היי חברות וחברים מה שלומכם? מקווה שהסגר ה-3 במספר עובר עליכם בשלום.
כבר מזמן שלא העליתי פוסט. ווידיאו בכלל…
כנראה שדרוש סגר כדי שיהיה לי זמן לצלם ולערוך סרטונים…🤦♀️
אז אני ממשיכה את מסורת המתכונים הקטוגנים בסגרים (כזכור, המתכון הראשון היה ללחם והשני לריס'ס שוקולד מריר).
הפעם אני משתפת את מתכון העוגיות הכי קל בעולם.
יש בהן רק 8 מרכיבים, כל מה שצריך זה קערה וכף לערבוב ו-13 דקות אפייה. תענוג!
בניגוד לעוגיות מבצק פריך רגיל אין צורך לקרר את הבצק לפני שמגלגלים אותו לכדורים ולפני האפייה.
אבל יש אבל! (תמיד יש אבל) אם אתם רוצים להכין את העוגיות האלה כמו שצריך אתם חייבים לקרוא את המידע כאן למטה👇
חייבים לתת לעוגיות זמן להתקרר ולהתייצב בחוץ.
כשמוציאים אותן מהתנור הן נראות עדיין רכות ולא אפויות, כאילו לא התגבשו עד הסוף ואם מנסים לטעום הן פשוט יתפוררו לכם ביד ואתם תקללו אותי ואת המתכון הגרוע ובזבוז חומרי הגלם היקרים.
אז נכון, הריח משגע וכבר בא לכם לטעום אבל חייבים להתאפק לפחות 15 דקות ועדיף חצי שעה ולתת לעוגיות להתייצב ולהתקשות.
אל! תעשו את הטעות שלי ואל תאריכו את זמן האפייה אלא אם כן מתחשק לכם לאכול גושי פחם…
מה שעושה את העוגיות האלה לקטוגניות (חוץ מהעובדה שאין בהן קמח), הוא תחליף הסוכר שנקרא מונק פורט, או בשמו העברי – פרי הנזיר.
אז מה זה המונק פורט הזה
זהו צמח שגדל בדרום סין ואזור תאילנד והוא סוג של גפן. הפירות שלו נראים כמו ענבים קטנים חומים ירקרקים והם מתוקים, תקשיבו טוב, פי 250 מסוכר רגיל. כל זה כשבמיץ המזוקק מהם אין טיפת פחמימה או סוכר, לכן, המוצר אינו מעלה את רמת הסוכר בדם למרות האותות והמופתים שהמוח מקבל כשטועמים מוצר שמומתק בו.
אחרי לא מעט חיפושים הגעתי למוצר שאני מחבבת וכיף לי להשתמש בו כתחליף לסוכר. למותג קוראים Lakanto והוא נראה בדיוק כמו סוכר דמררה מוזהב וטעמו מעט קרמלי. אני רוכשת שתי אריזות של 200 גר' ב-iHerb – כל אריזה עולה בערך 17 ש"ח. נכון, זה לא זול אבל גם סוכר קוקוס עולה בערך אותו דבר והוא רחוק מלהיות קטוגני.
אז אחרי כל ההקדמה הזאת, קבלו את המתכון המלא כולל ערכים תזונתיים ותכינו לכם, כי זה קל וממש טעים 🙂
עוגיות שוקולד צ'יפס שקדים קטוגניות
מצרכים
- 120 גר קמח שקדים
- 50 גר קמח קוקוס
- 120 גר תחליף סוכר מונק פרוט
- 70 גר שמן קוקוס
- 30 גר רסק תפוחים ללא סוכר
- 5 גר תמצית וניל
- 2.5 גר סודה לשתיה
- 100 גר שוקולד צ'יפס ללא סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה
- מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים - קמח שקדים, קמח קוקוס
- מוסיפים את כל החומרים הרטובים לא חשוב הסדר
- מערבבים לאיחוד
- מקפלים פנימה את השוקולד ולשים קצת עם הידיים
- בידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג
- מניחים על נייר האפייה במרווחים שווים ולוחצים עם כרית כף היד ליצירת צורת עוגיה
- אופים 13 דקות בדיוק
- מוציאים ומצננים לחלוטין לפני ההגשה. העוגיות עוד רכות כשהן יוצאות מהתנור אך מתקשות בחוץ.
24 תגובות
מתכון בול מתאים לי, אבל… באיזה סוג נוסף של ממתיק ניתן להשתמש? תודה רבה.
היי הדס, שמחה שאהבת ❤️
יש תחליף סוכר ישראלי מוצלח בשם סוויטאנגו שמתנהג בדיוק כמו סוכר 🙂
ניתן להחליף את רסק התפוחים במשהו אחר?
כן – אותה כמות חמאת בוטנים או שקדים מדוללת מעט חלב סויה
הערכים זה לעוגיה?
יצא מושלם . הפחתתי בחצי את השוקולד ציפס ואת הממתיק
שלום
אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בסטיביה אבקה או טיפות לא משתמשים בממתיקים שמכילים אריטריטול
היי, אני מניחה שאפשר להשתמש באבקה אם המרקם שלה דומה לזה של סוכר. לא ניסיתי כך שאין לי יכולת לדעת אם ייצא טוב. מוזמנת לנסות ולעדכן אותי 🙂
המתכון של עוגיות השוקולד צ'יפס יצא מדהים תודה רבה
כיף לשמוע, שמחה שנהנית!
היי ותודה על המתכון
אם אינני טבעוני, האם ביצים יתנו ערך מוסף? אשמח לדעת כיצד לשלב במתכון
תודה 🙂
היי שבי, כן , הביצים יתנו יותר "מסה", לחות וכמובן תוספת חלבון ו-B12. הכמות היא ביצה אחת בגודל M (בערך 50 גר'). גילוי נאות: אינני תומכת בהמרת מתכון טבעוני ללא טבעוני (במיוחד באתר של מתכונים טבעוניים) אז לא אוכל להתחייב להצלחת המתכון.
מירב
הי.
נראה מתכון מעולה.
במה אפשר להחליף את רסק התפוחים?
תודה מראש.
אפשר להחליף בחמאת בוטנים\שקדים מדוללת במעט חלב סויה. המרקם יהיה פחות פריך ומעט יותר דחוס
היי, נראה מעולה!
איזה שוקולד צ'יפס יש שהם טבעוניים וקטוגניים?
תודה!
תודה!
השתמשתי בשל שקד תבור ואפשר פשוט לקצוץ שוקולד מריר 85% או 90% או ללא סוכר בכלל.
אחלה מתכון ממש אהבתי. המתכון הראשון שהכנתי בקיטו..
אני רואה פה לחם ואת השוקולד. יש עוד מתכונים לקיטו?
תודה מראש
היי יעל, תודה רבה על התגובה!
יש גם מתכון לריס'ס שוקולד וחמאת בוטנים קטוגני ובקרוב יעלו עוד מתכונים.
מוזמנת להירשם לקבלת עדכון כל פעם שעולה מתכון 🙂
אחלה מתכון!
וואוו, אחלה מתכון, למרות לא ידעתי שיש צ'וקלד צ'יפס ללא סוכר. הכנסתי את הרגילים. חג שמח!
תודה רבה! שמחה שאהבת 🙏
כן, יש שוקולד צ'יפס מריר של שקד תבור ואולי של עוד חברות..
מתכון מעולה, הכנתי עם סוכר קוקוס. פשוט טעים
תודה רבה! איזה כיף לשמוע
אפשר להשתמש באריתריטול במקום?
וביצה במקום הרסק תפוחים?
היי,היי לירון,
1. כן אפשר
2. אני חושבת שכן, לא ניסיתי עם ביצה. אולי תצטרכי להוסיף עוד קצת קמח שקדים.