חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

עוגיות שקדים שוקולד צ'יפס קטוגניות

עוגיות קטוגניות שקדים שוקולד צ'יפס

היי חברות וחברים מה שלומכם? מקווה שהסגר ה-3 במספר עובר עליכם בשלום.

כבר מזמן שלא העליתי פוסט. ווידיאו בכלל…

כנראה שדרוש סגר כדי שיהיה לי זמן לצלם ולערוך סרטונים…🤦‍♀️

עוגיות קיטו שוקולד צ'יפס חומרים יבשים

אז אני ממשיכה את מסורת המתכונים הקטוגנים בסגרים (כזכור, המתכון הראשון היה ללחם והשני לריס'ס שוקולד מריר).

עוגיות קיטו שוקולד צ'יפס חומרים יבשים ורטובים

הפעם אני משתפת את מתכון העוגיות הכי קל בעולם.

יש בהן רק 8 מרכיבים, כל מה שצריך זה קערה וכף לערבוב ו-13 דקות אפייה. תענוג!

מוסיפים שוקולד צ'יפס

בניגוד לעוגיות מבצק פריך רגיל אין צורך לקרר את הבצק לפני שמגלגלים אותו לכדורים ולפני האפייה.

עוגיית קיטו שקדים שוקולד צ'יפס לפני אפייה

אבל יש אבל! (תמיד יש אבל) אם אתם רוצים להכין את העוגיות האלה כמו שצריך אתם חייבים לקרוא את המידע כאן למטה👇

 

חייבים לתת לעוגיות זמן להתקרר ולהתייצב בחוץ.

כשמוציאים אותן מהתנור הן נראות עדיין רכות ולא אפויות, כאילו לא התגבשו עד הסוף ואם מנסים לטעום הן פשוט יתפוררו לכם ביד ואתם תקללו אותי ואת המתכון הגרוע ובזבוז חומרי הגלם היקרים.

אז נכון, הריח משגע וכבר בא לכם לטעום אבל חייבים להתאפק לפחות 15 דקות ועדיף חצי שעה ולתת לעוגיות להתייצב ולהתקשות.

 

אל! תעשו את הטעות שלי ואל תאריכו את זמן האפייה אלא אם כן מתחשק לכם לאכול גושי פחם…

מה שעושה את העוגיות האלה לקטוגניות (חוץ מהעובדה שאין בהן קמח), הוא תחליף הסוכר שנקרא מונק פורט, או בשמו העברי – פרי הנזיר.

אז מה זה המונק פורט הזה

זהו צמח שגדל בדרום סין ואזור תאילנד והוא סוג של גפן. הפירות שלו נראים כמו ענבים קטנים חומים ירקרקים והם מתוקים, תקשיבו טוב, פי 250 מסוכר רגיל. כל זה כשבמיץ המזוקק מהם אין טיפת פחמימה או סוכר, לכן, המוצר אינו מעלה את רמת הסוכר בדם למרות האותות והמופתים שהמוח מקבל כשטועמים מוצר שמומתק בו.

אחרי לא מעט חיפושים הגעתי למוצר שאני מחבבת וכיף לי להשתמש בו כתחליף לסוכר. למותג קוראים Lakanto והוא נראה בדיוק כמו סוכר דמררה מוזהב וטעמו מעט קרמלי. אני רוכשת שתי אריזות של 200 גר' ב-iHerb  – כל אריזה עולה בערך 17 ש"ח. נכון, זה לא זול אבל גם סוכר קוקוס עולה בערך אותו דבר והוא רחוק מלהיות קטוגני.

אז אחרי כל ההקדמה הזאת, קבלו את המתכון המלא כולל ערכים תזונתיים ותכינו לכם, כי זה קל וממש טעים 🙂

הדפס מתכון
5 from 2 votes

עוגיות שוקולד צ'יפס שקדים קטוגניות

גם לקטוגנים מגיע להתפנק עם משהו טעים! קבלו מתכון לעוגיות קטוגניות וטבעוניות, ללא ביצים, חלב וסוכר אבל קלות להכנה, פריכות וטעימות. מושלמות לקפה או כפינוק מתוק 🙂
זמן הכנה4 mins
זמן בישול13 mins
זמן כולל17 mins
סוג המנה: Dessert, קינוח
מילת מפתח: keto, monkfruit, sugarfree, ללא גלוטן, ללא סוכר, עוגיות, קטוגניות, שוקולד צ'יפס, שקדים
מנות: 24 יחידות
קלוריות: 63קק"ל

מצרכים

  • 120 גר קמח שקדים
  • 50 גר קמח קוקוס
  • 120 גר תחליף סוכר מונק פרוט
  • 70 גר שמן קוקוס
  • 30 גר רסק תפוחים ללא סוכר
  • 5 גר תמצית וניל
  • 2.5 גר סודה לשתיה
  • 100 גר שוקולד צ'יפס ללא סוכר

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-175 מעלות
  • מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה
  • מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים - קמח שקדים, קמח קוקוס
  • מוסיפים את כל החומרים הרטובים לא חשוב הסדר
  • מערבבים לאיחוד
  • מקפלים פנימה את השוקולד ולשים קצת עם הידיים
  • בידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג
  • מניחים על נייר האפייה במרווחים שווים ולוחצים עם כרית כף היד ליצירת צורת עוגיה
  • אופים 13 דקות בדיוק
  • מוציאים ומצננים לחלוטין לפני ההגשה. העוגיות עוד רכות כשהן יוצאות מהתנור אך מתקשות בחוץ.

ערכים תזונתיים

Serving: 21g | קלוריות: 63קק"ל | פחמימות: 2גרם | חלבון: 1גרם | שומן: 6גרם | שומן רווי: 3גרם | נתרן: 33מ"ג | סיבים: 1גרם | סוכר: 1גרם | סידן: 11מ"ג | ברזל: 1מ"ג

15 תגובות

הדס 28/04/2021 - 7:57

מתכון בול מתאים לי, אבל… באיזה סוג נוסף של ממתיק ניתן להשתמש? תודה רבה.

השב
Veggiez 28/04/2021 - 8:25

היי הדס, שמחה שאהבת ❤️
יש תחליף סוכר ישראלי מוצלח בשם סוויטאנגו שמתנהג בדיוק כמו סוכר 🙂

השב
נלי 11/05/2021 - 18:36

ניתן להחליף את רסק התפוחים במשהו אחר?

השב
Veggiez 07/10/2021 - 22:58

כן – אותה כמות חמאת בוטנים או שקדים מדוללת מעט חלב סויה

השב
שלומית 31/05/2021 - 0:25

שלום
אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בסטיביה אבקה או טיפות לא משתמשים בממתיקים שמכילים אריטריטול

השב
Veggiez 07/10/2021 - 22:58

היי, אני מניחה שאפשר להשתמש באבקה אם המרקם שלה דומה לזה של סוכר. לא ניסיתי כך שאין לי יכולת לדעת אם ייצא טוב. מוזמנת לנסות ולעדכן אותי 🙂

השב
שבי 01/06/2021 - 12:48

היי ותודה על המתכון
אם אינני טבעוני, האם ביצים יתנו ערך מוסף? אשמח לדעת כיצד לשלב במתכון

תודה 🙂

השב
Veggiez 07/10/2021 - 23:05

היי שבי, כן , הביצים יתנו יותר "מסה", לחות וכמובן תוספת חלבון ו-B12. הכמות היא ביצה אחת בגודל M (בערך 50 גר'). גילוי נאות: אינני תומכת בהמרת מתכון טבעוני ללא טבעוני (במיוחד באתר של מתכונים טבעוניים) אז לא אוכל להתחייב להצלחת המתכון.
מירב

השב
נגה 30/06/2021 - 12:42

הי.
נראה מתכון מעולה.
במה אפשר להחליף את רסק התפוחים?
תודה מראש.

השב
Veggiez 07/10/2021 - 22:55

אפשר להחליף בחמאת בוטנים\שקדים מדוללת במעט חלב סויה. המרקם יהיה פחות פריך ומעט יותר דחוס

השב
אור 02/07/2021 - 8:46

היי, נראה מעולה!
איזה שוקולד צ'יפס יש שהם טבעוניים וקטוגניים?
תודה!

השב
Veggiez 07/10/2021 - 22:54

תודה!
השתמשתי בשל שקד תבור ואפשר פשוט לקצוץ שוקולד מריר 85% או 90% או ללא סוכר בכלל.

השב
יעל 31/12/2021 - 11:15

אחלה מתכון ממש אהבתי. המתכון הראשון שהכנתי בקיטו..
אני רואה פה לחם ואת השוקולד. יש עוד מתכונים לקיטו?
תודה מראש

השב
Veggiez 05/01/2022 - 22:58

היי יעל, תודה רבה על התגובה!
יש גם מתכון לריס'ס שוקולד וחמאת בוטנים קטוגני ובקרוב יעלו עוד מתכונים.
מוזמנת להירשם לקבלת עדכון כל פעם שעולה מתכון 🙂

השב
עודד 12/01/2022 - 10:28

5 stars
אחלה מתכון!

השב

השארת תגובה

Recipe Rating




דילוג לתוכן