חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

קישואים ממולאים במג'דרה פריקה ועדשים על רוטב יוגורט טבעוני

קישואים ממולאים במג'דרה פירקה ועדשים שחורות טבעוני

קישואים ממולאים במג'דרה פריקה ועדשים על רוטב יוגורט טבעוני

וואי וואי כמה זמן לא העליתי שום פוסט. השבועות האחרונים היו, אין מילה אחרת לתאר את זה, משוגעים. מרגע שהחלטנו שאנחנו מחפשים סטודיו חדש אנחנו בריצות מטורפות להספיק הכל: אקסלים, חוזה, חתימות, קבלן, מעצבות, מטבחים, משטחים, תוכניות קרקע ואפיון צרכים, אקסלים, מספרים מספרים מספרים! אבל למה לא נשאר זמן? להכין ולאכול אוכל נורמלי כמובן. אה, וגם לשבת לעדכן את האתר ולהעלות מתכונים.

אבל אז הגיעה הקורונה…

ואיתה גם פסק זמן כפוי מכל הריצות והקפיצות והסידורים והמספרים. ופתאום, לא להאמין, יש זמן. כמה זמן? ים של זמן. העולם האט את צעדיו, דברים שנראו דחופים פעם פתאום איבדו מחשיבותם. במשך שבוע הייתי בהלם ובאלם מוחלטים. מהעצירה ממירוץ החיים. מזה שאין גן ואסור ללכת לעבודה ולצאת מהבית. מהחולים וכן, גם מהמתים.

במשך שבוע הייתי בלחץ יחד עם כולם. לא הצלחתי להפריד ביני ובין העולם. התמכרתי לדיווחים של YNET ורוטר וגיוונתי עם רדיו וחדשות בטלוויזיה. למי בכלל יש פנאי לצלם כשיש עניינים כה חשובים ברומו של עולם וצריך לדאוג לזאטוט קטן לארוחת צהריים ובוקר וערב וגם לתעסוקה מתמדת? עולמי התמלא ביצירה וחוברות עבודה מהגן. תכננתי לו"ז יומי עמוס עם שעת כושר בבוקר, שעת יצירה, משחקי קופסא ומשחק חופשי והפסקות אוכל ומסכים מבוקרות.

הגיעו עדשיים עד נפש או איך לא לפחד מלהכין ממולאים

עבר שבוע שלם לפני שהבנתי שאיפשהו איבדתי פה את עצמי.😨😨😨

אז היום החלטתי שאני מקדישה קצת זמן לעצמי  וניגשת למתכון שכבר הרבה זמן מדגדג לי להכין אותו: קישואים ממולאים במלית עשירה של פריקי עם עדשים והמון עשבי תיבול. מנה שאכלתי פעם בעברי הלא טבעוני במסעדה ערבית שלדאבוני אינני זוכרת את שמה, מלבד העניין שממש בוער לי לשחזר את הטעם. במיוחד מאז שהנחתי את ידיי על ערימת פריקי ניחוחית וטרייה.

אם נשים  בצד את העובדה שממולאים זה לא משהו שמכינים כל יום ובטח לא סתם ככה באמצע השבוע, וגם את העובדה שאף פעם, מעולם, לא הכנתי קישואים רגילים ממולאים (קישואים עגולים דווקא כן – ראו וידיאו), ואפילו לפלפלים כבר מזמן לא התקרבתי ואין לי לצערי סבתא או אמא עירקית או כורדית שממוללת יפרח ביד אחת ומעמול ביד השנייה מגיל 4, תבינו שלקחתי על עצמי תיק די רציני: גם ממולאים, גם קישואים רגילים וגם לשחזר מנה בשרית במקורה שתהיה מספיק טובה שלא נחשוב אפילו להתגעגע לבשר ותעמוד כמנה עיקרית מעולה בפני עצמה. בקטנה, אה?

לגמרי. בקטנה.

זיכרונות מהגליל

איך ניגשים לשחזר מתכון מזיכרון? הרבה פעמים אני מחפשת השראה בנבכי מגזיני האוכל או הרשת. מתכון שמשתמש במרכיבים דומים או בטכניקות הכנה דומות. המתכון של ארז קומורובסקי מגיליון על השולחן מדצמבר 2015 היה הקרוב ביותר למה שרציתי להגיע, למרות היותו צימחוני במקורו. כדי להחליף את הבשר ולהפוך את המנה לממלאת ומספקת יותר, השתמשתי בעדשים שחורות כתוספת לפריקי ובתיבול של המון פטרוזיליה ומעט נענע, כמובן שהמון בצל מטוגן יחד עם כמון ופפריקה ומעט הל טחון וחוואייג' כדי ליצור את הטעם הייחודי שנצרב בזיכרוני.

יופי! אפשר לסמן ✔️ על המלית.

אבל הקישואים, איך מרוקנים אותם ושומרים עליהם שלמים ונשארים בחיים כדי לספר על זה?

בכל המתכונים מציעים להשתמש בקישואן נירוסטה איכותי תוצרת כזו או אחרת, אבל לי היה רק תפוחן שקניתי פעם במקסטוק שאם לוחצים עליו חזק מדי הוא מתעקם ולוקח מלא זמן להחזיר אותו לדרך הישר. אז מה עושים?

  1. דבר ראשון, קוטמים את הקצוות של הקישואים.
  2.  כמובן חשוב מאוד מאוד להשתמש בקישואים קטנים, כך שהדרך תהיה קצרה וקלה ולא תסתבכו עם מלא פולפת קישואים להוציא.
  3. טיפ שלישי וחשוב לא פחות, החדרתם את התפוחן\קישואן ווטאבר לתוך הקישוא מצד אחד וגם מהצד השני, אבל לא נוצר חור מלא ודווקא להכעיס, נשאר תוך של קישוא בדיוק באמצע, איפה שהכי קשה להגיע אליו? הידית של הכפית תעשה את העבודה בצורה הכי טובה. אפשר גם מזלגון או מקל אכילה של סושי, אבל אל תנסו עם סכומים עבים יותר. הם פשוט יפצעו את הקישוא המסכן ובמקום חור עגול ומושלם תישארו עם שבבי קישוא שתוכלו להפוך לפשטידה טעימה או כתוספת לקציצות. תאמינו לי, למדתי את זה בדרך הקשה.

מה עושים עם כל השאריות? אז כן, אפשר להשתמש בהן לדברים אחרים, אבל הכי טעים זה לטגן עם בצל ולרפד בהם את המחבת או הסיר (השתמשתי בסוטאז') שבו אתם מבשלים את הממולאים. אם נשאר לכם מהמילוי תוסיפו גם אותו לחגיגה ותגישו יחד עם הקישואים על מצע היוגורט. זה עושה רק טוב למנה.

טיפ חשוב נוסף: כדי להעשיר את טעם התבשיל כדאי להשתמש בציר ירקות איכותי ולא במים. זה הבדל של שמים וארץ ואתם תודו לי אחר כך.

אם אין לכם ציר ביתי בהישג יד אפשר להכין מאבקת מרק עם מים רותחים אבל אפשר גם לקנות ציר אורגני טבעוני של חברת אימג'ן בניצת הדובדבן או חנויות טבע אחרות ולהשתמש בעת מצוא. סוגר לגמרי את הפינה ומהווה הצלה אמיתית לעצלנים כמוני שתמיד שוכחים להקפיא שאריות של מרק במנות.

אז אמנם היתה הקדמה ארוכה, אבל מה זה משנה, גם אם אתם לא בבידוד, זה לא שיש לכם לאן ללכת, נכון? אז קחו לכם את הזמן ותכינו את המנה הזאת. מבטיחה לכם שתיהנו. ❤️

הדפס מתכון
5 from 1 vote

קישואים ממולאים במג'דרה פריקי על רוטב יוגורט טבעוני

מנה עיקרית מעולה מהמטבח הערבי. קלה להכנה וגם עושה נעים בבטן ובלב. אחת המנות היותר טובות שייצא לכם להכין בזמן הקרוב
זמן הכנה1 d
זמן בישול1 hr 15 mins
סוג המנה: מנה עיקרית
סוג מטבח: ים תיכוני, ישראלי, ערבי
מילת מפתח: יוגורט טבעוני, מג'דרה, פריקי, קישואים
מנות: 3
קלוריות: 277קק"ל

ציוד נדרש

  • תפוחן
  • סיר רחב עם מכסה
  • סכין
  • סיר קטן
  • כף עץ
  • כיריים

מצרכים

  • 5-6 יחידות קישואים
  • 0.5 כוס עדשים שחורות
  • 0.5 כוס פריקה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 3.5 כוסות ציר ירקות
  • 0.5 כפית כמון
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף נענע קצוצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 2 אריזות יוגורט טבעוני
  • שמן זית לטיגון
  • 0.5 כפית פפריקה
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 0.5 כפית הל
  • 0.5 כפית חוואייג'

אופן הכנה

מתחילים בהשרייה

  • משרים את הפריקה בהרבה מים במשך שעתיים לפחות ועדיף לילה.
  • משרים את העדשים בהרבה מים במשך שעתיים לפחות.

מכינים את המילוי

  • במקביל מסננים את העדשים ומבשלים 20 דקות בסיר קטן עד ריכוך חלקי.
  • מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
  • מסננים את הפריקה והעדשים ומוסיפים לקערה.
  • מתבלים בכמון, הל, חוויאג', פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, מלח ופלפל
  • קוטמים את קצוות הקישואים ומרוקנים את תוכם בעזרת קישואן או תפוחן
  • ממלאים את הקישואים בתערובת הפריקה והעדשים.
  • מטגנים בצל בשמן זית עד הזהבה.
  • מוסיפים שום ומאדים עוד כמה דקות.
  • מוסיפים את תוך הקישואים הקצוצים ומטגנים עוד 2 דקות.
  • מניחים בזהירות את הקישואים הממולאים בסיר.
  • מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  • מורידים להבה ומבשלים מכוסה במשך 45 דקות נוספות.

מרכיבים את המנה

  • מערבבים 2 אריזות יוגורט טבעוני (השתמשתי בסויה בטעם טבעי) עם פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
  • מניחים מעל 2 יחידות קישואים ממולאים ומוסיפים מסביב ביד רחבה גם מהמילוי.
  • מתבלים בעוד קצת פפריקה וסוחטים מעל לימון.
  • מפזרים את שארית הפטרוזיליה.
  • מגישים ומתענגים.

ערכים תזונתיים

Serving: 350g | קלוריות: 277קק"ל | פחמימות: 53גרם | חלבון: 17גרם | שומן: 2גרם | שומן רווי: 1גרם | נתרן: 1106מ"ג | אשלגן: 366מ"ג | סיבים: 14גרם | סוכר: 6גרם | ויטמין איי (A): 1009יחב"ל | ויטמין סי (C): 13מ"ג | סידן: 54מ"ג | ברזל: 4מ"ג

הערות, הארות ושאר ירקות:

  1. אין פריקה? אפשר להשתמש בבורגול,חיטה רגילה, קינואה, אמרנט, ואפילו אורז. ממליצה כאן על אורז מלא ארוך, אבל אם אתם אוהבים מרקם דייסתי לכו על עגול. אם משתמשים באורז מלא כדאי להשרות אותו כמו את הפריקה ולבשל חצי בישול לפני.
  2. לא אוהבים קישואים? אפשר להשתמש במילוי למגוון ירקות אחרים: פלפלים, עגבניות, תפוחי אדמה, בצלים ואפילו קולורבי.
  3. לא בא לכם למלא? המג'דרה טעימה מאוד בפני עצמה ויכולה לשמש כמנה עיקרית או תוספת נהדרת לכל ארוחה.
  4. יוגורט: אני השתמשתי במה שהיה הכי זמין בסופר: יוגורט בטעם טבעי של תנובה. אם שמתם ידיכם על יוגורט של עינתס או אוטופי או שאתם מכינים לבד – אשריכם! ככל שהוא חמוץ יותר כך יהיה לכם טעים יותר. אפשר גם עם לבנה.
  5. עדשים: ממליצה להשתמש בעדשים שחורות אורגניות. הן שומרות על צורתן בבישול ולא מתפרקות. גם עדשים ירוקות או חומות הולכות אבל הטעם יהיה מעט שונה. עדשים כתומות – לא!
  6. אין ציר ירקות? דווקא פה אני לא ממליצה לוותר. תכינו! אם קשה\לא בא\אין זמן\כוח\עצבים תקנו את האורגני שהמלצתי עליו למעלה (אני לא מקבלת אחוזים מההמלצה, הוא פשוט מוצר מעולה). הכי גרוע תכינו מא. מרק ירקות אורגנית ומים. הבישול בציר מעשיר מאוד את הטעם של התבשיל.

בתיאבון!

ואם הכנתם, שיפרתם או שידרגתם תעלו תמונה, תייגו אותי ותגיבו!

השארת תגובה

Recipe Rating




דילוג לתוכן