מוס שוקולד טבעוני משני מרכיבים בלבד!
מוס שוקולד נהדר, קל להכנה, טבעוני וללא גלוטן.
בשביל הצילומים פנפנתי אותו עם דיסקית שוקולד מריר ואגוזי לוז ותותים טריים אבל ממש לא חובה. הוא יכול לגמרי לעמוד בפני עצמו ומקבל באהבה תוספת של פירות טריים או אגוזים ואם אתם מתעקשים, אז גם קצפת.
מתאים כקינוח (שנראה) מושקע לפסח ולכל אירוע שתרצו לחגוג עם הפינוק המופלא הזה.
אז יאללה, רוצו להכין.
מרכיבים ל-4-6 מנות אישיות קטנות:
- 150 גר' שוקולד מריר איכותי לפחות 55% מוצקי קקאו
- 200 מ"ל קרם קוקוס + 200 מ"ל קרם קוקוס/חלב קוקוס/שמנת מתוקה צמחית או כל חלב צמחי אחר.
לדיסקיות שוקולד:
- 100 גר' שוקולד מריר קצוץ דק
- ברס (אגוזי לוז קצוצים ומסוכרים) לציפוי
להגשה: תותים טריים.
איך מכינים:
- מחממים קרם קוקוס בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה (עד שנוצרות בועות קטנות בשוליים).
- יוצקים על השוקולד, מחכים דקה ומערבבים עם לקקן עד שנוצר גנאש אחיד וחלק ללא גושים. עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעתיים לפחות.
- מוציאים ומעבירים לקערת המיקסר. פותחים את הגנאש עם בלון הקצפה במשך דקה, מוסיפים בזרזוף את קרם הקוקוס או השמנת עד שהקרם מתרכך.
- מוזגים לכלים אישיים ומעבירים למקרר לצינון מלא, לפחות שעתיים ואפשר גם לילה.
- בינתיים מכינים את הדיסקיות: ממיסים שוקולד על בן מרי או במיקרוגל.
- משטחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה עם פלטה או קלף פלסטיק.
- מפזרים את הברס ושולחים למקרר לחמש דקות.
- מוציאים, קורצים דיסקיות בגודל הרצוי (השתמשתי בקורצן עוגיות בקוטר 5 ס"מ) ומצננים היטב במקפיא.
- לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ומחלצים בעדינות את הדיסקיות, מניחים על המוס ומקשטים בחצאי תותים.
תיהנו!