לכבוד החורף שקפץ לביקור, הכנתי מרק ירקות כתומים מפנק ומתקתק גם בזכות קרם הקוקוס שמוסיף טעם ומרקם קטיפתי. מאפי שמרים דקיקים ומעלפים שכיף לטבול במרק או לנשנש כך סתם. המרק הוא אלתור מהירקות שהיו בבית ואת המתכון של אצבעות השמרים לקחתי מהאתר השימושי עד מאוד של ניקי ב ושדרגתי אותם עם קמח כוסמין, זיתי קלמטה קצוצים וטימין.
למרק:
מרכיבים לסיר בינוני:
- רבע כוס שמן זית לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 3-4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 בטטות קטנות או 2 גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
- חתיכת דלעת או דלורית במשקל של 200 גר'
- 6 כוסות מים
- חצי פחית קרם קוקוס
- תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט. אפשר להוסיף גם מעט אבקת קארי\כמון\קינמון
איך מכינים:
מטגנים בצל בשמן זית עד הזהבה
מוסיפים את קוביות הירקות ומערבבים.
מוסיפים מים, מכסים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ-20 דקות על אש בינונית עד שהירקות רכים.
מסירים את המכסה, מתבלים.
טוחנים היטב.
יוצקים את קרם הקוקוס וטוחנים שוב למרקם חלק.
ממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
מסירים מהאש.
לאצבעות שמרים: מרכיבים לכ-20-25 אצבעות
- כוס+ כף קמח רגיל
- כוס+ כף קמח כוסמין מלא
- ¼ כוס שמן זית
- כפית שמרים יבשים
- כף סוכר
- חופן (10) זיתי קלמטה קצוצים
- עלים מ-4 גבעולי טימין טריים
- שמן זית להברשה
- מלח גס
איך מכינים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ומערבבים עם וו לישה במהירות בינונית עד שנוצר בצק אחיד (כ-7 דקות). אם חסר שמן מוסיפים מעט.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ועם גלגלת פיצה או סכין חד חותכים לרצועות באורך 6 ס"מ (בערך) וברוחב 3 ס"מ.
מסדרים את הרצועות על תבנית מכוסה בנייר אפייה ואופים במשך 15 דקות על 180 מעלות או עד הזהבה.
מוציאים, מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס.
יוצקים את המרק לקעריות, אם רוצים מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ואוכלים בתיאבון!
הכנתם? אהבתם? ספרו לנו איך יצא!
ואל תשכחו גם לעקוב אחרינו בפייסוש ובאינסטוש.
3 תגובות
[…] מרק ירקות כתומים – מרק קלאסי, מנחם ומשביע. ניתן להגיש עם מקלות בצק שמרים או עלים. […]
מתכון מעולה וקל גם למתקשים כמוני…יצא מעדן תודה רבה
איזה כיף לקרוא! תודה על השיתוף ❤️