חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

טופו, ברוקולי ואטריות אורז ברוטב קארי חמאת בוטנים משגע

טופו, ברוקולי ואטריות אורז בקארי חמאת בוטנים

טופו, ברוקולי ואטריות אורז ברוטב קארי חמאת בוטנים משגע

ארוחת צהריים קלה, טעימה, משביעה ובריאה שאתם פשוט חייבים להכין.

אז מה אוכלים היום לצהריים?

זאת השאלה שתמיד מתנגנת לי בראש. כבר בשעה 11 אני מתחילה לעשות חישובים מסובכים מתי יהיה לגיטימי לאכול צהריים: אם קמתי היום ב-6 ואכלתי ארוחת בוקר ב-7 ועשיתי אימון ב-8 אז 12 היא שעה מ ע ו ל ה לצהריים, נכון?

התחשק לי היום משהו בתיבול אסייאתי, ספייסי כזה, אבל קליל. עם רוטב קרמי אבל פרשי, ושלא יהיו בו מרכיבים אקזוטיים שצריך לבזבז חצי יום  לחיפוש המכולת האסייאתית ההיא בשוק לוינסקי רק כדי לגלות שצריך למכור כליה בשבילם ובכלל אין נגמרו מהמלאי ותבואי בשנה הבאה בבקשה.

כמו תמיד כשהרעב מנחה אותי, יוצאים אלתורים מדהימים ממה שיש במקרר. ואני תמיד בעד פיוז'ן במיוחד כשהמנה יוצאת טעימה ויפה כל כך!

פתחתי את המקרר והוצאתי מהר את כל מה שקרץ לי משם: טופו, ג'ינג'ר, שום, ברוקולי אורגני טרי וירקרק, שמן קוקוס, חמאת בוטנים, רוטב סויה. שלפתי ממעמקי המזווה אטריות אורז, אבקת קארי צהובה וריחנית, שמשתלבת נהדר עם חמאת הבוטנים וכמו מעשירה ומעצימה אותה, שמן שומשום, בוטנים גרוסים וגם קצת שומשום שחור. שיהיה.

טופו, ברוקולי ואטריות אורז וברוטב קארי חמאת בוטנים משגע

אז עכשיו כשחצי מקרר מונח מולי על השיש מה עושים?

המדריך המקוצר להשריית אטריות אורז

התחלתי מהשריית אטריות האורז, כי בתכל'ס, למרות שהן נראות כאילו מוכנות, הן לוקחות הכי הרבה זמן. אז איך מכינים אטריות אורז שייצאו רכות אך לא מושמושיות ודביקיות?

כלל ראשון: תתעלמו ממה שכתוב על האריזה.

כלל שני: קחו פחות ממה שאתם חושבים כי הן מתרחבות מאוד וסופחות המון מים ובסוף יהיו לכם הרבה אטריות על מעט רוטב וזה באסה.

כלל שלישי: יחס של 1:3 – אם השריתם 100 גר' אטריות, שימו לפחות 300 מ"ל מים.

כלל רביעי והכי חשוב: להשתמש במים רותחים. זה פשוט מקצר פלאים את ההשרייה. 30 דקות במקום שעתיים במי ברז רגילים. אוהבת את האטריות שלי במרקם נגיס, אל-דנטה כזה ולכן מספיקה לי חצי שעת השרייה אבל אם אתם אוהבים אותן רכות, כל המשרה יותר הרי זה משובח.

אז עכשיו, אחרי שהאטריות מושרות בבטחה בקערה גדולה מלאה מים רותחים, אפשר לאדות את הברוקולי.

איך מאדים ברוקולי

יש כמה דרכים לאדות ברוקולי טרי. כמובן שאם יש לכם שושנת אידוי זה אידיאלי, אבל גם סתם מסננת תעבוד, ואם אתם עצלנים כמוני, חימום של פרחי ברוקולי בקערת מים קטנה כ-2 דקות במיקרוגל לגמרי עושה את העבודה. הברוקולי מתרכך מעט אבל שומר על הצבע הירקרק הנהדר שלו ועל הקראנצ'יות שלו.

הגענו לשלב הכנת הרוטב. בעיקרון, משום שזה היה אלתור מוצלח, לא מדדתי ממש אבל זכרתי את הכמויות. מה שנחמד באלתורים, זה שתמיד אפשר לאלתר אותם מחדש לפי הטעם. אפשר להוסיף יותר חמאת בוטנים, פחות סויה, עוד קצת ג'ינג'ר או קארי או אפילו להשתמש במשחת קארי צהובה או אדומה אם אתם ממש בקטע של חריף.

אז מה שמתי ברוטב: חמאת בוטנים 3 כפות גדושות מאוד, 1 קוביית ג'ינג'ר קפואה של דורות (מעצלנות בלבד. נשבעת!), 2 שיני שום כתושות קפואות שמשום מה לא רואים בתמונה (מאותה סיבה), 2-3 כפות רוטב סויה דל נתרן, 2 כפיות בערך של שמן שומשום וכף גדושה של אבקת קארי טריה.

את הכל מערבבים לעיסה חלקה ומניחים בצד עד השימוש.

בינתיים חותכים טופו לקוביות. השתמשתי בחבילה של 300 גרם של משק ויילר, טופו במרקם קשה, ומקפיצים אותן  במחבת עמוקה במעט שמן קוקוס עד הזהבה קלה. אני אוהבת להשתמש בשמן קוקוס מזוכך ללא טעם או ארומה של קוקוס, אבל כמובן שבבישול אסייאתי שמן קוקוס בטעם קוקוס הוא מצרך לגיטימי לחלוטין.

אחר כך מוסיפים 2/3 מכמות הברוקולי למחבת עם הטופו ולבסוף יוצקים מים ומכסים את המחבת ל-5 דקות עד רתיחה.

מסירים את המכסה ומוסיפים את רוטב חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד שכל הטופו והברוקולי מצופים ברוטב.

זה הזמן להוסיף כף גדושה של רסק עגבניות, לערבב ולתבל במלח ופלפל. אני הרגשתי שחלק מהספייסיות של הקארי נבלעה ברוטב והוספתי עוד כף למחבת. לשיקולכם.

מבשלים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך וזהו, מורידים מהאש!

להגשה:

מסננים את אטריות האורז ומניחים בקערית.

מניחים מעל או ליד כמות נכבדת של התבשיל שלנו ומפזרים מפרחי הברוקולי המאודים שהנחנו בצד.

אם רוצים מפזרים מעל בוטנים גרוסים ושומשום שחור ויוצקים מעט רוטב סויה (לא חובה).

מצלמים כי המנה כל כך יפה ומתנפלים כי משתגעים מהריח ומתים כבר מרעב.

טופו, ברוקולי ואטריות אורז ברוטב קארי חמאת בוטנים משגע

שילוב מנצח של טופו, ברוקולי וחמאת בוטנים שעוטף את אטריות האורז בקרמיות מענגת. תוסיפו לי קצת בוטנים גרוסים ואני בגן עדן

הדפס מתכון
4.20 from 5 votes

קוביות טופו, ברוקולי ואטריות אורז בקארי חמאת בוטנים משגע

ארוחת צהריים קלה, טעימה ומהירה שאתם פשוט חייבים להכין
זמן הכנה30 minutes
זמן בישול10 minutes
סוג המנה: מנה עיקרית
סוג מטבח: אסייאתי
מילת מפתח: אטריות אורז, ברוקולי, חמאת בוטנים, טופו, קארי
מנות: 3 מנות
קלוריות: 257קק"ל

מצרכים

לטופו וברוקולי

  • 300 גרם טופו במרקם קשה
  • 250 גרם ברוקולי טרי מחולק לתפרחות
  • 100 גרם אטריות אורז
  • 1 כף שמן קוקוס מזוכך

לרוטב קארי חמאת בוטנים

  • 3 כף חמאת בוטנים חלקה
  • 1 כף אבקת קארי
  • 2 כף רוטב סויה + עוד אם יש צורך
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כפית שמן שומשום
  • 2 שיני שום כתושות אפשר קפואות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד אפשר קפוא
  • מלח ופלפל

לטופינג

  • 1 כף בוטנים גרוסים
  • 1 כפית שומשום שחור
  • 1 כף רוטב סויה לא חובה

אופן הכנה

מתחילים עם השריית האטריות

  • משרים את אטריות האורז בקערה גדולה מלאה מים רותחים, לפחות 20 דקות או עד ריכוך.

לברוקולי

  • שוטפים היטב את תפרחות הברוקולי ומאדים בשושנת אידוי או בכלי מתאים במיקרוגל

מכינים את הרוטב

  • מערבבים בקערה חמאת בוטנים, סויה, שמן שומשום, שום וג'ינג'ר. מוסיפים קארי, מלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה חלקה. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.
  • מחממים שמן קוקוס במחבת עמוקה ומטגנים את קוביות הטופו כמה דקות תוך כדי ערבוב.

לטופו וברוקולי

  • מחממים שמן קוקוס במחבת עמוקה ומטגנים את קוביות הטופו כמה דקות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים  ¾ מכמות הברוקולי וממשיכים לאדות תוך ערבוב מתמיד כ-5 דקות נוספות.
  • יוצקים מים עד כיסוי 2/3, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין כ-5 דקות נוספות.
  • מסירים את המכסה, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב עד שכל הטופו והברוקולי מכוסים ברוטב.
  • מערבבים
  • מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים שוב.
  • טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד סויה ואו קארי.
  • מסירים מהאש.
  • מסננים את אטריות האורז ומניחים כמות יפה בצלחת עמוקה.
  • מסדרים ליד את תבשיל הטופו ומפזרים מעל את שארית פרחי הברוקולי
    המאודים.
  • מפזרים מעל בוטנים גרוסים ושומשום שחור (לא חובה).
  • מגישים

ערכים תזונתיים

Serving: 267g | קלוריות: 257קק"ל | פחמימות: 37גרם | חלבון: 13גרם | שומן: 7גרם | שומן רווי: 1גרם | נתרן: 157מ"ג | אשלגן: 263מ"ג | סיבים: 4גרם | סוכר: 2גרם | ויטמין איי (A): 519יחב"ל | ויטמין סי (C): 75מ"ג | סידן: 174מ"ג | ברזל: 2מ"ג

בתיאבון!

הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.

רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.

חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם

ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל

השארת תגובה

Recipe Rating




דילוג לתוכן