חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

מרק ברוקולי במרקם קטיפתי

מרק ברוקולי קטיפתי ומפנק

מרק ברוקולי - מרכיביםמאז שהתחיל החורף ומאז שהפיצי שלי התחיל טעימות אני במוד מרק. טחון.

מטגנים בצל

אין דבר נעים ומנחם יותר לצהריים סוערים מאשר מאג מהביל של מרק. מרק העדשים של אמא שלי מככב אצלי לפחות פעם בשבועיים, כבר הכנתי פעמיים מרק כתום, מרק אדום של עגבניות ופלפלים בקערת לחם (בקרוב מתכון, מבטיחה!), מרק שעועית לבנה, שהוא יותר תבשיל מאשר מרק ומגישים אותו על אורז לבן וגם מרק קישואים ואפונה אלוהי, שהוא שדרוג של מרק האפונה הרגיל אבל בתוספת של זוקיני ועוד ירוקים טעימים (מקווה שאוכל לצלם אותו בקרוב כי הוא באמת ממש מוצלח).

מטגנים גם שום

הקטע עם המרקים הטחונים, שהם צריכים להיות מעניינים בטעמם, כי אין דבר מבאס יותר מאשר ללגום עיסה מימית חסרת טעם בתור מרק, ותאמינו לי שכבר יצא לי לצערי 🙁 אפילו במסעדות!

הכללים להכנת מרק ירקות טחון מוצלח מתחילים כמובן בשילוש הקדוש של בצל קצוץ + שום קצוץ + תפוח אדמה חתוך לקוביות.

על אלה מוסיפים ירק דומיננטי – אפונה\בטטה\קישואים\כרובית וכמובן – ברוקולי. לא לשכוח כמובן תיבול ביד רחבה – אבקת שום ואבקת בצל, אפשר אבקת מרק ירקות אורגנית (אני אוהבת את של השדה) וחוצמזה אפשר גם להעשיר את המרקם בשמנת צמחית או קרם קוקוס. כי במרקים טחונים המרקם = כל הטעם!

אז בתחילת השבוע נחת בתוך ארגז הירקות האורגניים פרח ברוקולי חתיך וטרי. הוא היה כל כך יפה שבמשך שלושה ימים רק הבטתי בו בהערצה והתלבטתי מה להכין איתו. ואז התחיל הגשם ונזכרתי שעוד אין לי מתכון של מרק ברוקולי באתר.

אז הכנתי מרק ברוקולי טרי והוספתי גם קצת קפוא כי לא היה לי מספיק, והוספתי קרם קוקוס לתוספת קלוריות וטעם ומרקם וגם שובע ושבבי שקדים קלויים בשביל הקראנצ'יות (אם אתם מכינים לילדים כדאי לוותר) ויצא מרק אליפות!

אז קבלו מתכון של מרק שהוא סופר קל להכנה, ובזכות זה שהוא טחון גם קל לאכילה ולעיכול, ומתאים לטעימות של קטנטנים ולארוחת צהריים מחממת ומספקת בכל הגילאים 🙂

מרק ברוקולי מנחם לימים קרים

מרכיבים לסיר בינוני-גדול שמספיק ל- 6 מנות יפות

  • ¼ כוס שמן זית לטיגון
  • 1 בצל
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • 3 שיני שום
  • 800 גר' ברוקולי טרי או קפוא. אפשר גם לשלב
  • קרטון קטן חלב קוקוס
  • חופן שבבי שקדים
  • מים לכיסוי
  • תבלינים: אבקת שום, אבקת בצל, אבקת מרק ירקות אורגנית, חוויאג' למרק (לא חובה), מלח 

איך מכינים:

  1. שוטפים את הברוקולי בהרבה מים ואפשר גם להשרות 15 דקות עם חומץ ומים קרים ומפרקים לפרחים
  2. מחממים שמן זית בסיר גדול
  3. קוצצים בצל לקוביות
  4. מטגנים את הבצל עד הזהבה
  5. קוצצים שום ומוסיפים גם אותו
  6. מטגנים 3 דקות
  7. בינתיים מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים גם אותו לסיר
  8. מוסיפים את הברוקולי לסיר ומטגנים תוך כדי ערבוב עדין עוד כמה דקות
  9. מוסיפים מים עד כיסוי
  10. מתבלים – שמתי כף אבקת שום, כף אבקת בצל, כף אבקת מרק ירקות אורגנית, כפית חוואיג' למרק וכפית שטוחה מלח דק
  11. מגבירים להבה ומביאים לרתיחה
  12. מכסים ומנמיכים להבה
  13. מבשלים 30 דקות או עד שהירקות רכים
  14. סוגרים את הגז, טוחנים עם בלנדר מוט למרקם קטיפתי
  15. יוצקים חלב קוקוס ומערבבים היטב
  16. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש
  17. קולים שקדים במחבת על אש קטנה
  18. מחלקים את המרק לקעריות וזורים שקדים מעל.
  19. טובלים את הכף ונהנים

בתיאבון!

הדפס מתכון
5 from 1 vote

מרק ברוקולי מחמם לימים קרים

זמן הכנה15 mins
זמן בישול45 mins
זמן כולל1 hr 15 mins
סוג המנה: מרק
מילת מפתח: מרק ברוקולי, קרם קוקוס, תפוחי אדמה
מנות: 6
קלוריות: 270קק"ל

ציוד נדרש

  • סיר גדול
  • קרש חיתוך
  • סכין
  • כף עץ
  • בלנדר מוט
  • מחבת קטנה

מצרכים

  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 יחידה בצל בינוני
  • 1 יחידה תפוח אדמה בינוני
  • 3 יחידות שיני שום
  • 800 גרם ברוקולי טרי או קפוא
  • 250 גרם קרם קוקוס קרטון קטן
  • 50 גרם שקדים משובבים
  • 1 ליטר מים לכיסוי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף אבקת בצל
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כף אבקת מרק ירקות אורגנית
  • ½ כפית חוויאג' למרק לא חובה

אופן הכנה

  • שוטפים היטב את הברוקולי ומפרקים לפרחים
  • מחממים שמן זית בסיר גדול
  • קוצצים בצל לקוביות ומטגנים בסיר עד הזהבה
  • קוצצים את שיני השום ומוסיפים לסיר
  • מטגנים כ- 3 דקות להזהבה קלה
  • מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות
  • מוסיפים לסיר את תפוח האדמה ואת פרחי הברוקולי
  • מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות נוספות
  • מוסיפים מים לכיסוי
  • מוסיפים תבלינים - אבקת שום, א. בצל, חוויאג', א. מרק, מלח ופלפל
  • מגבירים להבה ומביאים לרתיחה
  • מכסים, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-30 דקות או עד שהירקות רכים
  • מכבים את האש
  • טוחנים עם בלנדר מוט בתוך הסיר עד למרקם חלק
  • יוצקים קרם קוקוס וטוחנים שוב
  • טועמים ומתקנים תיבול
  • מדליקים את הגז ומביאים לרתיחה
  • מורידים מהאש
  • במחבת קטנה קולים את שבבי השקדים עד הזהבה
  • יוצקים את המרק החם לקעריות ומפזרים מעל את השקדים הקלויים
  • בתיאבון!

ערכים תזונתיים

קלוריות: 270קק"ל | פחמימות: 22גרם | חלבון: 8גרם | שומן: 19גרם | שומן רווי: 13גרם | שומן רב בלתי רווי: 1גרם | שומן בלתי רווי: 3גרם | שומן טראנס: 1גרם | נתרן: 115מ"ג | אשלגן: 798מ"ג | סיבים: 6גרם | סוכר: 4גרם | ויטמין איי (A): 832יחב"ל | ויטמין סי (C): 129מ"ג | סידן: 99מ"ג | ברזל: 3מ"ג

הכנתם? יש לכם הערות על המתכון או הארות? הגיבו לי כאן או בפייסבוק או באינסטגרם ותייגו אותי #veggiezfood

בואו לבקר גם באינסטוש, כיף שם 🙂

הארות, הערות ושאר ירקות:

  1. המתכון מבוסס על השילוש הקדוש של בצל+שום+תפוח אדמה. למרכיבים האלה אפשר להוסיף כל ירק שעולה על דעתכם או שילובי ירקות. מה שנחמד שאפשר להתחיל עם ירק דומיננטי אחד כמו ברוקולי, כרובית או אפונה ולאט לאט להוסיף ירקות ולהתפרע עם השילובים.
  2. המתכון מעולה גם בלי קרם הקוקוס אבל אני מאוד אוהבת להוסיף אותו למתכונים כי: א. הוא מוסיף עומק של טעמים, ב. עוד נוזלים ג. מוסיף שומן למנה שהופכת אותה למשביעה יותר
  3. לא אוהבים שקדים? המרק הזה הולך מעולה עם קרוטונים (קרוטונים תוצרת בית תוך 5 דקות: חותכים לקוביות לחם מחמצת, שמים את הקוביות בקערה ומערבבים עם שמן זית ועשבי תיבול, משטחים עם תבנית מכוסה נייר אפייה ואופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות או מייבשים על 160 במשך 20 דקות או מטגנים חמש דקות במחבת חמה). לעצלנים אפשר גם שקדי מרק 🙂

השארת תגובה

Recipe Rating




דילוג לתוכן