חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

פבלובות טבעוניות אישיות עם קרם קוקוס וניל וקולי פירות יער

פבלובה טבעונית עם קצפת קוקוס וניל וקולי פירות יער

פבלובות טבעוניות אישיות עם קרם קוקוס וקולי פירות יער

מאז ומתמיד אהבתי פבלובה. במיוחד עם תותים או פירות יער. השילוב בין המתיקות החונקת כמעט של המרנג לחמצמצות של פירות היער הוא שילוב טעמים מושלם. וגם מבחינת מרקמים – הפריכות של המרנג, המרקם המלטף של קרם הווניל והעגלוליות של הפירות הופכים כולם בפה לחגיגה של ממש.

בתור חובבת פבלובה מושבעת עוד מלפני הטבעונות, נהגתי לחגוג כל אירוע משמח (יומולדת\סיום מבחן\תואר\פסח\בלי סיבה מיוחדת) עם פבלובה. במיוחד אהבתי את הפבלובה של מסעדת הבראסרי בעין כרם (לפני הטבעונות) והיא זאת שנתנה לי את ההשראה לייצר בעצמי את הגרסה הטבעונית שלה.

אז בזמן הסגר הראשון, אפריל 2020, בזמן שהיה אסור עלינו להתראות עם בני משפחה וחברים, החלטתי להמתיק את הפסח והכנתי נגלה של פבלובות, קרם קוקוס וקולי פירות יער ושיגרתי בעצמי לפתחי המשפחה (היה אסור להיכנס אז השארתי בכניסה ווידאתי שהסחורה הגיעה ליעדה :))

ותקשיבו, היא לא פחות ממושלמת.

פבלובה אישית מקושטת ומפונפנת

איך אני יודעת? אז ככה, מאחורי כל מתכון טוב יש סיפור 🙂

את התמונה על הרקע הכהה צילמתי באחד מימי שלהי הסגר האחרונים של הגל הראשון של הקורונה. לכבוד המאורע, עדי, שכנתי הקונדיטורית המוצלחת (שהיא רק בת 17!), הכינה אותה. עבר עלינו יום מהמם: צלחתנו את הפבלובות בהנאה רבה עם פירות יער טריים, פרחי מאכל ועלי נענע וצילמנו מלללא תמונות על מגוון רקעים ובאור יום טבעי וקסום שחדר מחלונות הסטודיו שעוד לא הותקנו בהם וילונות. בסוף היום, אחרי הצילומים, הזמנו את כל דיירי הבניין לנשנש כי פבלובה זה קינוח שמכינים ואוכלים באותו רגע (או גג לאחר שעה).

כאן המקום לספר, שבאותו יום הכינה עדי גם פבלובה לא טבעונית ורצתה לצלם גם אותה עם ערימה של דובדבנים טריים. אולי מיותר לציין, אבל הפבלובות הטבעוניות נגמרו על המקום ואילו הלא טבעונית נותרה מיותמת בצד ועדי נאלצה לקחת אותה הביתה ולחפש מישהו שיסכים לאכול אותה לפני שתיהרס.

כמובן שאף אחד לא חשד שהפבלובות הטעימות כל כך הן הטבעוניות. ואני? אני הייתי מרוצה שהיא הצליחה להכין את המתכון שלי יותר טוב ממני.

וכמובן, מהתמונות. כי הכי כיף לצלם קינוחים יפים, במיוחד אם הם טבעוניים וטעימים כל כך.

וגם להכין כמובן.

שימו לב – המתכון לא מסובך אך יש בו לא מעט שלבי הכנה (קונדיטוריה אחרי הכל) וחובה לעקוב בצורה מדויקת אחרי ההוראות.

אם אתם בעניין של קינוח מהיר דפדפו למתכון אחר. למשל קראמבל תפוחים או מוס מנגו. למתכון הזה נדרשים אורך רוח ויכולת דחיית סיפוקים.

אבל זה משתלם. באחריות.

לפבלובות: (אל תתפסו אותי במילה אבל יוצאות בערך 6 פבלובות אישיות ועוד 20 וכמה מקלות מרנג\30 נשיקות קטנות)

  • 80 גר' מי חומוס מצומצמים (לפני הצמצום מי חומוס מסוננים במשקל של 150 גר')
  • ¼ כפית קרם טרטר
  • 1 כפית תמצית וניל מאיכות טובה
  • ¼ כפית קסנטן גאם
  • 150 גר' אבקת סוכר

לקרם:

  • 1 פחית\ קרטון קרם קוקוס 20% שומן לפחות, מקוררת, החלק הקשה בלבד.
  • ½ חבילה פודינג וניל
  • 2 חבילות סוכר וניל או 3 כפות אבקת סוכר (לא חובה)

לקולי פירות יער:

  • 400 גר' פירות יער קפואים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות ליקר דובדבנים\שרי\ברנדי

להגשה (לא חובה): תותים טריים חצויים, גלידה

איך מכינים:

מצמצמים מי חומוס:

מי חומוס

  1. שוקלים מי חומוס לתוך סיר קטן מי חומוס מפחית שימורים שלמה.
  2. מרתיחים תוך כדי ערבוב למשך רבע שעה לפחות.מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת
  3. משאירים את המשקל ליד וכשמצטמצם קצת שוקלים. אם לא מגיע למשקל הרצוי, מחזירים לסיר ומבשלים עוד קצת, עד שמגיעים למשקל הרצוי.
  4. מצננים לטמפרטורת החדר.

מכינים את הפבלובה:

  1. מחממים תנור ל-110 מעלות.
  2. משרטטים על נייר אפייה עיגולים עם תחתיות של צלחות בגודל הפבלובות שרוצים. לפבלובות קטנות יותר אפשר גם עם כוסות.
  3. מרפדים את התבנית כשהצד של הציור כלפי מטה.
  4. מערבבים בקערה אבקת סוכר וקסנטן גאם. אל תוותרו על הקסנטן. זאת אולי נראית לכם כמות קטנה אבל הוא ממש אבל ממש תורם לייצוב המרנג.אבקת סוכר וקסנטן גאם
  5. מקציפים בקערת המיקסר במהירות איטית את מי החומוס המצומצמים, תמצית וניל וקרם טרטר עד שנוצרים פיקים מחודדים רכים.
  6. מוסיפים את תערובת הסוכר והקסנטן גאם בהדרגה – 2 כפות כל פעם.מוסיפים תערובת סוכר וקסנטן
  7. ממשיכים להקציף עד שנוצרות גבעות נוקשות (הופכים את הקערה או את המקצף ובודקים)

    ספייקים קטנים של אושר

  8. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק\משונן ומזלפים פבלובות כתלוליות\נחשים או מוותרים על השק ומניחים עם כף בסגנון חופשי.מזלפים פבלובות
  9. כדאי ליצור שקערורית עם תחתית כדי שיהיה מקום לזלף את הקרם.

    כדי לא לבזבז חומר מזלפים מהשאריות שבשק נשיקות

  10. מכניסים לתנור ומייבשים במשך שעתיים לפחות.
  11. מוציאים ומצננים היטב בקופסה הרמטית עד השימוש.

מכינים את הקולי:

  1. בסיר קטן מניחים את הסוכר ומחממים עד שנוצר קרמל בהיר (צבע זהוב)

    קרמל

    זה הצבע שצריך להיות לקרמל

  2. מוסיפים את פירות היער ומיץ הלימון, מערבבים ומבשלים עד שנוצר רוטב סמיך.

    נכון שבא לכם לשקוע בתוך העונג הצרוף הזה?

  3. מורידים מהאש ומוסיפים את האלכוהול. מצננים.

מכינים את הקרם:

  1. מקציפים קרם קוקוס עם פודינג וניל לקצפת יציבה.
  2. מי שחש צורך להמתיק מוסיף סוכר וניל או אבקת סוכר.

מרכיבים את המנה:

    1. מניחים בצלחת הגשה פבלובה אישית אחת.
    2. מזלפים לתוכה קרם קוקוס וניל ומקשטים בקולי פירות יער.
    3. אם יש תותים טריים חוצים ומניחים למעלה.
    4. ניתן גם להגיש עם כדור גלידה טבעונית.
    5. מתענגים!פבלובות ב

אם אין לכם כוח להכין לבד, דברו עם עדי והיא תשמח להכין לכם 🙂

חפשו אותה באינסטגרם: www.instagram.com/adi_cohen_tzedek

ואם הגעתם עד לכאן, תעקבו גם אחריי 🙂 תמיד יש דברים טעימים בסטוריז ובפידס.

 

השארת תגובה

דילוג לתוכן