אני מודה ומתוודה. אני לא אוהבת מנגו.
מה?
מה שקראתם.
אני
לא
אוהבת
מנגו
או לפחות, לאכול אותו סתם כך.
פעם כן אהבתי מנגו, בעיקר מיץ מנגו, אבל טראומת עבר (איכשהו זאת תמיד טראומת עבר) הפרידה ביננו לעולמים.
או לפחות עד עכשיו, כשגיליתי את מוס המנגו האלוהי הזה מהספר של בני סיידא אוכל טבעוני טעים ומהיר, שקיבלתי במתנה בשנה שעברה ורק לאחרונה יוצא לי להעריך אותו.
אז יצא שהיו לי ארבעה מנגואים בשלים במקרר. אלוהים יודעת למה קניתי אותם. אה! כדי לעשות לבייבי סופר שייק של מנגו בננה ומלון (בלי) דבש וקינמון. אבל שכחתי מהם והם נדחקו לירכתי המקרר.
רגע לפני שהושלכו לפח כלאחר יד, מצאתי את המתכון המעולה הזה ותכף קפצתי על ההזדמנות לצלם אותו.
המתכון מורכב מ-4 מרכיבים. כן, כן, רק ארבעה מרכיבים (אם לא סופרים את היחידות של המנגו) ואם יש לכם מעבד מזון בבית (וביננו, למי אין), אז גם ההכנה היא סופר מהירה ופשוטה מאין כמוה.
אז איפה הקאץ'?
אז זהו, שבסינון.
אחרי שטוחנים את התערובת במעבד צריך לסנן, והרבה. אחרת המרקם של התוצרת לא יהיה בדיוק מוס אלא יותר גרבר, ואנחנו, (אני רוצה לקוות ש) עברנו כבר את השלב הזה בחיים.
אז תדאגו לכם למעבד מזון טוב (לא כמו בסרטון) ולמסננת מעולה ותכינו את המוס הזה כי הוא שווה כל דקת ערבוב וסינון.
אגב, אפשר להכין את המוס גם עם תותים או פטל או אוכמניות.
אם הולכים על פירות יער חמצמצים כדאי להוסיף יותר סוכר לאיזון החמיצות.
תנסו להוסיף אותו מעל עוגת גבינה אפויה (ראו מתכון באתר) במקום מוס השוקולד ותראו מה זה גן עדן 🙂
מוס מנגו וקרם קוקוס בעשר דקות
מצרכים ל- 6 מנות אישיות בנפח 110 מ"ל
- קוביות מ-4 יחידות מנגו בשלים מאוד!
- פחית קרם קוקוס
- חצי כוס סוכר דמררה או סוכר קוקוס
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים יחד למחית אחידה.
- מניחים מסננת על קערה ומסננים היטב.
- מוזגים לכלים אישיים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות.
- מוציאים ומתענגים מכל ביס!
הכנתם? אהבתם? ספרו לנו איך יצא!