חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

ארטיק נוטלה טבעוני בציפוי קראנצ'י של שוקולד ואגוזי לוז מסוכרים

ארטיק נוטלה טבעוני בציפוי קראנצ'י של שוקולד ואגוזי לוז מסוכרים

כל קיץ יש לי קרייבינג לארטיק. אין על ארטיק בקיץ. מבחינתי זה הקינוח האולטמטיבי: קר, מתוק, מפנק, אישי…אני יכולה להמשיך עוד ועוד.פעם הייתי קונה מגנום או טילון כדי לספק את הצורך, אבל מאז המעבר לטבעונות החוסר מורגש יותר, בייחוד כשעד עכשיו לא נמצא תחליף ראוי.

אז בשבועות האחרונים חרשתי את הפינטרסט למצוא מתכון לארטיק המושלם: ניסיתי ארטיק יוגורט (סויה) ופירות יער שיצא קרחי, ארטיק שוקולד רגיל שיצא פסדר, ארטיק חמאת בוטנים ושוקולד שהיה קצת מלוח (wtf) ובתכלס לא טעים כמו שהיה נראה בתמונה והבנתי שיש לעשות משהו ומהר, כי אחרת התאווה לארטיקים תגבר על ההיגיון וכמו שמישהי חכמה היטיבה לומר פעם, אל תדברו איתי כשאני רעבה. זה לא ייגמר טוב.

לא התאפקתי ולקחתי ביס

במיוחד כשאני רעבה לארטיק!

ואז נזכרתי  שצילמנו מתכון דומה כשרק פתחנו את הערוץ לארטיק שוקולד שקדים והחלטתי לשדרג אותו קצת (הרבה). 

השלב הראשון עבר בהצלחה כשקיבלתי את תבנית הסיליקון המהממת שהזמנתי באיביי (לממהרים אפשר גם להזמין באמזון, אבל זה יוצא יותר יקר, אז אם לא אכפת לכם לחכות עוד שבוע, לכו על איביי).

אחר כך התחלתי לעשות ניסויים:

  • חלב סויה במקום חלב שקדים יצא טוב.
  • אורז-שקדים של ויטאריז יצא יותר טוב.
  • קרם קוקוס שקורר היטב הניב תוצאה טובה יותר ומתוקה פחות משמנת צמחית.
  • הוספתי פודינג שכולל קורנפלור לייצוב ולאקסטרא קרמיות גם להקציף את כל העסק.
  • זרקתי מהמתכון את ממרח השקדים והוספתי 3 כפות גדושות נוטלה טבעונית.
עכשיו בנוגע לנוטלה…

בתכל'ס, כל ממרח יעבוד כאן, אבל אני אוהבת במיוחד את בלגה (Belga) כי אחוזי מחית אגוזי הלוז גבוהים יחסית והמרקם הכי דומה לנוטלה המקורית.

פודינג:

אפשר להשתמש בוניל או בשוקולד.

לא קריטי.

הקטע של הפודינג הוא לייצב את העסק (יש בו קורנפלור) ולהוסיף עוד קצת טעם.

השילוב של וניל ונוטלה הולך מעולה כי וניל מעצים את הטעמים השוקולדיים-אגוזיים.

בוידיאו השתמשתי בשוקולד כי נגמר לי הוניל ויצא מעולה כמו הנגלה הקודמת.

התפקיד של ההקצפה הוא לתת מרקם אוורירי (במכונת גלידה מערבבים את הבלילה במשך כמה שעות טובות) ולאחד את החומרים בצורה טובה יותר.

ועכשיו הגענו לחלק הכי חשוב שהופך את הארטיק מטעים למפנק ברמת המגנום:

הציפוי

במתכון הקודם השתמשתי בתערובת של שוקולד מריר ושמן צמחי, אבל כאן החלטתי להוסיף גם 2-3 כפיות של חמאת קקאו.

למה דווקא חמאת קקאו?

חמאת קקאו היא בעצם השומן שיש בשוקולד והאחוז שלה בשוקולד קובע את המרקם – אם יהיה רך או פציח.

לכן שוקולד מריר ובעיקר פרלינים משוקולד מריר משמיעים קראאנץי מספק כזה כשנותנים את הביס הראשון.

לרעש הזה של השבירה והפיצוח רציתי להגיע בארטיק הטבעוני שלי, אז אל תוותרו עליה כל כך מהר.

[היום אפשר להשיג חמאת קקאו ברוב חנויות הטבע ובכל חנוות למוצרי אפייה שמכבדת את עצמה. חמאת קקאו עשירה מאוד בנוגדי חמצון מה שהופך אותה לחומר גלם מושלם לטיפול בעור יבש ובבעיות עור אחרות כמו צלקות וסימני מתיחה. כאן יש מתכונים טובים לקוסמטיקה טבעית שמכילה חמאת קקאו].

את הטאץ' המענג והסופי נותנים הברס – או בשמם המוכר יותר אגוזי לוז קלויים קצוצים ומסוכרים. אמנם אפשר להכין בבית אבל יותר קל ומהיר לקנות בכל חנות למוצרי אפייה. קניתי חצי קילו ב-20 ש"ח וזה עוד נחשב יקר…

תוספת האגוזים על ציפוי השוקולד עושה כיף בפה ומזכירה פררו רושה (עוד ממתק אהוב שיקבל אצלי בקרוב גרסה טבעונית).

ועוד ביס..פשוט מושלם

אז אחרי כל החפירה הזאת אני מקווה שאתם מוכנים למתכון:

מתכון ל-10 יחידות בתבנית ארטיקים/מגנום

לארטיקים:

1 כוס חלב צמחי
1 פחית קרם קוקוס קר מאוד, 20% שומן (זה חשוב להקצפה)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל או שוקולד
3 כפות גדושות נוטלה טבעונית

לטופינג:*

*כדאי להכין כמות כפולה

200 גר' שוקולד מריר
3 כפיות חמאת קקאו
כפית שמן קנולה
לפי הטעם: אגוזי לוז קצוצים ומסוכרים

איך מכינים:

1.מקציפים קרם קוקוס ואינסטנט פודינג לקצפת רכה (בקונדיטוריה קוראים למרקם יוגורט+)
2.מוסיפים חלב ונוטלה ומערבלים לעיסה אחידה. הנפח יורד והמרקם של התערובת הופך להיות יותר נוזלי וזה בסדר.
3.יוצקים לתבניות (לא ממלאים עד הסוף! משאירים חצי ס"מ מהסוף).

4.מכניסים את המקלות ושולחים את הארטיקים להצטנן טוב טוב בפריזר במשך 4 שעות לפחות.

הארטיקים מעולים גם כך אבל הציפוי הופך אותם מטעימים למפנקי על 😊

לציפוי:
  • ממיסים שוקולד וחמאת קקאו בפולסים במיקרוגל. מערבבים עם לקקן עד שאין גושים.
  • מוסיפים כפית שמן ומערבבים עד שחלק ומבריק.
  • מעבירים השוקולד לכוס גבוהה ואת אגוזי הלוז לכלי רחב ורדוד.
  • מכינים תבנית שטוחה מכוסה נייר אפייה.
    עכשיו צריך לעבוד מהר כי השוקולד מתקשה מהר מאוד.
  • מחלצים את הארטיקים מהתבניות (מתחת למים זורמים כמה שניות ומזיזים את המקל מצד לצד בעדינות), טובלים בשוקולד, מנערים בעדינות להוצאת עודפים וטובלים פינה או את כל הארטיק בערמת אגוזי הלוז.
  • מניחים מיד על התבנית עם נייר האפייה.
  • זוללים ישר או מכניסים למקפיא לפינוק מאוחר יותר.
הערות, הארות ושאר ירקות:
  • ניתן לוותר על ההקצפה במתכון, תפקידה להכניס אוויר בקרם קוקוס ולתת מרקם קליל יותר.
  • חשוב לעבוד כאן עם קרם קוקוס קר מאוד בעל 20% שומן (חשוב להקצפה). אם לא מקציפים אפשר גם פחות.
  • כל חלב צמחי יעבוד כאן אבל אורז-שקדים של ויטאריז נתן (לדעתי) את התוצאה הטעימה ביותר.
  • אפשר להשתמש בפודינג שוקולד\וניל. אם אין פודינג ניתן להכין תערובת של 2 כפות קורנפלור, 2 כפות סוכר ו-2 כפיות תמצית וניל. כדאי לטחון קודם במעבד מזון כדי שלא ירגישו את גרגרי הסוכר. לחלופין ניתן להשתמש באבקת סוכר.
  • אפשר להמיר את הבלגה לכל ממרח נוטלה\שוקולד טבעוני אחר. קחו בחשבון שכל ממרח יניב טעם קצת שונה. אפשר גם בממרח לוטוס (יאם!)
  • ניתן לוותר על חמאת הקקאו ולהוסיף במקום עוד כפית של שמן צמחי. שימו לב שיתכן וייצא ציפוי קראנצ'י פחות.
  • לפני שמצפים את הארטיקים כדאי להכין את כל הכלים והתבניות מראש – השוקולד מתקשה מהר מאוד על הארטיקים והם מצדם נמסים מהר בחום.
  • אם שומרים את הארטיקים במקפיא ולא אוכלים ישר, כדאי להוציא ולחכות כ-5 דקות לפני האכילה למרקם המושלם.

 

הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.

רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.

חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם

ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל

 

 

השארת תגובה

דילוג לתוכן