חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

טארט לימון ומרנג טבעוני

יו אני לא מצליחה להכיל את ההתרגשות! הצלחתי להכין טארט לימון טבעוני!

והוא טעים! וקרמי! ופלאפי! ופריך במידה! וכל זה טבעוני לגמרי. בלי חלב, בלי חמאה ובלי ביצים.

100% פאי טעים מוסרי ובלי רגשות אשם.

טארט לימון, פאי לימון, לא משנה איך שתקראו לו, היה ונותר הקינוח האהוב עלי.

תראו איזה מרנג אוורירי

רק שלא ייפול…

הוא היה הקינוח שהיטה את הכף פה אחד לבחירת הקייטרינג לחתונה ומאז הוא מזוהה אצלי תמיד עם שמחות וחגיגות.

שנים חשבתי שלא ניתן להכין פאי לימון טבעוני. הרי הבצק מלא חמאה, הקארד לימון – המילוי מבוסס חלמונים והמרנג עשוי חלבונים!

ואז התחיל כל הבאזז עם אקווה פאבה והחלטתי להרים את הכפפה.

הכנתי והבאתי לחבר'ה מלימודי הקונדיטוריה ולחברים לא טבעונים ואף אחד לא חלם, לא ניחש ולא חשב אפילו לשאול אם הוא טבעוני. מיותר לציין שלמחרת לא נשאר פירור.

אז בפעם הבאה שבא לכם לחגוג, פנקו מישהו אהוב ואת עצמכם בטארט לימון.

פרוסת פאי מקרוב

טארט לימון. פרוסה מדויקת ויפה

המתכון לא קשה להכנה, אבל כן דורש קצת עבודה והרבה סבלנות 🙂

תיהנו מלא 3>

תבנית פאי בקוטר 24"

בצק פריך: 
  • 220 גרם קמח (2 כוסות מדידה שלי)
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
  • 150 גר' נטורינה
  • 80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 כפות מים קרים
הכנת הבסיס:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

  1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, נטורינה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
  3. משטחים את גושי הבצק לגוש (בתוך ניילון נצמד) ומרדדים לצורת מלבן. זהירות! הבצק מאוד רך ושביר.
  4. מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.
  5. מוציאים מהמקפיא ומרדדים לעיגול בקוטר התבנית. אם הבצק לא מתרדד בקלות אפשר פשוט לחתוך ממנו פיסות ולסדר בתבנית.
  6. אופים  אפייה עיוורת במשך 15-20 דקות (מסדרים קטניות באופן אחיד על נייר כסף).
  7. אחרי 20 דקות מוציאים את נייר הכסף והקטניות ואופים עוד 20 דקות להזהבה עדינה.
  8. מצננים.
לקארד לימון:
  • 1 פחית קרם קוקוס (400 מ"ל, כולל הנוזל)
  • 1ו-1/4 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת
  • ½ כפית אבקת אגר אגר
  • קורט כורכום
  • ¾ כוס מיץ לימון סחוט טרי (מ-3 לימונים בינוניים)
  • 2 כפות גרידת לימון (גרידה מלימון שלם)
  • 6 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

  1. לחמם את קרם הקוקוס בסיר קטן על להבה נמוכה עד שהמרקם חלק.
  2. מוסיפים סוכר, וניל, אגר וכורכום.
  3. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה ומיד מורידים את האש לבעבוע עדין.
  4. להמשיך לבשל תוך ערבוב מתמיד במטרפה למשך 5 דקות עד שהסוכר והאגר נטמעים לחלוטין.
  5. במקביל בקערית נפרדת טורפים מיץ לימון וקורנפלור עד שאין גושים וכל הקורנפלור נטמע בתערובת.
  6. מוזגים את תערובת הלימון והקורנפלור באיטיות לסיר ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה לרתיחה.
  7. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב עוד דקה להסמכה נוספת.
  8. מערבבים פנימה את גרידת הלימון.
  9. מוזגים את התערובת לתוך קלתית הפאי הקרה ושולחים למקרר לשעה לפחות להתייצבות.
למרנג:
  • ¾ כוס מי חומוס
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • ½ כפית אבקת קרם טרטר (לא לוותר! תורמת מאוד לייצוב המרנג)
  • ½ כפית תמצית וניל משובחת
  • אפשרות: ½ כפית קסנטן גאם
אופן ההכנה:
  1. לשפוך את מי החומוס לתוך קערת המערבל יחד עם אבקת קרם טרטר.
  2. לערבל כ-2 דקות ואז להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה.
  3. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עד שהמרנג יציב ומבריק.
  4. למרנג יציב ומבריק במיוחד כדאי להוסיף חצי כפית קסנטן גאם.
  5. יוצרים גבעות קטנות של מרנג על גבי הפאי המקורר ושולחים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות על טורבו כ-15-20 דקות להתייצבות והשחמה.

המרנג משחים מהר מאוד לכן צריך להיות בהשגחה מתמדת ולסובב את התבנית כל כמה דקות. לחלופין אפשר להשחים  בזהירות עם ברנר.

הערות, הארות ושאר ירקות:
  • אפשר להחליף את הנטורינה ב-120 גר' שמן קוקוס ולהוסיף 1-2 כפות חומץ לבצק. החומץ תורם לייצוב.
  • אבקת קרם טרטר נשמעת כמו משהו חלבי. היא לא והיא מאוווד עוזרת לייצוב של המרנג ולצבע הלבן הענני שלו.
  • כנ"ל גם קסנטן גאם שהוא תוסף טבעוני שנמצא בשימוש בקרב מאפים ללא גלוטן. אבל כאן אם משתמשים בקרם טרטר אפשר לוותר עליו.
  • אגב הפאי טעים מאוד גם ללא מרנג.
  • לבצק ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח בכוס וחצי קמח אורז ו-4\3 כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור.

הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.

רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.

חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם

ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל

17 תגובות

נעה 30/01/2020 - 12:46

המתכון נראה מעולה! אם אין לי אגר אגר זה קריטי? יש לזה תחליף?

השב
Veggiez 09/02/2020 - 22:26

היי נעה ותודה על התגובה!
לצערי אין אפשרות לוותר כאן על האגר אגר. הוא בא להחליף כאן גם ביצים וגם ג'לטין ובזכותו נוצר המרקם הייחודי של קארד הלימון.
היום אפשר להשיג אגר בכל חנות אפייה או טבע. כדאי להתאמץ ולהשיג אותו כי הטארט הזה שווה כל דקה של השקעה 🙂

השב
עינת 21/04/2020 - 14:15

היי, האם אפשר להחליף את הקרם טרטר באגר אגר במרנג? והאם אפשר לא לאפות את המרנג (בהנחה שאני מכינה רק אותו לציפוי של פאי אחר)? תודה!

השב
Veggiez 21/04/2020 - 14:55

היי עינת, התשובה הקצרה היא לא, משום שקרם טרטר ואגר אגר הם מוצרים שונים מאוד ובעלי תכונות שונות. התשובה הארוכה: קרם טרטר זו אבקה שמצטברת בתחתית חביות יין ומטרתה לייצב את המרנג, להפוך אותו ל"קשה" יותר. מוסיפים אותה גם למרנג לא טבעוני. אם אין לך אפשר לוותר ולצמצם לפני ההקצפה את מי החומוס בשליש בעזרת בישול כדי להעלות את אחוז החלבון לעומת המים ובעת ההקצפה להוסיף חצי כפית-כפית קמח\עמילן טפיוקה (כמו קורנפלור אבל חזק יותר). אגר הוא בעצם תחליף ג'לטין שמופק מאצות. הוא מופעל בחום של 50 מעלות בערך ויוצר מרקם דמוי ג'לי (אפשר להכין ממנו סוכריות גומי :)) ולכן צריך צריך להוסיף אותו למיץ הלימון והסוכר כדי ליצור את המרקם של הקארד.
לשאלתך, את יכולה להשאיר את המרנג לא אפוי, אבל קחי בחשבון שיהיה לו מרקם קצת מרשמלואי והוא לא ישרוד יותר מיום.
מה שכן אפשר לעשות לחמם מעט את הקצוות עם ברנר וזה חוסך את האפייה.

השב
יעל 22/05/2020 - 19:21

היי 🌺
חייבת להתייעץ, האם אפשר להחליף את קרם הקוקוס באותה הכמות של שמנת צמחית ולהוריד את כמות הסוכר בכדי לאזן?
שאלה נוספת, מה יקרה אם לא אשתמש באבקת קרם טרטר? בפעם האחרונה שהשתמשתי בה היה לה טעם חומצי נורא
תודה מראש 🌺

השב
Veggiez 07/06/2020 - 11:48

היי יעל,
מתנצלת שלקח לי זמן להגיב. הייתה תקלה במערכת ההתרעות ולא קיבלתי התרעות על תגובות 🙁
אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית ואכן מומלץ להוריד את כמות הסוכר 🙂
לאבקת קרם טרטר יש טעם מורגש רק בכמויות גדולות. משתמשים בד"כ ברבע-חצי כפית משום שהיא באמת חומצה ומשמשת לייצוב הקצף.
בקיצור אפשר בלי ואפשר גם להחליף בחצי כפית קסנטן גאם שגם עוזר לייצוב.
מקווה שעזרתי 🙂

השב
נגה 03/06/2020 - 13:11

וואו נראה מעולה!!
איפה משיגים אבקת טרטר?

השב
נועה 09/12/2020 - 15:01

היי, האם הטארט יכול לשרוד נסיעה של כמעט שעתיים?

השב
Veggiez 09/12/2020 - 15:29

כן. עדיף בקופסא אטומה בתוך צידנית מקוררת וכמה שפחות טלטלות 🙂

השב
נטשה 30/12/2020 - 20:47

היי אפשר להכין את הקארד לימון יום לפני ולשמור במקרר? וכשאני רוצה להרכיב את הפאי ״לפתוח״ את הקארד ולשפוך אותו לקלתית?

השב
Veggiez 02/01/2021 - 21:30

היי נטשה,
האמת שלא ניסיתי להכין את הקארד מראש.
מאחר והוא מכיל אגר אגר שמופעל בחום, יתכן וניתן לפתוח אותו שנית באמצעות חימום, אבל הייתי עושה ניסוי על יבש קודם לראות שהוא לא יתפרק והמרקם יהפוך לגרגרי.
עדכני אם הצלחת!
מירב

השב
טל אזולאי 02/01/2021 - 21:02

היי הכנתי ללא המרנג
האם יש צורך לאפות את העוגה מס דק בכל מקרה? הקרם לימון באמצע נראה קצת לא יציב

ולגביי העוגה כמה זמן אפשר לשמור אותה במקרר? כיצד מגישים אותה קרה?

תודה מראש❤️🙏

השב
Veggiez 02/01/2021 - 21:27

היי טל,
אם הכנת את העוגה ללא המרכנג אין צורך להכניס לתנור לאפייה נוספת. האפייה נועדה רק להשחמת המרנג.
כדאי למקרר עד לייצוב מלא. שומרים במקרר, מכוסה, עד 5 ימים.
יש להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.
מקווה שיהיה לך טעים!

השב
דבורה 16/03/2021 - 14:55

הייי נראה טירוף 🙂
אפשר להחליף את האגר אגר בשכבת הלימון בקסנטאן גאם/ קצת קמח טפיוקה/ עוד קורנפלור? תודה

השב
Veggiez 28/04/2021 - 8:37

היי דבורה, תודה רבה, זה אכן מתכון מעולה!
לצערי לא ניתן להחליף את האגר במתכון כי הוא בעצם מחליף גם את הג׳לטין וגם את הביצה – חשוב ביצירת מרקם צמיגי עבור קארד הלימון.

השב
Daniel 24/06/2021 - 20:10

היי נראה מעולה.
הכנתי ללא מרנג,
עבדתי לפי המתכון לפי הסדר עם כל הרכיבים (כולל אגר אגר)
בזמן ההכנה לא הרגשתי שהקארד לימון מסמיך במיוחד
אך בכל זאת שפכתי את זה על הטארט.
עכשיו אחרי שעתיים במקרר זה עדיין לא מתקשה- זה תקין? האם יתקשה בהמשך?

השב
Veggiez 07/10/2021 - 23:17

היי דניאל,
תפקידו של האגר הוא לתת מרקם של ג'לי ובעצם להחליף את הג'לטין. כשמבשלים אגר בטמפרטורה של 50 מעלות ומעלה הוא נמס ומתחיל לעבוד. מה שמסמיך את הקארד הוא הקורנפלור. האם הוספת קורנפלור לסיר לאחר שדיללת אותו עם מיץ לימון? כפי שכתבתי במתכון נדרש ערבוב מסיבי עם מטרפה והשגחה יסודית שהקארד לא יסמיך יותר מדי ויהפוך ליציקה.

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן