חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

פולנטה מהירה עם סלסת עגבניות ים תיכונית

וואו השבוע האחרון היה מטורף. פגישות ועבודה נונסטופ.

רוב הימים אכלתי בחוץ.

רוב הזמן לא דברים הכי בריאים.

רוב הזמן בשעות משונות שלא תואמות את שגרת החיים שלי בדרך כלל.

כדי לאזן קצת את כל הבלאגן הזה החלטתי שהיום אני משקיעה בארוחת צהריים שאני יודעת בדיוק אילו מרכיבים וכמה מלח, סוכר ושמן יש בה. התכוונתי להשקיע,  באמת! אבל בלי להתכוון מצאתי את עצמי מתקתקת ארוחה ברבע שעה!

ואיזו ארוחה זו היתה: צבעונית, מפנקת, משביעה וטעימה.

השיחוק הגדול במנה היו דווקא המשמשים. אחרי שחציתי את העגבניות והוספתי את שאר המרכיבים היה חסר לי עוד איזה משהו קראנצ'י בפה, עוד מרקם מעניין. פתחתי את המקרר וקרצו לי כמה משמשים בשלים שהתחננו להפוך למשהו טעים. אמרתי לעצמי, מה כבר יכול לקרות? מקסימום לא יהיה טעים נוציא אותם. אבל תקשיבו, אין על משמשים במתכונים מלוחים! השילוב של חמצמצות ומתיקות עדינה יחד עם מרקם נגיס ובשרני התאימו פה יופי ונתנו טוויסט נעים לסטינגיות של השום והבצל ולרכות של העגבניות. בקיצור, השילוב המושלם.

אז איך המתכון? כל כך פשוט וקל ואפילו ללא גלוטן!

מרכיבים ל- 2-3 מנות תלוי במספר הרעבים

לפולנטה:

  • כוס קמח תירס מועשר
  • 1.5 ליטר מים
  • כפית גדושה מלח

אפשרות: גבינה טבעונית מגורדת, כפית חמאה טבעונית

לסלסה:

  • 15 עגבניות שרי (השתמשתי בשני צבעים – אדום וצהוב)
  • 2 משמשים בשלים אך מוצקים
  • 4 שיני שום
  • חצי בצל סגול קטן
  • עלים משני גבעולי נענע ו-4-5 גבעולי אורגנו\זעתר

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ תפוחים או מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח הימלאיה, פלפל שחור גרוס טרי

להגשה (לא חובה): 2 כפות גרגרי תירס טריים\קפואים\מקופסה

איך מכינים

מתחילים עם הסלסה:

  1. חוצים את עגבניות השרי ומעבירים לקערת ערבוב
  2. חותכים את המשמשים לקוביות ומוסיפים לעגבניות
  3. קוצצים דק בצל ושום ומוסיפים לקערה
  4. קוצצים דק עלי נענע ומפרידים עלי אורגנו או זעתר מהגבעולים ומוסיפים לקערת הסלט
  5. יוצקים שמן זית, חומץ, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  6. מניחים בצד לספיגת טעמים עד ההגשה.

בינתיים מכינים את הפולנטה:

  1. מרתיחים בסיר קטן ליטר וחצי מים עם כפית מלח.
  2. מוסיפים את קמח ההתירס ומיד מורידים את גובה הלהבה וטורפים במהירות וללא הפסקה 5-6 דקות למניעת גושים.
  3. כשהפולנטה מתחילה להתייצב והערבוב נעשה קשה יותר ניתן להוסיף חמאה טבעונית וגבינה צהובה מגוררת לפיצה (השתמשתי במשומשו).

מרכיבים את המנה:

  1. משטחים על צלחת הגשה את הפולנטה כמו חומוס לפני שהיא מתקשה. אם היא התקשתה אפשר לקרוץ עיגול עם רינג של פאי או צלחת ולשטח עם כפית.
  2. מניחים מעל 2-3 כפות מהסלסה.
  3. ניתן להוסיף גרגרי תירס לתוספת מרקמים.

יצא טעים ברמות וממש משביע (ולפני שאתם קופצים שזה רק פחמימות, מסתבר שבקמח תירס מועשר יש 7 גרם חלבון ל-100 גרם מוצר, שזה שווה ערך לחלבון שיש בקטניות כמו שעועית אדומה\לבנה למשל וגם יש בו מגנזיום ואשלגן ועוד כל מיני דברים טובים).

הכנתם? אהבתם? שדרגתם?

ספרו לנו! אנחנו אוהבים תגובות, פידבקים, הערות והארות!

 

 

 

2 תגובות

Shaunte 16/12/2021 - 13:25

Good day! I simply would like to offer you a huge thumbs up for the great information you've got right here on this post.
I'll be returning to your website for more soon.

השב
Jeannette 03/01/2022 - 5:51

4 stars
It's amazing in favor of me to have a website, which is helpful designed
for my know-how. thanks admin

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן