חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

קיש בטטה מהיר לעצלנים

ספטמבר 2020. קורונה טיים. שוב סגר.

יהיה בסגר?

אוף, כמה תוכניות היו לי לסגר הזה. בניגוד לסגר הקודם, במרץ, שבו, כמו רבים מאיתנו, לא ידעתי למה לצפות, פשוט ישבתי בבית בהלם ובחרדה אין קץ וניסיתי לאסוף את עצמי ולעשות משהו. כל דבר. חוץ מלבהות בצורה אובססיבית באתרי החדשות ולפתוח את הטלוויזיה כל חצי שעה רק כדי לגלות שהחבר'ה שם בתקשורת אפילו יותר מפוחדים והיסטריים ממני.

הפעם, הבטחתי לעצמי, יהיה לי:

  • סדר יום מוגדר (בטח).
  • אקום כל יום מוקדם (ברור).
  • אעשה הרבה כושר (יה רייט).
  • אנצל את הזמן בצורה פרודוקטיבית כדי להעלות המון פוסטים מצד אחד ולבלות זמן איכות עם הילדון (עפתי על עצמי לגמרי).

כל זה מזכיר לי גרף שראיתי באיזו קבוצת אימהות בפייסבוק בפעם שעברה ואני משחזרת לכם אותו מהזיכרון כי הוא מתאר את המצב בצורה מדויקת.

אבל משהו בכל זאת השתנה בין סגר לסגר: היכולת שלי להיכנס למטבח ולהירגע באמצעות בישול ובעיקר אפייה. אז כשקיבלתי את המשלוח האורגני ובתוכו בטטה ענקית, שניה במספר תוך שבועיים, הרגשתי את הקרייבינג לפחמימות חמימות ומנחמות הולך ומתגבש בתוכי לכדי רצון אחד מוגדר: אין מנוס, צריך להכין קיש בטטה, ומהר.

בפעם הקודמת קיבלתי המלצה בקבוצת הפייסבוק בישול טבעוני להכין את הקיש המטורף של פור מלג. אבל מבט אחד ברשימת המצרכים ומבט שני ברשימת ההוראות הארוכה והמורכבת הביאו אותי להבין שאם לא בא לי לכתת את רגלי לחנות הטבע הרחוקה ממקום מגורי ו\או לבלות חצי יום במטבח, אין מצב לקיש.

אבל בא לי קיש! ואני רעבה! אז מה נעשה? כמו תמיד, נאלתר 🙂

אלתורים וקיצורים לרעבים בימי קורונה

כדי לקצר תהליכים לבצק השתמשתי בבצק עלים מצונן של שמרית. כזה שנמצא במקררים של הגבינות בסופר.

אבל אפשר כמובן להשתמש בבצק עלים של כל חברה אחרת. אל! תכינו בבית. (אלא אם כן ממש בא לכם להשקיע ולהוסיף 6 שעות למתכון ואז הוא כבר לא יהיה מהיר).

את המלית טבענתי מתוך מתכון אלמותי של קיש בטטה וגבינת עזים שהיה קבוע שלי בשבועות לפני שנעשיתי טבעונית.

והייחוד שלה הוא הקפצת הבטטות וקרמולן במחבת לפני הערבוב עם שאר חומרי המלית, מה שנותן להן טעם ומרקם חמאתי ומפנק במיוחד.

בשביל הקרם רויאל טחנתי קשיו עם חיזוקים של גבינת סויה 9% של תנובה וחלב סויה כדי שייצא מרקם חלק ושמנתי ככל האפשר.

ואמנם לא היה לי גליל של גבינת עזים טבעונית (ממליצה על תמי'ז) ושכחתי להוסיף צנוברים קלויים אבל יצא אליפות, וזה מה שקובע, לא?

אז אחרי שעשיתי לכם חשק לקיש בטטה, שנגיע סופסוף למתכון?

מצרכים לקיש בטטה בתבנית קיש עמוקה בקוטר 24 ס"מ, מתפרקת

לקראסט:

חבילה בצק עלים מצונן או מופשר

למלית:

  • בטטה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
  • חצי כוס מחית בטטה (לא חובה בכלל אבל מוסיף עוד רובד של מרקם וטעם)
  • 15 גר' נטורינה
  • כוס קשיו טבעי מושרה 20 דקות במים רותחים ומסונן
  • 3 כפות גבינת סויה בטעם טבעי של תנובה
  • 5 כפות חלב סויה ללא סוכר (ממליצה על דה ברידג')
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית אבקת שום
  • כפית גדושה מלח דק
  • חצי כפית טימין יבש
  • קורט  פתיתי שמרי בירה (לא חובה)
איך מכינים:
  1. אם רוצים להוסיף מחית בטטה מבשלים חצי כוס קוביות בסיר קטן עד ריכוך (בערך רבע שעה- 20 דקות).
  2. מוציאים, מסננים ומועכים במזלג למחית.
  3. מקפיצים את שאר קוביות הבטטה במחבת עם נטורינה עד השחמה קלה.
  4. מורידים מהאש ומניחים בצד עד לשימוש.
  5. משמנים תבנית פאי עמוקה ופורשים מעליה את הבצק.
  6. מצמידים את הבצק היטב לתחתית ולדפנות, נפטרים מהשאריות ומחוררים במזלג.
  7. שולחים למקרר עד לשימוש ובינתיים מחממים תנור לטורבו 180 מעלות.
  8. בכוס של הנינג'ה או בבלנדר טוחנים קשיו, גבינה, חלב סויה, מיץ לימון, אבקת שום, פתיתי בירה ומלח למרקם אחיד.
  9. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ומורחים עליו עם מזלג את מחית הבטטה.
  10. מערבבים את המלית עם הבטטות, מוסיפים טימין יבש, מערבבים שוב ויוצקים לתבנית.
  11.  אפשר לפזר עוד קצת פתיתי בירה מעל להדגשת הטעם הגבינתי. אם יש לכם גליל גבינת שקדים בסגנון עזים זה הזמן לקרוע ממנה צ'אנקים ולשבץ במלית.
  12. מברישים במעט חלב סויה או נטורינה את שולי הבצק ודוחפים אותו קצת כלפי מטב ליצירת שוליים רחבים.
  13. אופים 40 דקות או עד הזהבה.
  14. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
  15. מבינים שוב ולעומק את משמעות הביטוי פחמימות לנשמה.

גיוונים, שינויים ושאר קשקושים:

  1. אפשר להשתמש בכל בצק עלים ואפילו פילאס.
  2. אפשר להחליף לבצק פריך אם רוצים
  3. אפשר לאפות בתבנית של מאפינס – רק לזכור שזמן האפייה יתקצר מעט.
  4. לגרסה ללא גלוטן אפשר לאפות בקוקטים של מאפינס בלי המלית.
  5. ממליצה מאוד להוסיף צנוברים קלויים וגבינת עזים טבעונית.
  6. אם לא בא לכם על נטורינה – אפשר לקרמל את הבטטות עם שמן קוקוס או אפילו שמן זית.
  7. טימין לא בא לכם טוב? שימו אורגנו\אגוז מוסקט או תוותרו לחלוטין.

אם אתם עדיין לא עוקבים אחרינו בפייסבוק או באינסטגרם, זה בדיוק הזמן לעשות זאת כי תמיד יש עדכונים ודברים טעימים לגלות.

מוזמנים להירשם גם לניוזלטר ולקבל מתכונים טעימים כל שבוע ומדי פעם גם הטבות מגניבות 🙂

 

השארת תגובה

דילוג לתוכן