חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

מוס שוקולד טבעוני משני מרכיבים בלבד!

vegan chocolate mousse

מוס שוקולד טבעוני משני מרכיבים בלבד!

מוס שוקולד נהדר, קל להכנה, טבעוני וללא גלוטן.

בשביל הצילומים פנפנתי אותו עם דיסקית שוקולד מריר ואגוזי לוז ותותים טריים אבל ממש לא חובה. הוא יכול לגמרי לעמוד בפני עצמו ומקבל באהבה תוספת של פירות טריים או אגוזים ואם אתם מתעקשים, אז גם קצפת.

מתאים כקינוח (שנראה) מושקע לפסח ולכל אירוע שתרצו לחגוג עם הפינוק המופלא הזה.

אז יאללה, רוצו להכין.

מוס שוקולד טבעוני משני מרכיבים בלבד

מרכיבים ל-4-6 מנות אישיות קטנות:

  • 150 גר' שוקולד מריר איכותי לפחות 55% מוצקי קקאו
  • 200 מ"ל קרם קוקוס + 200 מ"ל קרם קוקוס/חלב קוקוס/שמנת מתוקה צמחית או כל חלב צמחי אחר. (את ה-200 מ"ל הנוספים שומרים לסעיף 3)

לדיסקיות שוקולד:

  • 100 גר' שוקולד מריר קצוץ דק
  • ברס (אגוזי לוז קצוצים ומסוכרים) לציפוי

להגשה: תותים טריים.

איך מכינים:

  1. מחממים 200 מ"ל קרם קוקוס בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה (עד שנוצרות בועות קטנות בשוליים).
  2. יוצקים על השוקולד, מחכים דקה ומערבבים עם לקקן עד שנוצר גנאש אחיד וחלק ללא גושים. עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעתיים לפחות.
  3. מוציאים ומעבירים לקערת המיקסר. פותחים את הגנאש עם בלון הקצפה במשך דקה, מוסיפים בזרזוף את  200 מ"ל קרם הקוקוס  או השמנת הנוספים וממשיכים להקציף עד שהקרם מתרכך.
  4. מוזגים לכלים אישיים ומעבירים למקרר לצינון מלא, לפחות שעתיים ואפשר גם לילה.
  5. בינתיים מכינים את הדיסקיות: ממיסים שוקולד על בן מרי או במיקרוגל.
  6. משטחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה עם פלטה או קלף פלסטיק.
  7. מפזרים את הברס ושולחים למקרר לחמש דקות.
  8. מוציאים, קורצים דיסקיות בגודל הרצוי (השתמשתי בקורצן עוגיות בקוטר 5 ס"מ) ומצננים היטב במקפיא.
  9. לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ומחלצים בעדינות את הדיסקיות, מניחים על המוס ומקשטים בחצאי תותים.

תיהנו!

7 תגובות

נירה אהרון 02/02/2021 - 15:54

היי, לגבי המוס שוקולד, האם אפשר לשמור בהקפאה?

השב
Veggiez 07/03/2021 - 11:52

היי נירה,
מעולם לא ניסיתי (אצלנו הוא פשוט מתחסל באותו רגע 🙂 )אך אני מניחה שכן.
עם זאת צריך לבדוק בעת ההפשרה שהוא לא צבר נוזלים והמרקם לא השתנה.
אשמח לעדכון במידה ואת מכינה ומקפיאה.

השב
עדי 11/09/2021 - 11:48

ממליץ לתקן בהוראות הכנה בסעיף 1 ל'מחממים 200 מל קרם קוקוס' (את 200 מל הנוספים שומרים לסעיף 3)'
יש לא מעט חובבי בישול לא מיומנים שלא ישימו לב ובטעות יכולים להרתיח כבר בהתחלה את כל קרם הקוקוס ואז להתקע.

השב
Veggiez 07/10/2021 - 23:22

היי עדי,
צודקת! תוקן 🙂

השב
נירה אהרון 06/02/2021 - 20:41

היי, אפשר להקפיא את המוס?

השב
עודד 17/10/2021 - 13:03

אחלה מתכון!

השב
Veggiez 19/10/2021 - 23:06

תודה רבה 🙂

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן