חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

קציצות פראסה של אביבה

קציצות פראסה מושלמות

קציצות פראסה של אביבה

את עידו הכרתי בסתיו 2003. הוא למד אז לתזה שלו בפילוסופיה ואני בדיוק התחלתי תואר בתולדות האמנות. הוא היה גר קרוב לאוניברסיטה ואני התנחלתי אצלו קבוע בימות השבוע. בימי שלישי היה לי חלון של חמש שעות בין שיעורי הבוקר לאחרי הצהריים.

קציצות פראסה ומתכוןלפעמים הייתי נשארת  לחפש חומר בספרייה אבל לרוב הייתי חוזרת מורעבת והיינו מבשלים לנו ארוחת צהריים של סטודנטים. באחת הפעמים שבאתי מצאתי במקרר קופסת פיירקס מלאה בקציצות זהובות.

כרישה חתוכה

מה יש פה? שאלתי בסקרנות.

הוא פתח את המכסה והריח היה משכר. אלה קציצות פראסה של אביבה. הוא אמר בנונשלנטיות. קחי, תטעמי.

אני מכירה קציצות פראסה, אמרתי, וחשבתי שהכרתי; אמא שלי וסבתא שלי היו מכינות קציצות פראסה כל ראש השנה וסבתא גם במהלך השנה. הן תמיד היו פינוק מיוחד, טעימות הכי כשהן טריות ונהגנו לחטוף שתיים לסנדביץ' עם עגבניה, מלפפון חמוץ ומיונז.

כרישה בסיר

אבל הקציצות האלה היו שונות לחלוטין בטעמן מאלו שהכרתי, וכבודן של אמא וסבתא שלי מונח.

תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים

קודם כל הן היו חמוצות וזה דווקא התאים לי ממש. אמא שלי תמיד אמרה שנולדתי עם חוסר בטעם החמוץ. אני נוהגת להוסיף לימון לכל דבר, ובכמויות: למים, לתה, לסלט, לטחינה, לאורז וגם לקינוחים (פאי לימון!). שנית הן היו רכות אך יציבות וצורתן עגולה. שלישית הן היו ממכרות ברמה בלתי רגילה.

אביבה הייתה דודה של עידו. היו לה תלתלים כסופים-סגולים, אצבעות מלאות טבעות, חיוך מלא אודם ושמחת חיים שלא התיישבה עם יישוב הדעת של מטרונית ס"ט מן המניין.

אביבה הזכירה לי את סבתא שלי אבל ביותר פלפל ולקציצות שלה היה טעם של בית. כמובן שביקשתי מתכון וברוב חוצפתי אף קבעתי לבוא אליה הביתה ולתעד את תהליך ההכנה.

אביבה שיתפה את המתכון בעליצות של מאמא ספרדייה ששמחה שיש מי שמתעניין בבישול סמך תטי אסלי ושיש לה למי להעביר את הלפיד (מובן בהתחשב בכך שלא היו לה ילדים).

מאז ניסיתי לשחזר לא מעט פעמים את טעמן אבל כנראה שעד שלא אגדל תלתלים סגולים ואלמד לדינו זה יהיה לשווא.

אבל בינתיים אני ממשיכה לנסות.

מתכון ל-25-30 קציצות קטנות שמנמנות

  • כרישה – רק החלק הלבן, כל הרבה הרי זה משובח אבל אם מתעקשים אז בערך 6-7 כרישות ענקיות או 10 בינוניות.
  • 2 תפוחי אדמה קטנים/אחד גדול מבושלים בקליפתם.
  • רבע כוס פירורי לחם
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון
  • מיץ לימון

איך מכינים:

  1. מרתיחים מים ומלח בסיר גדול.
  2. פורסים את הכרישות לעיגולים בעובי 1 ס"מ ומכניסים לסיר כשהמים רותחים.
  3. מבשלים 30-40 דקות או עד התרככות והסמכה.
  4. מסננים וסוחטים היטב. אפשר ישירות בתוך מסננת עם חורים קטנים. אני מעכתי עם ממעך של פירה. אפשר גם במעבד מזון.
  5. מעבירים לקערה.
  6. מקלפים את תפוחי האדמה.
  7. מוסיפים לקערה ומועכים היטב עם ממעך של פירה\מעבד מזון.
  8. מוסיפים רבע כוס פירורי לחם, מלח פלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  9. מחממים שמן לטיגון (גובה של לפחות 0.5 ס"מ) במחבת גדולה ומכינים בצד מגש גדול.
  10. יוצרים עיגולים קטנים מהעיסה ומניחים על המגש.
  11. פוחסים עליהם בעדינות ליצירת קציצות שמנמנות ועגלגלות.
  12. כשהשמן חם מאוד מכניסים את הקציצות בזהירות למחבת.
    מטגנים 3-4 דקות מכל צד עד הזהבה.
  13. מעבירים מיד לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  14. כשכל הקציצות מוכנות מעבירים לקופסה ומסדרים בשכבה אחת.
  15. סוחטים 1-2 לימונים (תלוי ברמת החמיצות שאתם רוצים) ישירות על הקציצות החמות.
  16. טורפים!

הארות, הערות ושאר ירקות:

  1. לגרסה אפויה מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרססים\מברישים כל קציצה מכל הכיוונים בשמן ואופים במשך 30 דקות או עד התייצבות. מוציאים וסוחטים לימונים היישר מעל הקציצות החמות. מזהירה מראש שאין מה להשוות מבחינת הטעם.
  2. במקום תפוח אדמה אפשר להחליף ברבע-חצי כוס קמח עדשים כתומות\קמח חומוס\קמח טפיוקה\קורנפלור\קמח תפוחי אדמה- לגבי כמויות – תרגישו את העיסה. היא צריכה להיות רכה אך יציבה, כמו בתמונות. קחו בחשבון שהטעם ישתנה בהתאם.
  3. לגרסה ללא גלוטן ניתן להחליף את פירורי הלחם לפירורים ללא גלוטן\פירורי קורנפלקס.
  4. לא להתקמצן על הכרישות! לקנות כרישות טריות מהשוק או אורגניות ולשים כמה שיותר כי הכלל הוא שאין דבר כזה יותר מדי קציצות פראסה 🙂

קציצות פראסה מושלמות

בתיאבון!

הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.

רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.

חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם

ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל

השארת תגובה

דילוג לתוכן