 220 מעלות. שימו לב שצריך גם לרסס או להבריש בשמן זית את הלביבות משני הצדדים כדי שלא יתייבשו. אבל יוצא פחות טעים, מניסיון.

ועכשיו מתכוני בונוס:

מיונז טבעוני: (במקור מהבלוג הנהדר) לא על החסה בשינויים קטנים שלי

  • כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס חלב סויה
  • 1/4 כוס יוגורט סויה ללא סוכר
  • 1/2 כפית חרדל (רגיל או דיז'ון הכל הולך)
  • 3/4 כפית מלח
  • מיץ מלימון שלם גדול או מ1.5 לימונים קטנים

איך מכינים:

  1. טוחנים את כל החומרים חוץ ממיץ הלימון בבלנדר מוט עד שנוצרת אמולסיה לבנה
  2. מוסיפים את מיץ הלימון בזרזוף ומעבדים עד שנוצר מיונז.

סלסת עגבניות חרפרפה

  • 4 עגבניות אדומות ובשלות קצוצות דק
  • גמבה בינונית קצוצה דק
  • 2-3 כפות כוסברה או פטרוזיליה או שילוב של שתיהן קצוצות דק, משאירים טיפה להגשה
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • חצי כפית מלח

איך מכינים:

  1. טוחנים בפולסים את כל החומרים לאיחוד.
  2. מעבירים לקערת הגשה קטנה
  3. מפזרים מעל עוד קצת כוסברה קצוצה מעל
  4. אפשר לסחוט מעל לימון אבל ממש לא חובה
  5. טורפים

חג שמח!


עוד מתכוני לביבות שווים ממש כאן:

השארת תגובה

דילוג לתוכן