איך שמתחיל להתקרר (לפחות בלילה), אני מתכווננת למוד תבשיל: מחפשת משהו מחמם, משביע, מנחם שימלא לי את הבטן ויעשה לי טוב על הלב. אבקת הקארי הצהובה והפיקנטית נותנת לו צבע זעפרני – סתווי אופנתי שמתאים בדיוק לעונה ומעשירה אותו בטעמים עמוקים ומחממים של ג'ינג'ר, צ'ילי, כמון, קינמון והל.
אז נכון, נראה שיש הרבה מרכיבים, אבל בסך הכל כולם נכנסים לאותו סיר וההכנה פשוטה ומהירה: חצי שעה ויש לכם סיר מלא חלבון, דל בשומן, ואפילו ללא גלוטן!
אם לא רוצים להגיש עם אורז, המנה הולכת מעולה עם כל סוג דגן אחר כמו קוסקוס או בורגול (בהנחה שלא רגישים לגלוטן) או אפילו להכין פיתה מהירה במחבת ולנגב את הרוטב (יאמי!)
מצרכים ל-6 מנות יפות
1 כף שמן זית
2 גזרים חתוכים לטבעות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כף אבקת קארי צהובה
רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל
1 ראש כרובית קטן מפורק לפרחים
1 קופסת שימורים קטנה (400 גר') עגבניות מרוסקות, מאיכות טובה
1 חבילת טופו קשה, סחוט מנוזלים וחתוך לקוביות
1 כוס ציר ירקות\מים
1 קופסת שימורים גרגרי חומוס\ 2 כוסות חומוס סנפרוסט\חומוס מבושל (350 גר')
1 פחית חלב קוקוס
1 כוס אפונה קפואה
להגשה: אורז מבושל, כוסברה טרייה (לא חובה אבל מוסיף המון)
אופן ההכנה:
- בסיר רחב לטגן בצל עד שנעשה שקוף, להוסיף את השום והגזר ולאדות כ-5 דקות.
- להוסיף את התבלינים ולערבב עד שהטעמים נפתחים.
- להוסיף כרובית, עגבניות, טופו וציר ירקות. לערבב.
- להביא לרתיחה ולהוריד את הלהבה.
- לבשל על אש קטנה, מכוסה כ-10 דקות.
- להוסיף חומוס, חלב קוקוס ואפונה.
- להביא לרתיחה על אש גבוהה. להוריד את הלהבה ולבשל 5-7 דקות נוספות עד שהתבשיל מסמיך והכרובית רכה. לא לשכוח לערבב מדי פעם.
- להגיש על אורז מבושל ולפזר עלי כוסברה טרייה מלמעלה.
המתכון תורגם ונערך מכאן
1 תגובה
[…] קארי כרובית טופו וחומוס – מנה מעולה וטעימה, שמתאימה להגשה עם אורז לבן. רק תיזהרו עם החריף.. […]