חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

לביבות בטטה וקינואה מופלאות

לביבות בטטה וקינואה מופלאות

לביבות בטטה וקינואה מופלאות – פוסט בשיתוף עם עדי כהן סימן טוב מבישול טבעוני שמח

עדי, צלחת לביבות מושלמת ואני

עדי, צלחת לביבות מושלמת ואני

איך נפגשנו

את עדי פגשתי לראשונה בכנס בלוגרים של יונית צוק שנערך ב-31 ביולי השנה. במהלך הכנס, שהתרחש בבית התפוצות, חווינו הפעלה לא ברורה עם תחנות – גרסה הזויה קצת לחפש את המטמון בשילוב סטנד-אפ ביזארי של דמויות מנבכי ההיסטוריה של ההומור היהודי יחד עם משימות מגוחכות ודי מיותרות. תנסו לעמוד בשורה על קוביות מספוג, וכל פעם שמישהו אומר מילה להתקדם צעד אחד בלי ליפול (ספוג, כבר אמרנו?) ולומר בתורכם מילה שתתקשר למילים שאמרו לפניכם ותיצור משפט קוהרנטי.

מקלפת הבטטות

מקלפת הבטטות

כל התהליך הזה הזכיר לי קצת את טקס ההשבעה בצופים, שבו הייתי צריכה לקפוץ מאומגה לתוך ביצה ירקרקה, ללכת יחפה על אבני מדרך בנחל ולאכול סנדביץ' של חרדל וריבה בלי להקיא. אבל מה שנראה הגיוני לחלוטין ומגניב בגיל 14 (או פחות מזה – לפי בית התפוצות ההפעלה מיועדת לילדים בגילאי 6-13) לא ממש עובד כשעברת את גיל 35. אבל נו שוין.

לביבה מלבבת

לביבה מלבבת

וו החיבור

חברנו יחד כשחילקו לנו דף בגודל A3 עם עט בשקל וחצי ושורה של משימות. עדי, בניגוד אלי, לא התנדבה להתנדנד על קוביות הספוג אבל הייתה ממש טובה בכל החלק האנליטי (מורכב מדי להעביר את החווייה אל הכתב). גילינו ששתינו בלוגריות טבעוניות שגם גרות באותה עיר (הידד), וקבענו להיפגש ולצלם משהו ביחד.

צלחות אסתטי

בפעם הראשונה שצילמנו הכנו קינוח מעלף של טארט קרם קשיו ופירות אישי לכבוד ראש השנה. זה היה איחוד כוחות מושלם – אני תרמתי בצק פריך והיא את קרם הקשיו הנהדר וביחד פנפנו את הטארטים בפירות העונה וגם זללנו אותם בלי בושה בסיום הצילומים. המתכון יצא פיקס אבל הוידיאו…בואו נגיד שיכול היה לצאת טוב יותר. לקח לי המווון זמן לעבוד עליו והוא עדיין לא מושלם ומאחר ואני פרפקציוניסטית משוגעת זאת הסיבה שעדיין אין פוסט באתר (my bad).

אבל יהיה בקרוב! מבטיחה!

כדי לפתוח לכם את התיאבון וכדי שתבינו קצת על מה כל הרעש אני מצרפת לכם כאן תמונה  וקישור למתכון המלא באתר של עדי – בישול טבעוני שמח.טארטלטים אישיים של קרם קשיו ופירות

הפעם, כשנפגשנו היינו כבר מסודרות יותר, מוכנות יותר ומפוקסות יותר.

החלטנו להכין לביבות בטטה לחנוכה.  אבל לא סתם לביבות בטטה אלא לביבות מופלאות! מה עושה אותן לכאלה? טוב הן רכות, כמובן ומשביעות, הן בריאות (בגרסה האפויה) וללא גלוטן, ועם טוויסט אסייאתי שעושה את כל ההבדל. אז ישבנו וכתבנו וניסינו בבית ושדרגנו והתוצאה? מלמיליאן!

מסקנה א: כשעושים שיעורי בית יוצא סוף.

מסקנה ב: שיתופי פעולה זה אחלה של דבר.

יאללה רוצו להכין ושיהיה לכם חג טעים ושמח!

הערה חשובה:

בד"כ אני מצרפת בנוסף לווידיאו גם תמונות עם שלבי ההכנה, אבל מאחר ובשיתופי פעולה עסקינן, הפוסט עם שלבי ההכנה בתמונות יופיע באתר של עדי ואצלי תקבלו וידיאו וקצת תמונות רקע (וגם הרבה חפירות, אבל זה כבר עניין שבשגרה).

עוד משהו: זו הפעם הראשונה בה אני נחשפת מול המצלמה. אני בדרך כלל בנאדם של מאחורי הקלעים. מקסימום דגמון ידיים, אז תהיו עדינים בבקשה. הידיים המעוצבות בווידיאו הן של עדי כי שכחתי לשים לק (אייקון של יד על הפרצוף).

לביבת בטטה וקינואה מושלמת

מרקם מושלם

הדפס מתכון
5 from 1 vote

לביבות בטטה וקינואה מופלאות

אם חיפשתם לביבות מושלמות לחנוכה אז הגעתם למקום הנכון! הלביבות האלו לא פחות ממופלאות. למה? ראשית, הן נוררא קלות להכנה. קערה אחת, כמה דקות של עבודת ידיים ולתנור (או למחבת). שנית, הן רכות ומשביעות ויכולות להחליף בקלות ארוחת ערב. הן גם נורא משביעות בזכות תכולת החלבון הגבוהה וגם אין בהן בכלל גלוטן. אז יאללה, רוצו להכין ותודו לנו אחר כך 🙂
זמן הכנה1 hour
זמן בישול40 minutes
זמן כולל1 hour 40 minutes
סוג המנה: מנה עיקרית, מנה ראשונה
סוג מטבח: אסייאתי, יהודי
מילת מפתח: בטטה, לביבות, לביבות אפויות, לביבות בקערה אחת, לביבות טבעוניות, לביבות קלות להכנה, קינואה, קמח עדשים
מנות: 9 יחידות גדולות
קלוריות: 103קק"ל

מצרכים

ללביבות

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 2 יחידות בטטות אפויות
  • ½ כוס קמח עדשים כתומות
  • 4 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק

למטבל יוגורט

  • 1 אריזה יוגורט סויה בטעם טבעי
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית עירית קצוצה

אופן הכנה

מכינים את הלביבות

  • מבשלים קינואה בהרבה מים עד ריכוך (אפשר כמו פסטה), מסננים.
  • מחממים תנור ל-180° ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
  • אופים בטטות על 180 מעלות בתנור כ-30 דקות או עד שהן רכות.
  • מקלפים ומועכים לפירה בקערה גדולה.
  • מוסיפים לקערה קינואה, כוסברה קצוצה, קמח עדשים כתומות, שום,ג'ינג'ר, רוטב סויה וצ'ילי מתוק ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  • בידיים רטובות מלבבים לביבות גדולות ושמנמנות
  • מניחים את הלביבות במרווחים שווים על נייר האפייה.
  • מברישים במעט שמן.
  • אופים במשך 30-40 דקות עד הזהבה והתייצבות

למטבל יוגורט

  • מערבבים אריזה אחת של יוגורט סויה בטעם טבעי עם צ'ילי מתוק ועירית קצוצה
  • מסדרים על צלחת הגשה יחד עם היוגורט, מפזרים מעל עירית קצוצה וטורפים!

Video

הערות

  • לא אוהבים כוסברה? אפשר להחליף בפטרוזיליה. או שמיר. או עירית. או כלום (אבל יהיה פחות טעים, נשבעת לכם).
  • הלביבות מיועדות לילדים וצ'ילי לא עושה לכם את זה? שימו קטשופ. אבל בחייאת, תנסו לאתגר אותם, זה הרבה יותר טעים עם צ'ילי.
  • ואי אפשר בלי גרסה מטוגנת, שהיא אפילו עוד יותר טעימה: מטגנים במחבת נון-סטיק עם מעט שמן כ-3 דקות לכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
חג שמח!

ערכים תזונתיים

Serving: 80g | קלוריות: 103קק"ל | פחמימות: 20גרם | חלבון: 3גרם | שומן: 1גרם | שומן רווי: 1גרם | נתרן: 121מ"ג | אשלגן: 204מ"ג | סיבים: 2גרם | סוכר: 3גרם | ויטמין איי (A): 4110יחב"ל | ויטמין סי (C): 1מ"ג | סידן: 19מ"ג | ברזל: 1מ"ג

 

 

 

3 תגובות

Candra 18/12/2021 - 10:04

4 stars
Hey there, I think your blog might be having
browser compatibility issues. When I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, great blog!

השב
גיל 06/01/2023 - 15:21

5 stars
הכנתי את קציצות הבטטה-קינואה והן יצאו מוצלחות מאד. תודה על המתכון! ישמר במועדפים.
כמה שינויים קטנים ולא משמעותיים שעשיתי:
1. השתמשתי בקמח חומוס (פשוט לא היה לי קמח עדשים בבית…) וזה עבד מצוין.
2. השתמשתי בתערובת של קינואה מלאה וקינואה לבנה.
3. טבלתי כל קציצה בתערובת שומשום וקצח. נותן קצת קריספיות לאחר האפיה.

השב
Veggiez 02/04/2023 - 13:40

תודה רבה על התגובה ועל השדרוגים 3>

השב

השארת תגובה

Recipe Rating




דילוג לתוכן