חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

דלעת ערמונים במילוי סלט קינואה, זוקיני ורימונים בזיגוג טחינה וסילאן

מרכיבים ל-4 מנות:

4 יח' דלעת ערמונים שטופות.

למילוי:

כוס קינואה מבושלת

2 יח' זוקיני מוצקים חתוכים לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

0.5 בצל סגול חתוך לקוביות

1 שן שום כתושה

רבע כוס אגוזי מלך קצוצים גס

רבע כוס גרגרי רימון

חופן פטרוזיליה קצוץ גס

טימין טרי או יבש (אם טרי אז עלים מ3-4 ענפים), יבש – כפית, כפית וחצי

מלח, פלפל, שמן זית

לרוטב טחינה סילאן:

רבע כוס טחינה גולמית

2 כפות מים קרים מאוד

1 כף סילאן טבעי

1 כפית רוטב צ'ילי מתוק (אפשר להוסיף יותר אם רוצים יותר טוויסט חריפות)

 

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.

שוטפים את הדלעות, חוצים לשניים ומנקים מגרעינים וסיבים.

חותכים את הקצה של כל דלעת.

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים במעט שמן זית.

מניחים את הדלעות בתבנית ומשמנים גם אותן.

אופים כ-25 דקות.

 

בינתיים מכינים את המלית:

מחממים שמן זית במחבת נון-סטיק ומטגנים לפי הסדר:

בצל עד הזהבה (3-5 דקות)

שן שום כתושה

זוקיני – עד שמזהיב (7-10 דקות)

פלפל אדום

טימין

מתבלים במלח ופלפל

מכסים וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות נוספות עד לריכוך מלא של הירקות.

מורידים מהאש.

מוציאים את הדלעות מהתנור ומניחים בצד.

 

מערבבים בקערה את הקינואה המבושלת והירקות, מתקנים תיבול.

מוסיפים אגוזי מלך, גרגרי רימון ופטרוזיליה ומערבבים שוב.

 

מכינים את הרוטב:

מערבבים טחינה גולמית עם מים עד שהטחינה משנה את צבעה, מוסיפים סילאן וצ'ילי מתוק עד שנטמעים ברוטב.

 

ממלאים את הדלעות בסלט הקינואה, מפזרים עוד גרגרי רימון ומזלפים את רוטב הטחינה.

 

חג שמח!

השארת תגובה

דילוג לתוכן