חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

🥭🥭🥭סלט ירוק כיפי עם קרוטוני גבינת שקדים ותותים 🥭🥭🥭

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

סלט ירוק כיפי עם גבינת שקדים

יו! כמה זמן שלא העליתי פוסט!

בעצם, עד לפני לא הרבה זמן לא הייתי בכלל בין החיים. ואז חזרתי והחיים התנפלו עלי במלוא עוזם אבל האנרגיות לא (תיכף אפרט) ולא הצלחתי לעשות חצי. או אפילו רבע, ממה שיכולתי לעשות קודם.

אז מה היה לי, אתם שואלים?

האינפרנו של הסגר השלישי

טוב זה הגיע בשלבים. ראשית בתחילת ינואר קיבלתי פרויקט ע נ ק להפקת עשרות סרטונים ששאב לי את כל הקריאייטיב והאנרגיה. והיה לי דד ליין. קרוב. מאוד.

ואז נכנסנו לסגר השלישי וגיליתי שאני בהריון. בקושי הספקתי לעכל את העובדה שגודל לי יצור קטן נוסף בבטן וחטפתי קורונה מהגיהינום.

איך זה קרה? לא ברור. לא הייתי במקומות הומי אדם (סגר וזה..), הייתי עמוסה בעבודה עד מעל לראש וביליתי את רוב היום בסטודיו או בבית.

אבל באותו שבוע היה לנו רצף של קלקולים במכשירי חשמל בבית ובסטודיו והזמנו טכנאים לתיקון ומי יודע..אולי אחד מהם..אבל עד היום אני לא יכולה לדעת בוודאות ומה זה משנה כבר.

אז קורונה. והריון מוקדם מאוד. שילוב קטלני של חולשה, בחילות, הקאות, סחרחורות, חום, צמרמורות, אובדן חוש טעם וריח וכו'.

כל אלה ועוד יצרו מצב שבישול ואפייה נעשו בלתי אפשריים עבורי ולאכול נהיה ממש עול.

על טעם וריח

מי שמכיר אותי, יודע איזו גרגרנית אני. תמיד מוכנה לטעום משהו מתוק (או מלוח, או חמוץ) והכנת אוכל וצילומו היא חוץ מתרפייה גם מקור פרנסה.

כל אלו גרמו לי לאבד את טעם החיים באופן זמני וזה היה, בלשון המעטה, ממש ממש ממש מבאס.

(הפן הטוב היחיד היה שבניגוד להריון הקודם לא אכלתי כלום ולא עליתי כמעט במשקל. הידד!)

אז נכון, הייתה תקופה לא פשוטה בה הכל נראה קודר, אבל תודה לאל השליש הראשון חלף, גם חזר חוש הריח והקורונה בתקווה (כמעט) מאחורינו והתיאבון גם הוא חזר וצץ לו. וזה קרה בתזמון כמעט מושלם עם התקרבות החג האהוב עלי בשנה – שבועות.

בחזרה לחיים

אז בתור התחלה הכנתי סלט קליל, כיפי וטעים שישמח כל שולחן חג ויצבע כל ארוחה בטעמים טריים. ואם משתמשים בתחליף מייפל טבעוני לסוכרתיים (של Lakanto למשל) הוא אפילו יכול להיות קטוגני 🙂

החוזק של הסלט הזה הוא השימוש ברכיבים סופר טריים ואם אפשר, אורגניים. משום שהוא מכיל ממש מעט מרכיבים, חשוב שכל אחד מהם יהיה פצצת טעם וצבע. קרוטוני גבינת השקדים מוסיפים טוויסט פריך (או רך, תלוי כמה אופים) ומליחות נעימה שמתכתבת נהדר עם מתיקות התותים והפאנצ'יות של הקייל והרוקט.

אז לכבוד שבועות, עליית התיאבון, חזרתי לחיים ומפלס האושר הכללי קבלו סרטון סטופ מושן חמוד וקצר שהיה לי כיף להכין ועוד יותר כיף לאכול 🙂

סלט ירוק קליל עם תותים וגבינת שקדים

לאב יו ❤️

ושיהיה חג שמח!*

* מאז שכתבתי את הטיוטה של הפוסט התחילו מהומות בירושלים שהתפשטו ללוד, עכו ואפילו חיפה, התחיל סבב הסלמה בדרום שכולל כעת את כל הארץ ונדמה שעד שחזרנו איכשהו לשגרה העולם שוב השתגע :(.  לבי יוצא  אל המשפחות בדרום שסובלות מציאות לא פשוטה כלל כבר 20 שנה. אני חווה זאת רק כמה ימים ומפלס החרדה עולה ביחס הפוך לשעות השינה והתפקוד הכללי אז על אחת כמה וכמה העורף החזיתי שלנו בדרום. נקווה שהימים הקשים האלו יעברו מהר ובמינימום נזקים לגוף, לנפש ולרכוש.  אולי לא בטוח שיהיה לנו חג שמח כמו בשנים שעברו, אבל לפחות יהיה טעים. אנחנו כבר נדאג לכך 🙂 

מרכיבים ל-2-3 מנות (תלוי במידת הרעב)

לסלט:

  • חופן גדול עלי רוקט טריים
  • ראש חסה סלנובה
  • 5 עלי קייל
  • 10 תותים טריים ומתוקים

לקרוטוני שקדים:

  • 200 גר' שקדים מולבנים טחונים (מוכר גם בשם קמח שקדים)
  • מיץ מלימון שלם
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • שליש כוס מים
  • 3/4 כפית מלח דק

לויניגרט:

  • חצי כוס שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • כף חומץ תפוחים
  • כף סירופ מייפל טבעי (לקטוגנים – תחליף מייפל של Lakanto)
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית חרדל דיז'ון טבעי
  • מלח ופלפל שחור טחון גס

איך מכינים:

מתחילים מהכנת הקרוטונים:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מכניסים את כל החומרים מלבד המים לבלנדר חזק כמו נינג'ה או ויטמיקס.
  3. מוסיפים מים בהדרגה עד שמגיעים למרקם של ממרח יציב.
  4. מעבירים לשק זילוף ומזלפים נשיקות קטנות או כדורים קטנים אם תרצו על תבנית מצופה נייר אפייה. אם אין שקית זילוף פשוט משמנים מעט את הידיים, קורצים ומגלגלים כדורים.
  5. מברישים את הנשיקות\כדורים במעט שמן זית ואופים 15-18 דקות להזהבה קלה. אם רוצים מרקם רך וגבינתי יותר אופים פחות זמן. אני ממליצה לפתוח את התנור אחרי 12 דקות ולבדוק.
  6. מוציאים מהתנור אחרי זמן האפייה הרצוי ומצננים.

ממשיכים עם הסלט:

  1. שוטפים היטב (!) את כל העלים ומייבשים היטב
  2. קורעים ביד את עלי הקייל לפיסות אכילות ומפרידים את על הסלנובה.
  3. שוטפים היטב את התותים, מייבשים בזהירות וחוצים.
  4. זורקים את הכל לקערת סלט גדולה ומערבבים עם הידיים לפיזור אחיד.

מכינים ויניגרט:

בצנצנת או בקבוק קטן משקשקים יחד את כל החומרים.

מוסיפים את הקרוטונים לסלט, מזלפים כמה כפות רוטב ויניגרט, מערבבים היטב ומגישים מיד.

בתיאבון!

סלט ירוק עם תותים וגבינת שקדים בקערה

 

השארת תגובה

דילוג לתוכן