חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

ספרינג רולס חגיגי עם רימונים לראש השנה

לקפוץ ישר למתכון

היי,

שלום לכל הקוראים והקוראות 😊 איזה כיף שנכנסתם לבלוג הראשון שלי!

שמי חני מנדלסון, מקייטרינג 'אופוריה- כשהטבע נכנס למטבח'

ראש השנה מסמל את סיומה של השנה החולפת ותחילתה של השנה החדשה שהיא הזדמנות להתחלה חדשה. ולכן החלטתי, לכבוד השנה החדשה, להתחיל לשתף איתכם, אוהבי המטבח והבישול, במתכונים אהובים, בריאים, וטעימים מתוך המטבח שלי – בבלוג החדש שלי!

החלטתי לפתוח עם מנה חגיגית שתוסיף הרבה צבע ויופי לשולחן החג שלכם.

קצת על ספרינג רולס

ספרינג רולס הוא מאכל צבעוני ובריא שאפשר לשחק איתו במטבח ולשנות אותו לכל כך הרבה צורות וסגנונות. אפשר להכין אותו עם מילוי  מתוק או מלוח  ואפשר גם לשלב ! 😊 זו מנה קלילה שאפשר להגיש בתחילת הסעודה, אפשר לאכול אותה בידיים, להכין תוך עשר דקות ואפילו להכין אותה עם הילדים שיוכלו להתגאות בשולחן שהם הכינו 😊

התחלתי להכין אותם לפני כמה שנים, ומרגע שגיליתי את הדפים הקסומים לא הפסקתי להכין אותם. ברוב הגרסאות שהכנתי במהלך השנים תמיד השתמשתי בעשבי תיבול טריים (איך אפשר שלא?) ובטופו שתיבלתי או השריתי במרינדה.

אפשר להגיד שהגרסה שלי דומה למקור הסיני שגם שם נהוג להשתמש כמעט תמיד בירקות טריים ובטופו ואוכלים אותה בעיקר באביב כשמה כן היא. חשבתם על כך שפירוש השם של המנה בסינית הוא 'גלילי האביב'?

אבל.. בגרסה שלי לכבוד ראש השנה, עשיתי לרולים הסיניים עלייה ארצה והוספתי להם טעמים ישראלים 😊 שילבתי גבינה בולגרית (שמכינים בבית בקלות) עם עשבי תיבול בשילוב מתוק ומלוח,  ויצאה מנה ראשונה צבעונית ומשגעת! ברוב המתכונים הישראלים לספרינג רולס שרצים ברשת, בדרך כלל מגישים עם מקלות ירקות טריים, אטריות אורז ומטבל ליד. אבל לכבוד ראש השנה הכנתי לכם ספרינג רולס צבעוני שהמטבל, הטעמים והמרקמים כולם כבר ארוזים בפנים!

מקווה שתהנו מהם ואם אתם מכינים אל תשכחו לצלם ולתייג  #וג'יז #אופוריהכשהטבענכנסלמטבח

שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה , מלאה בהתחלות חדשות!

חני

 

 

 

 

[ps2id id='מעבר למתכון' target="/]

מרכיבים ל- 8-10 רולים:

לרולים:
  • 10 דפי אורז
  • 2 מלפפונים שטופים
  • 2 תפוחים אדומים או ירוקים(אפשר לשלב גם)
לרוטב דבש-רימונים:
  • חופן  עלי נענע טריים
  • חופן אורגנו טרי
  • חופן שמיר טרי (למי שאוהב את הטעם)
  • חופן פטרוזיליה טרייה
  • חצי לימון סחוט
  • 6 כפות דבש טבעוני (ניתן למצוא לקראת החג בבתי הטבע את הדבש של חברת VEGA)
  • 5 כפות שמן זית
  • 5 כפות רוטב רימונים
לגבינה הבולגרית:
  • 150 גרם טופו (חצי חבילה)
  • לימון
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • כף זעתר
  • מים פושרים
  • כף אורגנו יבש

איך מכינים:

מתחילים מהבולגרית:
  1. בצנצנת זכוכית מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהטופו והמים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי 4\3 מגובה הצנצנת.
  2. חותכים את הטופו לפרוסות דקות , בעובי של כמעט ס"מ ומוסיפים לצנצנת.
  3. מנערים מעט ומעבירים למקרר.*

*ככל שהטופו ישהה יותר זמן במרינדה כך הטעמים יתחזקו. מומלץ להשרות את הטופו המרינדה לפחות יום ,הזמן האופטימלי הוא יומיים 😊

מכינים את הרולים:
  1. חותכים את המלפפונים לאורכם ומוציאים את הגרעינים.
  2. לאחר מכן, חותכים לרוחב כך  שיתקבלו 4 חתיכות שוות.
  3. יוצרים מהמלפפונים מקלות דקים כחצי ס"מ ומעבירים לקערה. חוזרים על שיטת החיתוך עם התפוחים, מעבירים לקערה נפרדת ומזלפים מעט מיץ לימון כדי שלא ישחיר בינתיים.
  4. קוצצים את עשבי התיבול דק דק (כדאי להשתמש בסכין שף חדה לחיתוך הדק),מעבירים לקערית ערבוב ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב.
  5. מוציאים את הגבינה שלנו מהמרינדה וחותכים לרצועות בעובי זהה למלפפונים והתפוחים.
  6. בקערה רחבה ,ממלאים מים פושרים ומכינים לצידה משטח חיתוך לח.
  7. טובלים את דף האורז במים כ30 שניות ומעבירים למשטח.
  8. בקצה שקרוב אלייך, מסדרים צמודים, את רצועות המלפפון, התפוח והבולגרית ומזלפים מעליהם כפית מהרוטב.
  9. מגלגלים את הקצה שקרוב אלייך מעט למעלה ומקפלים פנימה את הצדדים, ובעזרת האצבעות מוודאים שהמילוי נשאר הדוק.
  10. מגלגלים את הרול למעלה ומניחים בצלחת .
  11. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים הדפים ולאחר מכן חוצים כל רול באמצע ומסדרים בצלחת הגשה.

אפשר לקשט עם רימונים, עשבי תיבול או לזלף למעלה מהרוטב 😊

חג שמח!

 

 

השארת תגובה

דילוג לתוכן