חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

עוגת שמרים עם קרם פטיסייר שוקולד טבעוני

עוגת שמרים שוקולד טבעונית

עוגת שמרים במילוי קרם פטיסייר-שוקולד טבעוני

כל הפיד שלי מלא תמונות של סופגניות ולביבות לכבוד חנוכה.

חנוכה, חג האור (והשמן והטיגונים).  משחר ילדותי אני אוהבת את חנוכה.

קצת נוסטלגיה חנוכאית..

כשהיינו ילדים ונסענו להתכנסות המשפחתית אצל סבא וסבתא בירושלים, נהגנו לספור את החנוכיות שראינו על החלונות בדרך ולתת להן ניקוד. חנוכיה גדולה הייתה שווה פי שניים מקטנה. חנוכיה שעשויה מחומרים לא קונבנציונליים קיבלה ניקוד על יצירתיות וחלון שהופיעו בו יותר מחנוכיה אחת זיכה את הילד שזיהה אותו בניצחון מוחץ שהתבטא בהבטחה לדמי חנוכה יפים (מטבעות השוקולד המוזהבים) ותשואות אין קץ.

 Old_Jerusalem_Hanukiot_at_window

צילום:Djampa. מקור התמונה: ויקי שיתוף

לכאורה, הייתה צריכה להיות פה תמונה מגרה של ערימת סופגניות שזופות ועסיסיות, מלאות ריבה (או מילוי אחר) ומכוסות בתועפות אבקת סוכר.

אז מה עושה עוגת שמרים בפוסט על חנוכה?

 וידוי

טוב, זהו אחד הרגעים שבו אני מתוודה.

אנילאאוהבת סופגניות.

והפעם לאט יותר כדי שתצליחו לקרוא: אני לא אוהבת סופגניות.

זהו. פרקתי. אל תסקלו אותי בבקשה, אבל זה שאני אוהבת את חנוכה לא אומר שאני צריכה גם לאהוב כדור בצק ספוג שמן שמתחבא מתחת למעטה של אבקת סוכר. אז מה אם השמן הספיק ל-8 ימים. תנו לי כמה לביבות ואני מסודרת.

אבל חנוכה מתקרב וצריך להעלות פוסט ורציתי לנסות את המתכון ההוא של הסופגניות האיטלקיות וכבר הכנתי קרם פטיסייר וניל למלא אותן וגם קרמל מלוח כדי לזגג מעל…נשמע טוב, אה?

אבל ברגע האמת קיבלתי רגליים קרות.

השתפנתי. לא הצלחתי.

כבר הכנתי בצק והתפחתי ורידדתי אבל לא הצלחתי להביא את עצמי למלא סיר שלם בשמן ולהתחיל במסכת הטיגון. לא הייתי מוכנה נפשית לריח של פלאפליה בבית שנשאר שבוע. לטונות, ואני מתכוונת לטונות של שמן צמחי שצריך לחמם ואחר כך גם לקרר ולהיפטר ממנו. וגם כל הטיגון הזה ומי יאכל אחר כך את הסופגניות? חייבים לאכול אותן ישר אחרת הן לא טעימות. רשימת מצאי קצרה העלתה שבסוף כל הטוב הקלורי הזה יגיע אלי, וכמו במערכון המדובר של ארץ נהדרת, ישר לתחת.

אז מה עושים? יש מלא קרם במקרר ואם לא אשתמש בו היום הוא ילך לפח.

הגיע הזמן לתוכנית ב

בצק שמרים כבר יש, וגם מלית קרמית.

אבל עוגת השמרים האולטימטיבית היא במילוי של שוקולד.

אז פשוט הוספתי שוקולד 🙂

ויצאה עוגה, מה אגיד לכם. עוגה עוגה.

הבצק רך ואוורירי. המילוי קרמי וטעים. ולאחת (זו שמצולמת כאן) גם הוספתי עוד שחיתות בדמות שוקולד צ'יפס. כמו שסבתא שלי הייתה אומרת, שלא יחסר.

מבחינתי העוגה הזאת מנצחת את כל הסופגניות שבעולם.

אז קבלו מתכון אליפות שדורש קצת סבלנות ודחיית סיפוקים (שמרים זו השקעה) אבל שווה כל דקת לישה והתפחה.

הדפס מתכון
5 from 1 vote

עוגת שמרים עסיסית במילוי פטיסייר שוקולד טבעוני

עוגת שמרים טבעונית ועסיסית בעיצוב מודרני ובמילוי יצירתי של פטיסייר שוקולד. טבעוני, ברור שטבעוני. נכון, עוגת שמרים היא לא מעט השקעה, אבל במקרה הזה היא פשוט שווה כל דקה והביס המושלם שתקחו ממנה יעשה לכם את היום. באחריות.
זמן הכנה6 hours
זמן בישול40 minutes
זמן כולל5 hours 40 minutes
סוג המנה: עוגה
מילת מפתח: עוגת שמרים, קרם פטיסייר, שוקולד
מנות: 9
קלוריות: 560קק"ל

ציוד נדרש

  • מיקסר עם וו לישה
  • קלחת או סיר קטן
  • מטרפה
  • סכין שף
  • תנור
  • שתי תבניות אינגליש קייק(באורך 30 ס"מ) או לחם (באורך 25 ס"מ) מצופות בנייר אפייה

מצרכים

לקרם פטיסייר

  • 240 גר קרם קוקוס
  • 120 גר חלב צמחי
  • 60 גר סוכר
  • 30 גר קורנפלור
  • ¾ כפית אבקת וניל או משחת וניל או 2 כפיות תמצית וניל מאיכות טובה
  • 80 גר מים
  • 150 גר שוקולד מריר

לעוגה

  • 500 גר קמח השתמשתי בכוסמין
  • 9 גר שמרים יבשים
  • 100 גר סוכר
  • 80 גר שמן קוקוס או נטורינה
  • 100 גר רסק תפוחים ללא סוכר
  • 220 גר מים יתכן שתצטרכו מעט יותר
  • קורט מלח

להברשה

  • 1 כף חלב צמחי

לציפוי

  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/3 כוס סוכר

אופן הכנה

מתחילים מהכנת קרם הפטיסייר

  • מחממים קרם קוקוס, חלב צמחי, אבקת וניל ווסוכר בקלחת
  • במקביל מערבבים קורנפלור עם מים בצלוחית קטנה
  • כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה מנמיכים את האש למינימום ומוציאים לצלוחית הקורנפלור 2 כפות
  • טורפים היטב עד שאין גושים ועד שצד הצלוחית מתחמם מעט
  • מעבירים את תכולת הצלוחית לקלחת, מעלים את גובה הלהבה ומתחילים לטרוף נמרצות
  • טורפים במשך כ-5 דקות או עד הסמכה
  • מכבים את האש וממשיכים לטרוף עוד דקה (זה חשוב. קחו טיימר או תסתכלו על השעון)
  • מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר לשעתיים לפחות ואפשר גם ללילה
  • מוציאים את הקרם מהמקרר מעבירים לקערה וטורפים כחצי דקה
  • בינתיים ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל
  • יוצקים את השוקולד לתוך הקרם תוך כדי טריפה וטורפים עד לאיחוד. הקרם מוכן לשימוש.

מכינים את העוגה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, שומן מומס ומלח
  • מוסיפים מים בהדרגה ולפי נראות הבצק. אם הוא יבש מדי ניתן להוסיף עוד 30 גרם מים
  • לשים 10 דקות לפחות (במיקסר או ידנית). שימו טיימר כי זמן הלישה חשוב מאוד לפיתוח הגלוטן ולגמישות הבצק
  • יוצרים כדור מהבצק, מקמחים אותו ומעבירים לקערה משומנת
  • מכסים (עם ניילון נצמדמגבת לחהמכסה של סיר) ומתפיחים במקום חמים כשעתיים או עד הכפלת הנפח
  • מוציאים את הבצק שתפח למשטח מקומח, לשים מעט ואם דביק מוסיפים מעט קמח
  • מחלקים ל-2 חלקים שווים (עדיף לשקול)
  • מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ
  • מורחים עם כף או פלטה מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה
  • מרטיבים סכין שף וחותכים את הרולדה לאורך
  • מניחיםאת החצאים בהצלב (צורת X) כשהחלק הפתוח כלפי מעלה ומשלבים כמו בורג
  • מקפלים את הצמה או הבורג ל-2 ומניחים בתוך תבנית אינגליש קיים או לחם מכוסה בנייר אפייה
  • חוזרים על כל הפעולות עם העוגה השנייה
  • מכסים את העוגות ומתפיחים עוד כשעה או עד הכפלת הנפח
  • מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו
  • מוציאים את הכיסוי ומברישים את העוגות בחלב צמחי
  • אופים במשך 35-40 דקות או עד השחמה
  • כשהעוגות בתנור מרתיחים בקלחת או סיר קטן מים וסוכר
  • כשהסוכר נמס לגמרי בתוך המים הסירופ מוכן. מצננים מעט
  • מוציאים את העוגות החמות מהתנור ויוצקים עליהן את הסירופ.
  • מצננים לפחות חצי שעה לפני שפורסים

הערות

הערות, הארות ושאר ירקות:
  • המתכון לקרם פטיסייר מבוסס בשינויים קלים שלי על המתכון לקרם לימון של דניאל לאור.
  • ניתן להוסיף לקרם כל טעם שאתם רוצים - החל במחית נוגט, טחינה, קרם אגוזי לוז, קפה, מחית פיסטוק ועד לימון או תפוז או אפילו תות ולהשתמש בו למילוי טארטים או סופגניות או כל דבר אחר שתרצו לעשות איתו.
  • אם משתמשים כמילוי לעוגת שמרים כדאי להוסיף אחת מהאופציות השומניות יותר כדי לתת את המרקם הקרמי של המלית.
  • הקרם יציב למדי ולא נוזל מהעוגה אבל ניתן לצוות לו גם תוספת של שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים או פירורי ביסקוויטים לתוספת טעם.
  • אם לא בא לכם כל הבוג'ראס הזה של הכנת הקרם תמלאו בכל ממרח שוקולד או חלבה אהוב.
  • חשוב לא לוותר על סירופ הסוכר בסוף. הוא נותן את המרקם הלח והעסיסי וגם מאריך את חיי המדף של העוגה.
  • אם אתם רוצים להפחית מעט את כמות הקלוריות בעוגה ניתן להשתמש בתחליף סוכר שנקרא פרי הנזיר monk fruit. הוא נראה  ומתנהג בדיוק כמו סוכר אבל בעל אינדקס גליקמי של 0 ו-0 קלוריות. איפה קונים? I-Herb. רוצים הנחה? הדביקו את הקוד הזה AMZ1623 במעמד הקנייה וקבלו 10% הנחה על הקנייה הראשונה שלכם!
  • במתכון הזה השתמשתי בתבניות לחם (loaf pan) של Wilton. קניתי באמזון בגרושים והייתי ממש מרוצה. רוצים גם? לחצו כאן
תיהנו וספרו איך יצא!
 

ערכים תזונתיים

Serving: 96g | קלוריות: 560קק"ל | פחמימות: 83גרם | חלבון: 8גרם | שומן: 23גרם | שומן רווי: 17גרם | כולסטרול: 1מ"ג | נתרן: 16מ"ג | אשלגן: 258מ"ג | סיבים: 4גרם | סוכר: 33גרם | ויטמין איי (A): 36יחב"ל | ויטמין סי (C): 1מ"ג | סידן: 42מ"ג | ברזל: 4מ"ג
אפילוג

סבא וסבתא שלי כבר לא בין החיים אבל אבל המסורת עדיין ממשיכה כבכל שנה. תמיד בירושלים ובלי שום סופגניה 🙂

chanukkah 2017

הדלקת נרות, חנוכה 2017

 

ואי אפשר בלי ביס קטן לסיום

גילוי נאות: כל קנייה שלכם מתוך האתר מזכה אותי באחוזים ממחיר המוצר ולכן אני מתחייבת להמליץ אך ורק על מוצרים בהם השתמשתי והייתי מרוצה. למידע נוסף לחצו כאן

הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.

רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.

חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם

ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל

 

השארת תגובה

Recipe Rating




דילוג לתוכן