

מצרכים (3-4 מנות):
לקישואים:
- 6-7 קישואים עגולים
- 1 פלפל אדום
- 1 עגבנייה או 5-6 עגבניות שרי
- 1 בצל קטן
- ½ – ¾ כוס אורז
- 2-3 כפות שמן זית
- תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
לרוטב:
- 1 בצל
- 1 קופסא (400 גר') עגבניות מרוסקות מאיכות טובה (למשל של Mutti) או למשקיענים 4-5 עגבניות אדומות ובשלות מגוררות בפומפייה.
- קופסא רסק עגבניות
- 2-2.5 כוסות מים רותחים
- 1 כף סוכר קוקוס\סירופ אגבה
- 2-3 כפות שמן זית
- תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה\חריפה,
- עשבי תיבול יבשים: פטרוזיליה, אורגנו, בזיליקום.
איך מכינים:
1. רוחצים את הקישואים וקוטמים את הראשים. שומרים אותם בצד.
2. מרוקנים את תוכם של הקישואים ושומרים בקערה נפרדת.
3. קוצצים בצל, עגבנייה, פלפל אדום ופטרוזיליה.
4. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים עגבנייה, גמבה, אורז, את תוכם של הקישואים ופטרוזיליה.
בזמן שהבצל והירקות במחבת מכינים את הרוטב:
5. מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק (סוטאז')
6. קוצצים בצל ושום ומטגנים עד הזהבה.
7. מוסיפים עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות, ותבלינים ומערבבים היטב אחרי כל הוספה.
8. מתבלים ומערבבים היטב.
9. ממלאים את הקישואים, מכסים בכיפות ומניחים בזהירות ברוטב.
10. מוסיפים מים רותחים עד שהקישואים כמעט מכוסים לגמרי ברוטב.
11. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עוד 35-45 דקות עד שהקישואים והאורז רכים.
12. מורידים מהאש ומגישים חם.
הערות, הארות ושאר ירקות:
- חשוב תוך כדי בישול להרים את המכסה של הסיר ולהשקות את הקישואים ברוטב לספיגת טעמים מיטבית.
- אם הרוטב הצטמצם מדי בבישול ניתן להוסיף עוד מים רותחים. כדאי לטעום ולהוסיף תבלינים בהתאם.
- אם מכינים כמנה עיקרית כדאי להכין כמות כפולה.
- אם נשארה מלית ניתן להוסיף לה צנוברים, שקדים פרוסים קלויים וצימוקים ולהכין פילאף חגיגי וטעים.
- במקום אורז ניתן למלא בקינואה או בבורגול, רק לשים לב שזמני הבישול ישתנו בהתאם לדגן.
הכנתם? אהבתם? שדרגתם? שתפו אותנו כאן או בדף הפייסבוק.