חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

מאפה שמש עם תרד,גבינת שקדים, עגבניות ובזיליקום

זה היה המתכון הראשון שהכנתי בסטודיו.

אי שם, במאי 2020, ישר אחרי שיצאנו מהסגר הראשון, ממש ישר אחרי שסיימו להתקין לנו את המטבח והכל היה חדש ורענן ונקי והייתה אופטימיות כזאת באוויר, שהנה, אנחנו אחרי הקורונה, ואפילו ראש הממשלה שהיה אז אמר לנו לצאת ליהנות ולבלות.

אז יצאתי לבלות. בסטודיו. במטבח החדש הדנדש שלי.

ועל הדרך גם הכנתי מאפה סוף הדרך, כל כך קל ופשוט וטעים!!

שאני חוזרת ומכינה אותו בכל פעם בווריאציה אחרת – פעם כבורקס סגור, פעם כשבלול ופעם כמיני מאפים קטנים. אבל הכי יפה זאת צורת השמש, שהתחברה לי לאופטימיות של אז ותמיד מעלה חיוך אל עיני וציפייה לטעם טוב בחכי 🙂

איכשהו, המתכון הזה נדחה למעמקי התודעה ומעולם לא התפניתי להעלות אותו, אבל היו לי בשבת אורחים לא טבעונים, והגשתי להם את המאפה הזה (בתוספת עוד כמה מעדנים אחרים), ואחרי שהם ליקקו את האצבעות ואת כל הצלחות וביקשו עוד, הרגשתי שזה מאסט להעלות אותו. מה, שגם אחרים יהנו, לא רק אני 🙂

אז קבלו מתכון סופר קל, יפהפה והכי חשוב – טעים וכיפי שמתאים מעולה לבראנץ' של שבת, לארוחת שבועות וגם סתם לארוחה קלילה באמצע השבוע.

 

מרכיבים למאפה שמש אחד שמספיק ל-6-8 מנות (תלוי בגודל הפרוסות)

  • חבילה עלי פילאס
  • חבילה עלי תרד תורכי טריים מאוד
  • חבילה עלי בזיליקום טריים מאוד
  • 20 עגבניות שרי
  • 2 בצלים קטנים או אחד גדול
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/3 כוס שמן זית
  •  חצי חבילה גבינת פטה שקדים (כדי לחסוך זמן השתמשתי בגבינה קנויה אבל אתם בכיף יכולים להכין גבינת שקדים אפויה בבית וזה בהחלט משדרג את המנה בעוד כמה רמות)
  • 3 כפות צנוברים
  • מלח אטלנטי ופלפל לפי הטעם.

להברשה: מעט חלב סויה

איך מכינים:

  1. ראשית שוטפים היטב את כל הירקות ומייבשים – עגבניות, בזיליקום ותרד.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית עם נייר אפייה
  3. קוצצים את הבצלים לקוביות.
  4. מחממים מחבת גדולה עם שמן הזית ומטגנים את הבל תוך כדי ערבוב עד הזהבה קלה.
  5. מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים עוד 2 דקות.
  6. מוסיפים את עלי התרד ומאדים תוך כדי ערבוב עד שהנפח יורד. כ-7 דקות בערך, מורידים מהאש.
  7. מסננים היטב את תערובת התרד והבצל המטוגנים, כך שיישארו מינימום נוזלים ומעבירים לקערה.
  8. ממליחים ומפלפלים.
  9. בזמן שהתרד מתבשל לו על האש חוצים את עגבניות השרי וקולים את הצנוברים (במחבת קטנה, נוספת).
  10. מוסיפים את העגבניות והצנוברים הקלויים לקערה.
  11. קורעים את רוב עלי חבילת הבזיליקום ומוסיפים לקערה. משאירים כמה בצד לקישוט.
  12. מפוררים חצי חבילת פטה שקדים לקערה ומערבבים.
  13. מוציאים את הבצק מתוך האריזה ופורסים למלבן ארוך.
  14. מסמנים עם צלחת או מכסה עגול 2 עיגולים וקורצים אותם מתוך המלבן.
  15. מניחים עיגול בצק אחד על השני ומסמנים שוב, עם צלחת בקוטר קטן יותר, עיגול במרכז.
  16. מניחים את המלית במרכז העיגול.
  17.  יוצרים את מראה הקרניים – מסמנים בבצק חתכים קטנים במרווחים שווים. לוקחים פינה של בצק ומצמידים אותה באלכסון לפינה שלידה ליצירת משולש\מלבן. 
  18. מברישים בחלב סויה ומעבירים לתנור.
  19. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות או עד הזהבה.
  20. לפני ההגשה מפזרים עוד כמה עלי בזיליקום טריים ואפשר גם לפורר עוד פטה.
  21. מגישים מיד עם סלט ירקות טרי.

בתיאבון!

מתכון על הדרך – איך מכינים פטה שקדים ביתית:

בהתחלה הייתי מכינה כל הזמן את המתכון הנהדר של נטלי הולדינג אבל פעם אחת שכחתי להוסיף קשיו  ופעם אחרת אפיתי, בשל קוצר זמן, אחרי 4 שעות סינון וזה עדיין יצא מעולה, אז זה המתכון שלי, שמבוסס על המתכון של נטלי בשינויים קטנים שנגרמו מאילוצי זמן 🙂

  • טוחנים בבלנדר 200 גר' שקדים טחונים יחד עם 3/4 כוס מים, 1/4 כוס שמן זית,  מיץ מחצי לימון,  כפית מלח ושתי שיני שום.
  • מניחים את התערובת בתוך חיתול בד (טטרא – קונים בכל סופר פארם ב-20 ש"ח) או גזה או בד ייעודי להכנת גבינות למשקיענים וקושרים מעל קערה. מניחים במקרר למשך 4 שעות לפחות ועדיף לילה לסינון עודפי הנוזלים.
  • בבוקר למחרת מקלפים את החיתול בזהירות מעל הגבינה ומניחים בכלי חסין חום.
  • אופים במשך 20-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות – משך זמן האפייה תלוי בכמה שחומה אתם רוצים את הגבינה שלכם.

מוציאים, מצננים לחלוטין ולא מפסיקים ליישר (נשבעת לכם שהיא טעימה כמו עוגה אם לא יותר).

הערות, הארות ושאר ירקות:

  • אין בצק פילאס? תכינו עם בצק עלים רגיל.
  • לא להכין בשום אופן עם בצק פילו. זה סוג בצק שונה לחלוטין ומתאים למאפים אחרים.
  • לא מצאתם בסופר עלי תרד רגילים? אפשר להחליף בכיף במנגולד, קייל או אפילו תרד בייבי (זה שבא בשקיות הארוזות במקררים).
  • במקום עגבניות שרי אפשר להחליף לרגילות, אבל זה פחות יפה.
  • אין פטה שקדים? תכינו לבד או אפשר להחליף לגבינת עזים של מה מה קיו. זאת גבינה כל כך מושלמת שהכל יוצא טעים איתה.
  • אין צנוברים? לא נורא. זה לא מה שיחריב לכם את המתכון. אפשר לנסות להחליף בזרעי חמניות קלויים או שברי קשיו או לא להוסיף בכלל.

השארת תגובה

דילוג לתוכן