חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

צ'אי לאטה מפנק בניחוח וניל-תפוז

צ'אי לאטה מפנק ומושחת לחורף חם

צ'אי לאטה מפנק בניחוח וניל-תפוז

חורף. קר. מה קר? קפוא! ואני רק רוצה ללפף את הידיים סביב איזה משקה חם. ומפנק. ובריא ומנחם אבל טעים. ונמאס לי כבר מתה ושוקו זה פאסה וקפה לא מתאים בערב. אז מה שותים? צ'אי! ולא סתם צ'אי משקיק תה מהסופר (שגם זה אגב אחלה פתרון לימים עצלניים יותר). אבל כשאני ממש רוצה להתפנק במשהו מושקע, או לפחות שמרגיש מושקע, אני משקיעה 10 דקות ומכינה קנקן צ'אי ניחוחי וטעים, שהכי כיף לשתות אותו עם תועפות חלב חם ומוקצף וקמצוץ קינמון מלמעלה, שהופך אותו לבחירה המועדפת עלי בחורף.

החורף הזה הצ'אי הפך להיות המשקה הקבוע שלי. קנקן כזה מספיק לפחות לשלוש-ארבע כוסות ונשמר עד שבוע במקרר. כל פעם שרוצים תה מחממים אותו מעט במיקרו (או על הגז), מקציפים חלב, מפזרים קינמון ומתפנקים מול סדרה טובה בנטפליקס 🙂

צ'אי: ניחוחות לדמותו

אז מה זה בעצם צ'אי?

צ'אי זו המילה ההודית לתה והמושג צ'אי מסאלה מתייחס לתה תבלינים הודי שמורתח יחד עם חלב. יש אינספור גרסאות ברשת לצ'אי אבל נדמה שכולם מסכימים על כמה מרכיבים עיקריים:

  • תה שחור
  • קינמון
  • הל
  • ג'ינג'ר
  • כוכבי אניס
  • מסמרי ציפורן

יש המוסיפים אגוז מוסקט טחון, יש המהדרין עם גרגרי פלפל שחור (חריף!). הגרסה שלי כוללת וריאציה ריחנית ומקומית יותר עם קליפת תפוז ותוספת של אבקת וניל שמשתלבים היטב עם המתיקות של הקינמון והעפיצות החרפרפה של הג'ינג'ר.

כמובן שאם אתם לא אוהבים מרכיב כלשהו, תורידו אותו או תוסיפו אחר. זה כל היופי בהכנת צ'אי ביתי. אבל בלי להגזים כן? פרחי ורדים או פירות יער פחות מתאימים כאן (לדעתי).

החלב וקצפו

החלב מעדן את טעם התבלינים ומוסיף קרמיות ומתיקות. אפשר להכין צ'אי ללא חלב בכלל. הוא טעים מאוד גם כך אך לא כולם מתחברים לטעם תחזק של התבלינים, במיוחד אם מוסיפים פלפל שחור לרשימת המרכיבים. מה שעושה את הצ'אי מסתם משקה טעים למשקה מפנק ברמות של שוקו מרשמלו זה הקצף, שעליו אני אוהבת לפזר קינמון טחון ולנשנש עם כפית כמו קצפת או גלידת חורף חמימה. שחיתות!

במתכון הזה השתמשתי בחלב שיבולת שועל ושקדים ללא סוכר של אלפרו שהקציף נפלא. גם חלב שקדים אחר יקציף טוב. וכמובן גם סויה. מניחה שגם קוקוס אבל לא ניסיתי. הטעם של הקוקוס משתלט מדי לטעמי. לעומת זאת כשניסיתי להכין עם חלב שיבולת שועל או אורז שקדים (הקבוע שלי לקפה בד"כ), הצ'אי יצא טעים מאוד אבל קצף לא היה שם. באסה.

מתוק לו מתוק לו

המתקה: הצ'אי הוא משקה מפנק ומתתקת מעצם הווייתו. ברוב המתכונים ממליצים לבשל את התה עם הסוכר או הממתיק, אבל אני מעדיפה להכין אותו טבעי ולהמתיק לפי הטעם. אני עדיין זוכרת את מכת הסוכר שקיבלתי כשלגמתי לראשונה את הצ'אי ב-24 רופי. זה היה כמו לשתות סוכר נוזלי (כמו בהעמסת סוכר להריוניות שבינינו 🙂 ). יאק!

אני אוהבת להמתיק במייפל, אבל לאחרונה גיליתי את לקנטו (Lakanto) – ממתיק מעולה לסכרתיים ולכל מי שחשוב לו להפחית את כמות הסוכר מבלי להפחית במתיקות. הוא מופק מפרי הנזיר (Monk Fruit) והשוס שלו הוא אינדקס גליקמי 0! כלומר, בניגוד לסוכרלוז, פרוקטוז, מלטיטול, רב כהלים ועוד מיני מרעין בישין, הממתיק הזה לא מעלה את רמת הסוכר בדם! הזמנתי אותו מ-Iherb בצורתו הגבישית (כלומר בצורת גרגרי סוכר), אבל מאז גיליתי גם את טעם המייפל וזהו, התמכרתי.

השראה

אז אחרי שחפרתי לכם על כל המרכיבים והחלבים ולפני המתכון הכתוב, הגיע הזמן גם לחפירה קטנה על הסרטון, ששונה כל כך ממה שצילמנו עד עכשיו. את הוידיאו צילמנו בהשראה של צלם מעולה ומוכשר מאין כמוהו בשם Daniel Schiffer (בטוח הוא משלנו :)) שלאחרונה ממש התמכרנו לסרטונים שלו. הצילום היה מאתגר למדי, במיוחד בימוי הפריימים והקושי להעביר לעשייה את האימג'ים שדמיינתי לעצמי. גם העריכה לא הייתה פשוטה אבל מאתגרים יוצאים דברים מדהימים! אז קבלו וידיאו ראשון בהשראתו ואחרי שנהננו כל כך לצלם ולערוך אותו, בטוח שיהיו עוד. מקווה שגם אתם תיהנו!

מתכון ל-4 מנות:

 תערובת התבלינים:

  • 5 כוכבי אניס
  • 2-3 מקלות קינמון
  • 1 כפית פולי הל שלמים (ירוקים)
  • 1 כפית מסמרי ציפורן
  • 1 כף תה שחור בתפזורת
  • 1 כפית ג'ינג'ר פרוס דק

לתה:

  • קליפה מחצי תפוז אורגני
  • 2 כפיות תמצית וניל\1/4 כפית אבקת וניל
  • 400 מ"ל מים
  • 100 מ"ל חלב צמחי עדיף סויה או שקדים

להגשה:

  • קינמון טחון
  • ממתיק לפי הטעם

איך מכינים:

  1. קולים את התבלינים על מחבת יבשה וחמה עד שהם מתחילים להפיץ ריח (2-3 דקות).
  2. קולפים קליפה מחצי תפוז.
  3. מעבירים את התבלינים, התפוז, עלי התה והוניל לסיר ומוזגים מים.
  4. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 7 דקות על רתיחה עדינה.
  5. מעבירים לקנקן זכוכית או מוזגים ישר לכוסות. אם מוזגים לכוסות ממלאים 3/4 ומשאירים מקום לחלב.
  6. מקציפים חלב עד שנוצר קצף סמיך ומוזגים לכוסות עד מילוי מלא.
  7. בוזקים קינמון טחון וממתיקים לפי הטעם.
  8. מגישים. מומלץ להגיש עם עוגיות יבשות שכיף לטבול בתה 🙂

חורף חמים ונעים!

הערות והארות וחימומיות:

  1. אם בא לכם על הלקנטו הזה או כל דבר אחר מאיי הרב, תקלידו AMZ1623 בעת ההזמנה ותקבלו 10% הנחה! באהבה ממני 🙂
  2. לערוץ של דניאל שיפר (מומלץ וממכר!) לחצו כאן
  3. וכמובן אל תשכחו לעשות לנו לייק, להגיב ולעקוב אחרינו בפייסבוק, אינסטגרם ויוטיוב! אנחנו מבשלים לכם שם עוד הרבה הפתעות טעימות!

 

1 תגובה

‪Ravid Peleg‬‏ 10/02/2020 - 10:03

וואו! אפילו המילים טעימות! עשית לי חשק לתנאי מפנק!

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן