חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

לביבות תירס טרי עם טאץ' מקסיקני

לביבות תירס עם טאץ' מקסיקני

לביבות תירס טרי עם טאץ' מקסיקני

זה היה בסגר השני, בסוכות.

היה חום תופת בחוץ.

100% לחות ולא היה לי כוח אפילו לגרור את עצמי לטיול במסגרת ה-1000 מ' שהוקצו לנו.

מאחר וחשבתי שיתכנו לפנינו שבועות ארוכים נוספים בלי עבודה ובלי חיים, התחלתי לחקור שוב את נושא תחליף הביצים כעבודה על חלק ב של פרויקט תחליפי הביצים (ראו את חלק א ותבינו למה לוקח לי כל כך הרבה זמן לעבוד עליו)

אז כבר בדקתי יוגורט סויה וחלב סויה ואבקת חלבון סויה אבל אז נזכרתי, שקניתי פעם בויטופיה את הקרטון ביצים המצחיק הזה של Vegan Egg ועוד לא נגעתי בו בכלל. והיה לי תירס טרי במקרר והתחשק לי משהו טעים ומפנק, מתוק אבל פיקנטי, מושחת אבל בריא כזה. מכירים?

וגם אורצ'וק אמר שהוא רוצה תירס לארוחת צהריים 🙂

אז ניגשתי למלאכה ותקשיבו,  ממש הופתעתי.

אלה הלביבות האפויות 🙂 לא פחות טעימות וגם קצת יותר בריאות

ביצה טבעונית הכצעקתא

הויגן אג הזה (אין לי כוח לכתוב את זה שוב באנגלית. אנחנו בלבנט פה הלו), הוא משו משו.  וממש לא הגבינה.

ראשית כל, מכינים את התערובת של "הביצה" לפי ההוראות שעל האריזה. חשוב, כמו בטחינה, להכין אותה עם מים קרים מאוד, אחרת יוצאת איזו עיסה דביקה כזאת ולא צמיגית.

אחר כך מניחים אותה קצת בצד עד שמכינים את שאר המרכיבים.

ואז, בדיוק כמו ביצה, מערבבים הכל בקערה, עושים לביבות ומטגנים. וזהו!

הלביבות לא מתפרקות!
הן יוצאות תפוחות ואווריריות! 
ואפשר גם לאפות! (יוצא מרקם של בין מאפין לפנקייק אבל עדיין טעים).

העליתי את התמונות בלי הרבה מחשבה לאינסטגרם והייתי קצת בשוק כשנועם כרמון בכבודו ובעצמו ביקש שאלמד אותו!

בקיצור, יצא לי טוב ועכשיו גם לכם מגיע לדעת איך להכין אותו 🙂

מרכיבים ל-12 לביבות תפוחות ושמנמנות והו כה טעימות:
  • 2 קלחי תירס טרי
  • חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דקדק
  • חצי פלפל צ'ילי ירוק או אדום ללא הגרעינים, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי ליים (אם אין אז לימון גם יעשה את העבודה)
  • 1 כמות ויגן אג לביצה אחת מוכנה
  • 5 כפות קמח רגיל
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • חצי כפית אבקת אפייה
אז איך מכינים:
  1. ראשית אם עוד לא הכנתם תכינו  את תחליף הביצה לפי ההוראות ותנו לו לשבת כמה דקות בנחת.
  2. לתוך קערה מגלחים עם סכין את קלחי התירס.
  3. מוסיפים פלפלים – אדום וחריף, בצל ירוק ושום ומערבבים.
  4. מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים.
  5. בקערה נפרדת טורפים את תערובת תחליף הביצה עם הקמח ליצירת רביכה.
  6. מוסיפים אבקת אפייה, מיץ ליים ותבלינים ומערבבים היטב.
  7. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים לאיחוד.
  8. מחממים מחבת עם יתרת שמן הזית ומניחים עליה עם כף את הלביבות.
  9. מטגנים 3-4 דקות מכל צד עד הזהבה על אש בינונית ומוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג.
  10. אוכלים ישר מהמחבת או אם מתאפקים מסדרים יפה על צלחת, מכינים סלט גדול ויפה ומטבל שמנת חמוצה מקשיו ויש לכם ארוחת צהריים (או ערב מהסרטים).
  11. אם מעדיפים לאפות – מחממים תנור ל-185 מעלות טורבו, מניחים שתי כפות בתוך מנג'טים של מאפינס או מניחים בתוך תבנית סיליקון (אני השתמשתי בכזאת – שלא צריך לשמן ולא נעליים) ואופים 25-30 דקות עד הזהבה.

הערות, הארות ושאר ירקות:

  1. איפה קונים את הויגן אג הזה? בכל סופר טבעוני או חנות טבע. אני יודעת שאפשר בניצת הדובדבן, בטבע שלי וויטופיה מרקט – שיש בראשון לציון וגם בהוד השרון.
  2. כתבתי במתכון אבל כן, אפשר להחליף את הליים בלימון.
  3. אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן. עדיף קמח כרגיל שמתנהג הכי קרוב לקמח רגיל 🙂
  4. אפשר להוריד את הפלפל החריף מהמתכון – אבל חבל, הוא נותן את הטוויסט החרפרף למתיקות של התירס.
  5. אפשר להחליף את הפלפל האדום בירוק או צהוב או כתום, הכל הולך.
  6. אפשר להוריד את הבצל הירוק אבל יהיה פחות מעניין בפה.
  7. אפשר להחליף את התירס אבל אז ייצא מתכון אחר לגמרי 🙂

ועכשיו לקראת חנוכה בא לכם עוד מתכוני לביבות וקציצות?

הנה עוד שתי הצעות ממש טעימות:

לביבות פראסה ספניולינות של דודה אביבה

לביבות בטטה וקינואה שצילמתי בוידיאו בשנה שעברה עם עדי כהן סימן טוב

ואם בא לכם ללמוד עוד על לביבות, אז בוא לסדנת מטעמי חנוכה ובהנחיית שחר האלופה מויוידה שכוללת לביבות מלאות חלבון גם בגרסה אפויה (טופו כרובית אלוהיות), סופגניות ביס וסופגניות מלוחות ושאר מאכלי חנוכה עם טוויסט בריא – על בסיס שמן זית , שתיערך בסטודיו שלי בתאריך 9.12.20, רביעי הבא ועכשיו גם בהנחה לקראת החג!

השארת תגובה

דילוג לתוכן