חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

טארט שוקולד חמאת בוטנים וקצפת לטו באב

לפני כמה ימים היה לי הכבוד והעונג לשוחח עם אישה מדהימה בשם ורד אלון.

ורד היא אקטיביסטית שחיה בבלגיה ופועלת כבר הרבה שנים לצמצום צריכת המזון מהחי, למען רווחת בעלי החיים ולמען כדור הארץ והאקלים האקולוגי באופן כללי.

ולמה אני מספרת לכם את זה?

כי ורד הרימה פרויקט אדיר ויחיד מסוגו שנקרא חודש הטבעונות, הלוא הוא חודש אוגוסט המלפפוני והלח.

ורד ושותפיה הצליחו לשכנע עשרות מסעדות ובתי עסק מעולים כמו 416, גודנס, קפה מיכאלנג'לו ועוד רבים וטובים לתת לכם הנחות משמעותיות ומנות טבעוניות חינם.

כל זה בתמורה לסכום סמלי של 30 ש"ח.

כבר הגענו לאמצע אוגוסט ועוד מעט זה נגמר.

אז רוצו לנצל את כרטיס ההטבות ואת כל ההנחות.

צאו, תבלו, תאכלו ותשתו ותקנו טבעוני ואולי נצליח כך לקדם את המהפכה דרך הקיבה 🙂

את כרטיס ההטבות אפשר לרכוש באתר קיץ טבעוני

וגם לראות את כל עשרות בתי העסק שנרתמו ליוזמה.

ומה הקשר לטו באב אתם שואלים?

מה,  באמת חשבתם שאחפור ככה ואשאיר אתכם בלי מתכון?

וחוצמזה אני מחר לוקחת את החצי לארוחה זוגית רומנטית ב-416 ויש לי 20% הנחה על מנה ראשונה, עיקרית, שתייה וקינוח.

שווה, לא?

אז קחו מתכון לטארט שוקולד וחמאת בוטנים מווווושלם ליום האהבה ולכל פעם שבא לכם לפנק את מי שאתם אוהבים.

המתכון מבוסס בקווים כלליים על המתכון של נטלי לוין, הלא היא עוגיו.נט שפיתחה עבור אתר רגע מתוק של עלית. הקרדיט על הטריק של קישוט השוקולד הוא לגמרי שלה.

נכון, זה מתכון שדורש קצת השקעה, אבל היא תשתלם לכם בגדול כשתראו את העונג הצרוף שיימרח על פרצופו של כל מי שיטעם ממנו ויש סיכוי טוב שישר אחרי כן תקבלו הצעת נישואים או לפחות הבטחה לאהבת נצח 😉

מבט מושלם מלמעלה

מתכון לתבנית עגולה\רינג בקוטר 16" או 18"
לקלתית:

למלית שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר טבעוני
  • 120 גר' קרם קוקוס 20% שומן
  • כף חמאת בוטנים טבעית
לקישוט:
  • 100 מ"ל קרם קוקוס 20% שומן* או קצפת צמחית
  • 2 כפות פודינג וניל

*אם משתמשים בקרם קוקוס כדאי להוסיף גם 2 כפות אבקת סוכר.

  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב טבעוני (השתמשתי בשוקולד לאפייה של פנדה)
איך מכינים:
מתחילים מהקלתית:
  1. מכינים בצק פריך לפי המתכון של פאי הדובדבנים. אפשר לעשות חצי כמות או לחלק ולהקפיא את שאר הבצק (בינינו, זה תמיד טוב שיש בצק פריך מוכן במקפיא). אם אתם ממש בעניין של מהירות ואין לכם זמן, יש למעדנות בצק פריך טבעוני מרודד ומצונן ומוכן לשימוש.
  2. פשוט פותחים את האריזה, מניחים את הרינג על הבצק, מצמידים שתי אצבעות לקצה החיצוני של הרינג ומסמנים חתך קטן בבצק.
  3. כך מסמנים לאורך כל העיגול ובסוף מחברים בין החתכים לעיגול שקוטרו גדול ב-2 ס"מ מגודל הרינג.
  4. מכינים את הרינג לאפייה (או משתמשים בתבנית מתפרקת) – מניחים על ריבוע של נייר אפייה.
  5. מעבירים בזהירות את הבצק לרינג ומצמידים אותו אליו ומהדקים טוב טוב לשוליים כדי שהבצק לא יברח ויתכווץ מדי.
  6. אם נותרים שוליים מעבר לגובה הרינג חותכים אותם בזהירות עם סכין.
  7. מעבירים למקרר ל-10 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-190 מעלות, סטטי.
  8. מסדרים קטניות או חלוקי נחל בתוך נייר כסף ומשטחים על כל שטח הרינג.
  9. מניחים את הרינג או התבנית על גבי רשת הצלייה של התנור יחד עם נייר הכסף המלא בקטניות ואופים אפייה עיוורת במשך 20 דקות.
  10. אחרי 20 דקות מוציאים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 20-30 דקות להזהבה מלאה.
  11. מצננים.
בינתיים מכינים את המלית:
  1. מורחים באמצעות כף או כפית שכבה דקה של חמאת בוטנים על הקלתית ושולחים בחזרה למקפיא עד שמלית השוקולד תהיה מוכנה.
  2. שוברים שוקולד לקוביות ומניחים בקערה חסינת חום.
  3. בסיר קטן או במיקרוגל מחממים קרם קוקוס עד סף רתיחה.
  4. יוצקים את הנוזל החם על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לאיחוד.
  5. יוצקים את המלית על הקלתית ושולחים למקפיא ל-20 דקות.
  6. בינתיים מכינים את הקצפת ואת שברי השוקולד
  7. מקציפים שמנת\קרם קוקוס ופודינג לקצפת יציבה.
  8. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן. שומרים בינתיים במקרר עד לשימוש.
  9. במקביל ממיסים שוקולד פנדה במיקרוגל ומכינים נייר אפייה או נייר לעיטוף כריכים
  10. שופכים את השוקולד על נייר האפייה ומשטחים עם סכין או כף או פלטה מדורגת.
  11. מגלגלים את הנייר לגליל לא מהודק ומקפיאים חצי שעה.
מקשטים את הטארט:
  1. מוציאים את הטארט מהמקפיא.
  2. מזלפים תלוליות קטנות לאורך הקוטר החיצוני של הטארט.
  3. מוציאים את גליל הנייר-שוקולד מהמקפיא ושוברים חתיכות לא אחידות.
  4. מסדרים את שברי השוקולד במרכז הטארט.
  5. מגישים.

טארט שוקולד וקצפת על רקע רומנטי

יום אהבה שמח!

הערות, הארות ושאר ירקות
  • אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בשכבה של נוטלה טבעונית, ריבה, קרמלו (חמאת אגוזי נמר) או לוותר לגמרי.
  • אני רציתי עוגה מפונפנת, אבל בתכל"ס אפשר לוותר על כל הקצפות ושברי השוקולד ולהגיש עם גלידה ו\או פירות טריים, מומלץ פירות חמצמצים כמו פטל או אוכמניות כדי לאזן את המתיקות של השוקולד.
  • כדאי להכין מראש כמה קלתיות ולהקפיא ובכל פעם שצריך להכין עוגה מפשירים קלתית בטמפרטורת החדר ומכינים רק את המלית.
  • אם ממש רוצים לוותר על הבצק הפריך אפשר לטחון 150 גר' ביסקוויטים ולערבב עם אותה כמות נטורינה\שמן קוקוס מומס+2 כפות חלב סויה, להדק היטב לתחתית ולשולי הרינג ולהקפיא עד להתייצבות ולהמשיך אחר כך עם המתכון כרגיל.

הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.

רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.

חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם

ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל

 

 

 

 

השארת תגובה

דילוג לתוכן