חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

עוגת גבינה טבעונית עם מוס שוקולד ודובדבני אמרנה

פעם, לפני הטבעונות, הייתי חיה על מוצרי חלב. פותחת את הבוקר עם יוגורט וקפה עם חלב, ארוחת עשר לחם עם גבינה לבנה, צהריים לזניית 4 גבינות וערב חביתה עם גבינה צהובה, סלט עם בולגרית ולחם עם קוטג'. או גבינה לבנה.

והכי אהבתי את שבועות! חג הגבינות! וגולת הכותרת – עוגת גבינה אפויה.

היום רק מהמחשבה על כל כך הרבה מוצרי חלב עושה לי צמרמורת וכאב בטן מיידי :\

מאז שעברתי לתזונה צמחית חיפשתי תחליף ראוי והולם לעוגת הגבינה האפויה המסורתית.

וכמה שמחתי כשמצאתי אותה באחד הבלוגים האהובים עלי – בצק אלים.

מאיה תרגמה את העוגה מהבלוג הטבעוני הלא פחות מדהים  minimalist baker ושינתה את המתכון לטעמה.

אחרי שהכנתי את העוגה פעם ראשונה לפי השינוי של בצק אלים, שיניתי ושדרגתי קצת לפי טעמי וזאת התוצאה: עוגת גבינה טבעונית למהדרין שנותנת פייט מעולה לעוגות הגבינה האפויות מפעם, גם במראה וגם בטעם!

נכון, המרכיבים קצת יקרים וההכנה דורשת זמן ותשומת לב, אבל תקשיבו, אין, הטעם שלה שווה את כל הווג'רס שבעולם.

ושבועות תכף מתקרב…

#רקאומרת

אז למה אתם מחכים?

רוצו להכין.

וספרו לי אחר כך איך יצא לכם.

לעוגה:
150 גרם ביסקוויטים (כ-19 יחידות)
כוס קשיו מושרה שעה וחצי במים רותחים ומסונן
1 חבילה טופוטי בסגנון גבינה
פחית קרם קוקוס לפחות 20% שומן
2/3 כוס מייפל טבעי
2 כפות מחוקות קורנפלור
קליפה מגוררת מלימון שלם
¼ כוס מיץ לימון
¼ כוס חלב סויה\אורז\ קוקוס או כל חלב צמחי אחר
1 כפית תמצית וניל איכותית
למוס שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר משובח
1 חבילה שמנת צמחית מתוקה
1 פחית קרם קוקוס לפחות 20% שומן
לקישוט (לא חובה):
שברי קקאו
דובדבני אמרנה בסירופ

איך מכינים:

להכנת בלילת העוגה:
טוחנים במעבד מזון\בלנדר קשיו, טופוטי, קרם קוקוס ומייפל.
מוסיפים תמצית וניל, גרידת לימון ו-1/4 כוס מיץ לימון (בהדרגה)
מוסיפים 2 כפות מחוקות קורנפלור וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתאחדת
לתחתית:
טוחנים 150 גר' ביסקוויטים
מערבבים עם 3 כפות מבלילת העוגה ומוסיפים גם 2 כפות (או ¼ כוס) חלב סויה. מערבבים\לשים בידיים עד שנוצרים פירורים עבים.
משטחים בתבנית 24 ואופים ב-180 מעלות למשך 10-12 דקות עד שמזהיב.
מוציאים מהתנור, שופכים מעל את הבלילה ואופים ב-160 מעלות עוד 30-40 דקות (תלוי בתנור) עד שהשוליים משחימים קלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
ובינתיים מכינים את המוס:
מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל או בסיר קטן עד לנקודת רתיחה .
שוברים לקוביות 150 גר' שוקולד מריר ושמים בקערה.
שופכים את השמנת החמה על השוקולד, מחכים דקה ומערבבים עד ליצירת גנאש שוקולדי מבריק.
מקררים לפחות שעה.
מוציאים מהמקרר ומקציפים עם קרם קוקוס (רק החלק הקשה) עד שנוצר מוס יציב.
מורחים את המוס על העוגה שהתקררה ומשטחים היטב בעזרת לקקן או פלטה.
מחזירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
ניתן לקשט אח"כ בפולי קקאו גרוסים ולהוסיף דובדבני אמרנה אבל העוגה נפלאה גם כך.

תיהנו!

הערות, הארות ושאר ירקות:

  • אם רוצים להוזיל מעט את חומרי העוגה ניתן להמיר את המייפל בחצי כוס סוכר לבן, לקנות קשיו שבור בשוק (10 ש"ח לקילו!) ולהחליף את הטופוטי בגבינת סויה בטעם טבעי 5% (ועל הדרך גם להוריד את אחוזי השומן).
  • אפשר להחליף את מוס השוקולד בקצפת ולגלף תלתלי שוקולד או לוותר לגמרי. העוגה טעימה מאוד גם כך אבל המוס משדרג אותה בכמה רמות. לדעתי.
  • רוצים ציפוי אבל לא אוהבים את הטעם של שוקולד וגבינה? זוכרים את מתכון מוס המנגו? זה הזמן להכין אותו ולצפות בו את העוגה. או להכין עם פירות יער (יאמי!)

הכנתם? אהבתם? שדרגתם?

ספרו לנו! ואל שכחו לאהוב אותנו בפייסוש ובאינסטוש

 

השארת תגובה

דילוג לתוכן