לביבות בטטה וקינואה מופלאות – פוסט בשיתוף עם עדי כהן סימן טוב מבישול טבעוני שמח

עדי, צלחת לביבות מושלמת ואני
איך נפגשנו
את עדי פגשתי לראשונה בכנס בלוגרים של יונית צוק שנערך ב-31 ביולי השנה. במהלך הכנס, שהתרחש בבית התפוצות, חווינו הפעלה לא ברורה עם תחנות – גרסה הזויה קצת לחפש את המטמון בשילוב סטנד-אפ ביזארי של דמויות מנבכי ההיסטוריה של ההומור היהודי יחד עם משימות מגוחכות ודי מיותרות. תנסו לעמוד בשורה על קוביות מספוג, וכל פעם שמישהו אומר מילה להתקדם צעד אחד בלי ליפול (ספוג, כבר אמרנו?) ולומר בתורכם מילה שתתקשר למילים שאמרו לפניכם ותיצור משפט קוהרנטי.

מקלפת הבטטות
כל התהליך הזה הזכיר לי קצת את טקס ההשבעה בצופים, שבו הייתי צריכה לקפוץ מאומגה לתוך ביצה ירקרקה, ללכת יחפה על אבני מדרך בנחל ולאכול סנדביץ' של חרדל וריבה בלי להקיא. אבל מה שנראה הגיוני לחלוטין ומגניב בגיל 14 (או פחות מזה – לפי בית התפוצות ההפעלה מיועדת לילדים בגילאי 6-13) לא ממש עובד כשעברת את גיל 35. אבל נו שוין.

לביבה מלבבת
וו החיבור
חברנו יחד כשחילקו לנו דף בגודל A3 עם עט בשקל וחצי ושורה של משימות. עדי, בניגוד אלי, לא התנדבה להתנדנד על קוביות הספוג אבל הייתה ממש טובה בכל החלק האנליטי (מורכב מדי להעביר את החווייה אל הכתב). גילינו ששתינו בלוגריות טבעוניות שגם גרות באותה עיר (הידד), וקבענו להיפגש ולצלם משהו ביחד.
בפעם הראשונה שצילמנו הכנו קינוח מעלף של טארט קרם קשיו ופירות אישי לכבוד ראש השנה. זה היה איחוד כוחות מושלם – אני תרמתי בצק פריך והיא את קרם הקשיו הנהדר וביחד פנפנו את הטארטים בפירות העונה וגם זללנו אותם בלי בושה בסיום הצילומים. המתכון יצא פיקס אבל הוידיאו…בואו נגיד שיכול היה לצאת טוב יותר. לקח לי המווון זמן לעבוד עליו והוא עדיין לא מושלם ומאחר ואני פרפקציוניסטית משוגעת זאת הסיבה שעדיין אין פוסט באתר (my bad).
אבל יהיה בקרוב! מבטיחה!
כדי לפתוח לכם את התיאבון וכדי שתבינו קצת על מה כל הרעש אני מצרפת לכם כאן תמונה וקישור למתכון המלא באתר של עדי – בישול טבעוני שמח.
הפעם, כשנפגשנו היינו כבר מסודרות יותר, מוכנות יותר ומפוקסות יותר.
החלטנו להכין לביבות בטטה לחנוכה. אבל לא סתם לביבות בטטה אלא לביבות מופלאות! מה עושה אותן לכאלה? טוב הן רכות, כמובן ומשביעות, הן בריאות (בגרסה האפויה) וללא גלוטן, ועם טוויסט אסייאתי שעושה את כל ההבדל. אז ישבנו וכתבנו וניסינו בבית ושדרגנו והתוצאה? מלמיליאן!
מסקנה א: כשעושים שיעורי בית יוצא סוף.
מסקנה ב: שיתופי פעולה זה אחלה של דבר.
יאללה רוצו להכין ושיהיה לכם חג טעים ושמח!
הערה חשובה:
בד"כ אני מצרפת בנוסף לווידיאו גם תמונות עם שלבי ההכנה, אבל מאחר ובשיתופי פעולה עסקינן, הפוסט עם שלבי ההכנה בתמונות יופיע באתר של עדי ואצלי תקבלו וידיאו וקצת תמונות רקע (וגם הרבה חפירות, אבל זה כבר עניין שבשגרה).
עוד משהו: זו הפעם הראשונה בה אני נחשפת מול המצלמה. אני בדרך כלל בנאדם של מאחורי הקלעים. מקסימום דגמון ידיים, אז תהיו עדינים בבקשה. הידיים המעוצבות בווידיאו הן של עדי כי שכחתי לשים לק (אייקון של יד על הפרצוף).

מרקם מושלם
לביבות בטטה וקינואה מופלאות
מצרכים
ללביבות
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 2 יחידות בטטות אפויות
- ½ כוס קמח עדשים כתומות
- 4 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפיות רוטב סויה
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 2 שיני שום כתוש
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
למטבל יוגורט
- 1 אריזה יוגורט סויה בטעם טבעי
- 2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כפית עירית קצוצה
אופן הכנה
מכינים את הלביבות
- מבשלים קינואה בהרבה מים עד ריכוך (אפשר כמו פסטה), מסננים.
- מחממים תנור ל-180° ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
- אופים בטטות על 180 מעלות בתנור כ-30 דקות או עד שהן רכות.
- מקלפים ומועכים לפירה בקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה קינואה, כוסברה קצוצה, קמח עדשים כתומות, שום,ג'ינג'ר, רוטב סויה וצ'ילי מתוק ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
- בידיים רטובות מלבבים לביבות גדולות ושמנמנות
- מניחים את הלביבות במרווחים שווים על נייר האפייה.
- מברישים במעט שמן.
- אופים במשך 30-40 דקות עד הזהבה והתייצבות
למטבל יוגורט
- מערבבים אריזה אחת של יוגורט סויה בטעם טבעי עם צ'ילי מתוק ועירית קצוצה
- מסדרים על צלחת הגשה יחד עם היוגורט, מפזרים מעל עירית קצוצה וטורפים!
Video
הערות
- לא אוהבים כוסברה? אפשר להחליף בפטרוזיליה. או שמיר. או עירית. או כלום (אבל יהיה פחות טעים, נשבעת לכם).
- הלביבות מיועדות לילדים וצ'ילי לא עושה לכם את זה? שימו קטשופ. אבל בחייאת, תנסו לאתגר אותם, זה הרבה יותר טעים עם צ'ילי.
- ואי אפשר בלי גרסה מטוגנת, שהיא אפילו עוד יותר טעימה: מטגנים במחבת נון-סטיק עם מעט שמן כ-3 דקות לכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
ערכים תזונתיים
3 תגובות
Hey there, I think your blog might be having
browser compatibility issues. When I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, great blog!
הכנתי את קציצות הבטטה-קינואה והן יצאו מוצלחות מאד. תודה על המתכון! ישמר במועדפים.
כמה שינויים קטנים ולא משמעותיים שעשיתי:
1. השתמשתי בקמח חומוס (פשוט לא היה לי קמח עדשים בבית…) וזה עבד מצוין.
2. השתמשתי בתערובת של קינואה מלאה וקינואה לבנה.
3. טבלתי כל קציצה בתערובת שומשום וקצח. נותן קצת קריספיות לאחר האפיה.
תודה רבה על התגובה ועל השדרוגים 3>