קיש ברכות מנגולד וכרישה או פוסט חג 1.0
אמנם אנחנו עדיין בקיץ, אבל רוחות קרירות כבר מנשבות ואפילו הבטיחו לנו גשם (טוב טפטוף, אבל למה להתקטנן) ובערב כבר אפשר לשבת במרפסת וכמו בשיר לראות ציפורים נודדות או לפחות לצפות ביונים היושבות על חוטי החשמל 🙂 והומות שתכף, אבל תכף יגיע הסתיו, ואיתו, איך לא, גם ראש השנה ואחריו שאר החגים ברשימה.
שיגעון חגים
וכמו כל שבועיים לפני ראש השנה מתחילה אצלנו טרפת החגים. פתאום הראש מתחיל לעבוד נון סטופ על הרכבת תפריטים שונים ומשונים. אני מקבלת טלפונים בהולים מאמא שלי, ווטסאפים נרגשים מאחותי ושאלות טורדניות מחמותי. לפי כמות ההכנות ושעות התכנונים שאנחנו מבזבזות על ארוחת החג הראשון (והשני) אפשר לחשוב שאנחנו מינימום מתכננות את תפריט הארוחה לביקור של המלכה האם..
רבותי נברך
השנה הופקדתי על הברכות (שיכרתו אויבינו ויסתלקו שונאינו), על המנה הראשונה (תכף גם היא תעלה לפה) ועל הקינוחים (יש לגמרי למה לצפות!).
בדרך כלל לברכות אני מכינה קציצות, או יותר נכון לביבות, אבל הפעם חשבתי על דרך מקורית מעט יותר (ויותר בריאה) לשלב בין הברכות באמצעות הקיש המהמם הזה, שמאגד בתוכו, מלבד מנגולד וכרישה, גם את כל המארות, הקילוסים והקללות שאנחנו מאחלים לאויבינו, ושתי ברכות לנו. בעצם שלוש, כי עם כזאת התחלה טעימה, בטוח תהיה לנו שנה נפלאה!
ובהזדמנות זו אני רוצה להציג בפניכם את עמוד המתכון החדש שלי, עליו עמלתי בזמן האחרון, שכולל זמן הכנה, הסברים מפורטים, פירוט של הכלים והציוד הנדרש להכנת המתכון וגם תביטו טוב – טבלת ערכים תזונתיים! באמת שחשבתי שזו מנה בריאה אבל לא שיערתי עד כמה (עשיר בויטמין A, אשלגן, סידן ואפילו ברזל!).
אז יאללה, למתכון ולשנה טובה וטעימה!
קיש מנגולד וכרישה מפנק
ציוד נדרש
- קרש חיתוך
- סכין לחיתוך ירקות
- מחבת
- תנור
- מיקסר עם וו גיטרה
- קערה
מצרכים
מרכיבים לקלתית
- ½2 כוס קמח כוסמין לבן
- ⅔ כוס שמן זית
- ⅓-¼ כוס מים קרים לא חובה - להוסיף רק אם יש צורך
- לפי העין מלח ופלפל
למלית
- 1 צרור מנגולד טרי כ-8 עלים גדולים
- 2-4 יחידות כרישה טרייה אם משתמשים בכרישות קטנות מוסיפים עוד 2
- 1 יחידה בצל
- 1 חבילה טופו משי במרקם רך
- 1 קרטון שמנת אורז או סויה
- 4 כפות קמח שקדים
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 1 כפית מלח
אופן הכנה
לקלתית
- מערבבים קמח, מלח ושמן בקערת המיקסר או בידיים עד שנוצרים פירורים.
- מוסיפים מים ולשים רק עד שנוצר בצק.
- משטחים בתבנית קיש 24, מחוררים במזלג ושולחים לנוח במקפיא לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180° טורבו, אחרי חצי שעה מכניסים את התבנית ישר
מהמקפיא לתנור ל-20 דקות.
למלית
- קוצצים בצל ומאדים אותו במעט שמן זית.
- קוצצים גס את המנגולד ומוסיפים לבצל. מאדים עד שיורד הנפח ומעבירים לקערה.
- פורסים את הכרישה לעיגולים ומאדים גם אותה באותה מחבת עד שהיא נעשית רכה.
- מוסיפים גם אותה לקערה.
- שופכים לקערה חבילת טופו משי ואריזה שלמה של שמנת אור או סויה
- מוסיפים 4 כפות קמח שקדים, מלח ופלפל וטועמים ומתקנים תיבול
- מוסיפים את הצנוברים הקלויים ונותנים ערבוב אחרון לפיזור אחיד.
- מוציאים את התבנית עם הבצק האפוי למחצה מהתנור, שופכים את המלית
ומסדרים בצורה אחידה. - מחזירים לתנור ל-30-35 דקות.
- פורסים לפרוסות משולשות ומגישים.
ערכים תזונתיים
הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.
רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.
חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם
ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל
8 תגובות
מתכון נפלא. הפך לארוחה קבועה של לפחות פעם בחודש. גם בן השנה וחצי אוכל בהנאה (מעבירה את תערובת הירוקים טחינה חלקית בבלנדר מוט וטוחנת את הצנוברים).
תודה רבה ❤️ כיף לשמוע!
תודה רבה קטי! איזה כיף שגם הקטני אוכל! זה מפתח אצלי תקווה שאולי גם שלי יסכים…מתישהו… 🙂
הי אפשר להשתמש בקרם כוכוס במקום שמנת אורז ?
כן בוודאי
קוקוס((:
בוקר טוב האם ניתן להכין את הקיש ללא הטופו?
בוקר אור 😀
כן, אבל צריך להחליף במשהו אחר, כי הטופו מחליף את מילוי הרויאל והגבינה בקיש חלבי. ממליצה להכין גבינת קשיו מקשיו מושרה וטחון עם מיץ לימון, שמרי בירה, שום ומלח. אפשר להוסיף לקשיו גם קצת קרם קוקוס אבל לא חובה. לערבב עם הירוקים ויש לך מילוי נהדר לקיש ללא טופו.
בהצלחה!