חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

המבורגר טבעוני מהיר

המבורגר טבעוני מהיר

אז בלגן הבחירות שקע זה לא מכבר. אבל בחירות יומיומיות לא פשוטות עומדות לפנינו: מתי לקום, מה ללבוש, מה לא ללבוש, איך לקום – עצבניים או עייפים או שמחים או נמרצים, אנחנו בוחרים להיות בעבודה מוקדם או לאחר (כן, זה תלוי בבחירה שלנו לקום מוקדם או להתפנק עוד רבע שעה במיטה) וכמובן, מה לאכול היום בבוקר, בצהריים, בערב ובכלל…

אוכל ובחירות

ידעתם שרבות מהבחירות היומיומיות, או אפילו שעתיות, נוגעות לאוכל? 226, ליתר דיוק.

לסביבה שלנו יש תפקיד די משמעותי בבחירות שלנו לגבי אוכל. דברים שנראים לנו שוליים או שאנחנו לא מייחסים להם חשיבות כמו גודל המנה, הפרסום,האריזה, הנגישות למאכלים מסוימים  – כל אלו הופכים לפקטורים קריטיים בבניית התזונה שלנו. דברים שגורמים לנו בסופו של דבר לאכול בצורה לא מודעת ובכך להכניס לגוף שלנו חומרים לא כל כך בריאים ובסופו של דבר לסבול מתופעות לוואי שאחת מהן היא השמנה.

אני זוכרת שראיתי פעם תוכנית של ג'יימי אוליבר (my love!) על מהפך שעשה בבתי ספר בארצות הברית והראה לחברות הקייטרינג איך להכין אוכל טעים שילדים אוהבים רק קצת יותר בריא. זכור לי גם שבתכנית אחרת של אותה סדרה הוא הראה (פיזית) לילדים מה יש באוכל שהם הכי אוהבים (בעיקר כל מיני דברים מגעילים מהחי – אבקת חרקים או משהו בסגנון בתוך סוכריות על מקל).

אז מה עושה כאן פוסט על המבורגר, אתם שואלים? הרי המבורגר בהגדרתו הוא ג'אנק פוד. אוכל מהיר, טעים, רווי בשומן ובמרכיבים לא הכי ירוקים בצלחת, אחוז היטב בלחמניה ומוגש בדרך כלל עם צ'יפס. שגם הוא, בואו נודה על האמת, טעים טעים אבל בריא – לא.

אז יופי ששאלתם, כי ההמבורגר המדובר כאן עשוי, תקשיבו טוב, מקינואה ושיבולת שועל.

ולפני שתקפצו:

  • לא, זה לא מוזר כמו שזה נשמע.
  • אין לו טעם של דייסת קוואקר.
  • לא, הוא לא מרגיש כמו בשר.
  • וכן, הוא טעים ברמות.

ובתוך לחמניה עם קטשופ, מעט מיונז טבעוני ביתי וירקות, הוא מהווה אלטרנטיבה מצוינת (ובריאה!) לקרייבינג שתוקף אותי לעתים (ואתכם – הרי כבר הסכמנו שהסביבה משפיעה עלינו פרסומות וזה) לנגוס בהמבורגר עסיסי.

אז באותו יום שהתחשק לי המבורגר עסיסי, נפלו לידי כמה מוצרים של חברת Davert, שמייצרת מוצרים יבשים פורצי דרך להכנה מהירה.

למה פורצי דרך? קודם כל שימו לב לרשימת המרכיבים. בכל המוצרים שלהם ישנם אך ורק מרכיבים מהצומח. בלי תוספים. בלי חומרים משמרים. בלי חומרי טעם וריח שכל כך אוהבים לשים כאן אצלנו ובלי מייצבים.

רק רכיבים טבעיים וטבעוניים!

כל הרכיבים אורגניים והתיבול מדויק ועדין. לא חריף מדי, לא מלוח מדי. ובתור אחת שרגילה לבשל את כל הארוחות  הביתיות שלה בעצמה ומנסה להימנע ממוצרים תעשייתיים, אני חייבת לומר שכל המוצרים שניסיתי טעימים להפליא ובכלל לא מרגישים שזו ארוחה משקית. מבחינתי זה win-win: גם טעים, גם בריא באופן יחסי וגם קל במיוחד להכנה ומתאים לכל אותן פעמים שאין לי כוח להשקיע בארוחה אבל כן מתחשק לאכול משהו טעים ומושקע 🙂 (שזה בד"כ ניגוד עניינים,כן).

מרכיבים טבעיים בלבד. פה זו לא רק סיסמא

המוצר מגיע באריזה בצבע פוקסיה זוהר (אפשר להתווכח על הבחירה העיצובית) ומכיל 160 גרם. לפי הוראות ההכנה, המוצר מספיק ליצירת 9 בורגרים קטנים, אבל כל כמה שניסיתי לעצב קציצות קטנות, לא קיבלתי 9 יחידות. אולי, בהיותי ישראלית ומחבבת קציצות שמנמנות, שמתי יותר תערובת בכל קציצה 🙂 🙂 :). לא מדדתי לפי משקל אבל יצאו 6 קציצות יפות ועסיסיות, כלומר,בערך 67 גרם לכל קציצה, שזה בחישוב קלורי גס כ-220 קלוריות לחתיכה.

ההכנה קלה ביותר: פשוט מערבבים את התערובת עם מים חמים ובצל קצוץ, מחכים 10 דקות ויוצרים קציצות.

צולים על מחבת פסים עם מינימום שמן (כף אחת ל-6 קציצות) או אופים בתנור, וזהו!

אז קבלו סרטון הכנה קצר ומטריף, ועל הדרך גם מתנה שווה: אשר, המפיץ המקסים מאשר שיווק, המייבא את המוצרים המדהימים האלה לארץ, הסכים לחלק מתנה ל-50 הנרשמים הראשונים לניוזלטר.

הביס המושלם

אתם עוד פה? יאללה להירשם ולקבל מתנה!

נרשמתם ולא קיבלתם מתנה? החל מאוקטובר יהיה מבצע של 50% הנחה על המוצר השני!

אריזה אחת עולה כ-20 ש"ח, אז סה"כ 30 ש"ח על 2 ארוחות זו הוצאה משתלמת ביותר.

ומה עם הצ'יפס שבתמונה? כן, גם לו מגיע מתכון:

מתכון ל-2-3 סועדים:
  • 4 תפוחי אדמה אדומים וטריים
  • שמן זית
  • מלח
איך מכינים:
  1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות.
  2. מבשלים 10 דקות במים רותחים מומלחים.
  3. מוציאים ומייבשים היטב.
  4. מסדרים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, מזליפים שמן ומפזרים מלח גס.
  5. מעסים את רצועות תפוחי האדמה בשמן ובמלח.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 210 מעלות למשך 30 דקות.
  7. אחר 30 דקות מוציאים, מערבבים, ומחזירים שוב ל-20 דקות לפחות.
  8. לקצוות קריספיים מעבירים את התנור למצב גריל ל-2-3 דקות.
  9. מוציאים ואוכלים מיד.

אגב, גם סדרת התבשילים שלהם מועלים. ניסיתי את האורז בקארי מדרס לפני כמה ימים, הוספתי לו קצת טופו מוקפץ וקשיו קלוי ויצאה אחלה של ארוחת צהריים שבעולם. בקיצור, מומלץ בחום!

*ניתן להשיג את המוצרים בסניפי ניצת הדובדבן, טבע קסטל, עדן טבע מרקט ופניני טבע (באזור התעשייה שילת).

האורז יוצא רך ואחד-אחד כמו שאורז אמור להיות 🙂

הפוסט הוכן בשיתוף:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

השארת תגובה

דילוג לתוכן