חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

עוגת אגוזים ותבלינים טבעונית

מכירים את השעה הזאת לפני שבת?

ההמולה של הבוקר שוככת, הסירים מבעבעים על האש, המטבח כבר מסודר והרוגע של יום שישי מתפשט בחלל באיטיות, מודיע שתכף סופהשבוע מתחיל רשמית ואפשר לעצור קצת ולנוח.

זו השעה שבה אני בדרך כלל עושה לעשצמי כוס קפה ומתרגעת עם ספר או עיתון ואיזו עוגה בחושה טובה.

אחת העוגות הקבועות שלי היא עוגת אגוזים ותבלינים.

זו בבסיסה עוגה בחושה קלאסית, הכי הכי פשוטה ועדינה. במרכז העוגה מתחבאת לה שכבת אגוזים קצוצים עטופים בסוכר חום ותבלינים ניחוחיים ומרגיעים כמו אגוז מוסקט, ציפורן וקינמון. בדרך כלל אני מצפה גם את גב העוגה בתערובת האוגזים למראה חגיגי יותר.

את העוגה הזאת מכינים בקערה אחת, במינימום ערבוב והתעסקות ולכן היא כל כך קלה להכנה.

אני מכינה אותה תמיד למוצאי כיפור, כי היא פשוט מושלמת עם כוס תה ומנחמת כל כך את הבטן אחרי יום שלם של צום, אבל היא נהדרת גם סתם כך לשבת או כשמתחשק משהו טעים ליד הקפה.

מתכון לתבנית אינגליש קייק קטנה (25 ס"מ) או תבנית חד פעמית מנייר.
  • 80 גר' שמן קנולה או שמן זית עדין
  • 170 גר' סוכר (3/4 כוס+כף)
  • 50 גר' רסק תפוחים ללא סוכר (קצת פחות מחצי גביע)
  • ביצת פשתן (כף פשתן טחון מושרית ב-3 כפות מים)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 175 גר' קמח  כוסמין לבן (1 1/4 כוסות)
  • 60 גר' (חצי מעדן Only בטעם בננה או 3 כפות גדושות מעדן סויה תנובה בטעם טבעי)
לתערובת אגוזים ותבלינים:
  • 70 גר' (1/3 כוס) סוכר דמררה
  • 80 גר' (חצי כוס בערך) אגוזים קצוצים שאוהבים (אני שמתי פקאן ולוז אבל אפשר גם אגוזי מלך או שקדים)
  • כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/4 כפית ציפורן מגורר\טחון טרי
  • 1/8 כפית הל טחון (לא חובה)
איך מכינים:
  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות ומשמנים את התבנית (או מצפים בנייר אפייר).
  2. מערבבים בקערת המיקסר או בקערה רגילה עם מטרפה סוכר, שמן, רסק תפוחים, ביצת פשתן ווניל.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומעדן לסירוגין (קמח+א.אפייה, מעדן, קמח) ומערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה.
  4. תערובת האגוזים: קוצצים את האגוזים הרצויים ומערבבים בקערה קטנה יחד עם הסוכר והתבלינים.
  5. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית ומיישרים עם מרית.
  6. מפזרים מחצית מתערובת האגוזים על גבי הבלילה.
  7. יוצקים את שארית העיסה לתבנית ומעליה מפזרים את שארית התערובת.
  8. אופים כ-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא נקי מפירורים.
הערות, הארות ושאר ירקות:
  • אפשר להמיר שליש מכמות הקמח לקמח כוסמין מלא. במידה ועושים זאת יתכן ותצטרכו להוסיף עוד קצת נוזלים (כף ,שתיים של רסק\חלב סויה\שארית המעדן) כדי שהעוגה לא תצא יציקה.
  • ניתן להשתמש בכל סוג אגוזים שאוהבים.
  • אין סוכר דמררה? אפשר להשתמש בסוכר חום כהה (כמו בתמונה) או בסוכר קוקוס (יתכן והעוגה תהיה פחות מתוקה).
  • ניתן לוותר על שכבת האגוזים מלמעלה ובמקום לערבב בתוך הבלילה את כל הכמות. יתכן והעוגה תצא קצת יותר נמוכה אבל עדיין תהיה מאוד טעימה 🙂
  • לא אוהבים ציפורן\הל\אגוז מוסקט? אפשר להישאר רק עם קינמון ולהוסיף עוד חצי-כפית לטעם מודגש יותר.
  • אין מעדן אונלי או סויה? אפשר להכין גם עם גבינת סויה בטעם טבעי או אפילו שמנת סויה\אורז\שיבולת שועל לבישול).

הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.

רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.

חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם

ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל

 

 

 

 

 

3 תגובות

אוסף מתכונים לראש השנה -פוסט הרגע האחרון למתלבטים בלבד! - veggiez 28/09/2019 - 16:22

[…] עוגת קינמון ואגוזים – עוגה עדינה ורכה שכיף לפתוח איתה את הבוקר. […]

השב
ציפי 15/11/2020 - 11:31

אפשר להחליף אגוזים בשקדים ותמרים? הבת שלי לא אוהבת קינמוןבכלל אפשר לשים סילאן במקום?
אני גם מעוניינת להחליף את ציפוי הסוכר באיזהסוג של שוקולד או ממרח תמרים מרוח זה אפשרי איכשהו?
תודה
ציפי

השב
Veggiez 22/11/2020 - 13:11

היי ציפי,
אפשר להחליף את אגוזי המלך בכל סוג של אגוזים שאת אוהבת. לא ממליצה על תמרים בציפוי. אפשר להוריד את הקינמון.

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן