חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

קישואים עגולים ממולאים ברוטב עגבניות עשיר

התקופה האחרונה הייתה עמוסה ולא פשוטה. חוץ מהעומס היומיומי המתיש בפני עצמו, עברתי שינויים רבים בזמן קצר: סיום התואר השני, תהליך של חיפוש עבודה ומעבר לעבודה חדשה, ותוך כדי גם דאגה וטיפול בבני משפחה חולים.
בתוך כל זה, כל מה שרציתי זה אוכל מבושל, חמים, ביתי. והמתכון הזה, הוא בדיוק זה: אוכל פשוט ומנחם, שמתאים לאירוח אבל גם לסתם ארוחת צהריים. עובר טוב חימום במיקרוגל ומספק מכל בחינה אפשרית.

מצרכים (3-4 מנות):

לקישואים:

  • 6-7 קישואים עגולים
  • 1 פלפל אדום
  • 1 עגבנייה או 5-6 עגבניות שרי
  • 1 בצל קטן
  • ½ – ¾ כוס אורז
  • 2-3 כפות שמן זית
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה

לרוטב:

  • 1 בצל
  • 1 קופסא (400 גר') עגבניות מרוסקות מאיכות טובה (למשל של Mutti) או למשקיענים 4-5 עגבניות אדומות ובשלות מגוררות בפומפייה.
  • קופסא רסק עגבניות
  • 2-2.5 כוסות מים רותחים
  • 1 כף סוכר קוקוס\סירופ אגבה
  • 2-3 כפות שמן זית
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה\חריפה,
  • עשבי תיבול יבשים: פטרוזיליה, אורגנו, בזיליקום.

איך מכינים:

1. רוחצים את הקישואים וקוטמים את הראשים. שומרים אותם בצד.

2. מרוקנים את תוכם של הקישואים ושומרים בקערה נפרדת.

3. קוצצים בצל, עגבנייה, פלפל אדום ופטרוזיליה.

4. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים עגבנייה, גמבה, אורז, את תוכם של הקישואים ופטרוזיליה.

בזמן שהבצל והירקות במחבת מכינים את הרוטב:

5. מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק (סוטאז')

6. קוצצים בצל ושום ומטגנים עד הזהבה.

7. מוסיפים עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות, ותבלינים ומערבבים היטב אחרי כל הוספה.

8. מתבלים ומערבבים היטב.

9. ממלאים את הקישואים, מכסים בכיפות ומניחים בזהירות ברוטב.

10. מוסיפים מים רותחים עד שהקישואים כמעט מכוסים לגמרי ברוטב.

11. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עוד 35-45 דקות עד שהקישואים והאורז רכים.

12. מורידים מהאש ומגישים חם.

 

הערות, הארות ושאר ירקות:

  • חשוב תוך כדי בישול להרים את המכסה של הסיר ולהשקות את הקישואים ברוטב לספיגת טעמים מיטבית.
  • אם הרוטב הצטמצם מדי בבישול ניתן להוסיף עוד מים רותחים. כדאי לטעום ולהוסיף תבלינים בהתאם.
  • אם מכינים כמנה עיקרית כדאי להכין כמות כפולה.
  • אם נשארה מלית ניתן להוסיף לה צנוברים, שקדים פרוסים קלויים וצימוקים ולהכין פילאף  חגיגי וטעים.
  • במקום אורז ניתן למלא בקינואה או בבורגול, רק לשים לב שזמני הבישול ישתנו בהתאם לדגן.

הכנתם? אהבתם? שדרגתם? שתפו אותנו כאן או בדף הפייסבוק.

השארת תגובה

דילוג לתוכן