חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

קיש מנגולד וכרישה מפנק

קיש ברכות מנגולד וכרישה או פוסט חג 1.0

אמנם אנחנו עדיין בקיץ, אבל רוחות קרירות כבר מנשבות ואפילו הבטיחו לנו גשם (טוב טפטוף, אבל למה להתקטנן) ובערב כבר אפשר לשבת במרפסת וכמו בשיר לראות ציפורים נודדות או לפחות לצפות ביונים היושבות על חוטי החשמל 🙂 והומות שתכף, אבל תכף יגיע הסתיו, ואיתו, איך לא, גם ראש השנה ואחריו שאר החגים ברשימה.

קיש מנגולד וכרישה טבעוני

שיגעון חגים

וכמו כל שבועיים לפני ראש השנה מתחילה אצלנו טרפת החגים. פתאום הראש מתחיל לעבוד נון סטופ על הרכבת תפריטים שונים ומשונים. אני מקבלת טלפונים בהולים מאמא שלי, ווטסאפים נרגשים מאחותי ושאלות טורדניות מחמותי. לפי כמות ההכנות ושעות התכנונים שאנחנו מבזבזות על ארוחת החג הראשון (והשני) אפשר לחשוב שאנחנו מינימום מתכננות את תפריט הארוחה לביקור של המלכה האם..

רבותי נברך

השנה הופקדתי על הברכות (שיכרתו אויבינו ויסתלקו שונאינו), על המנה הראשונה (תכף גם היא תעלה לפה) ועל הקינוחים (יש לגמרי למה לצפות!).

בדרך כלל לברכות אני מכינה קציצות, או יותר נכון לביבות, אבל הפעם חשבתי על דרך מקורית מעט יותר (ויותר בריאה) לשלב בין הברכות באמצעות הקיש המהמם הזה, שמאגד בתוכו, מלבד מנגולד וכרישה, גם את כל המארות, הקילוסים והקללות שאנחנו מאחלים לאויבינו, ושתי ברכות לנו. בעצם שלוש, כי עם כזאת התחלה טעימה, בטוח תהיה לנו שנה נפלאה!

ובהזדמנות זו אני רוצה להציג בפניכם את עמוד המתכון החדש שלי, עליו עמלתי בזמן האחרון, שכולל  זמן הכנה, הסברים מפורטים, פירוט של הכלים והציוד הנדרש להכנת המתכון וגם תביטו טוב – טבלת ערכים תזונתיים! באמת שחשבתי שזו מנה בריאה אבל לא שיערתי עד כמה (עשיר בויטמין A, אשלגן, סידן ואפילו ברזל!).

אז יאללה, למתכון ולשנה טובה וטעימה!

הדפס מתכון
5 from 4 votes

קיש מנגולד וכרישה מפנק

קיש עדין וטעים שמתאים לארוחה קלה או לאירוח. שילוב טעמים מושלם בין מנגולד וכרישה יחד עם בצק פריך יוצר את אחד הקישים הטעימים והממכרים שיצא לי להכין ולאכול בשנה האחרונה.
זמן הכנה30 mins
זמן בישול15 mins
זמן אפייה55 mins
זמן כולל1 hr 40 mins
סוג המנה: מנה עיקרית
סוג מטבח: צרפתי
מילת מפתח: קיש, קיש מנגולד וכרישה, טבעוני, בצק פריך, ארוחה קלה, מתאים לאירוח
מנות: 8
קלוריות: 229קק"ל
Author: danko

ציוד נדרש

  • קרש חיתוך
  • סכין לחיתוך ירקות
  • מחבת
  • תנור
  • מיקסר עם וו גיטרה
  • קערה

מצרכים

מרכיבים לקלתית

  • ½2 כוס קמח כוסמין לבן
  • כוס שמן זית
  • ⅓-¼ כוס מים קרים לא חובה - להוסיף רק אם יש צורך
  • לפי העין מלח ופלפל

למלית

  • 1 צרור מנגולד טרי כ-8 עלים גדולים
  • 2-4 יחידות כרישה טרייה אם משתמשים בכרישות קטנות מוסיפים עוד 2
  • 1 יחידה בצל
  • 1 חבילה טופו משי במרקם רך
  • 1 קרטון שמנת אורז או סויה
  • 4 כפות קמח שקדים
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 1 כפית מלח

אופן הכנה

לקלתית

  • מערבבים קמח, מלח ושמן בקערת המיקסר או בידיים עד שנוצרים פירורים.
  • מוסיפים מים ולשים רק עד שנוצר בצק.
  • משטחים בתבנית קיש  24, מחוררים במזלג ושולחים לנוח במקפיא לחצי שעה.
  •  מחממים תנור ל-180° טורבו, אחרי חצי שעה מכניסים את התבנית ישר
    מהמקפיא לתנור ל-20 דקות.

למלית

  • קוצצים בצל ומאדים אותו במעט שמן זית.
  • קוצצים גס את המנגולד ומוסיפים לבצל. מאדים עד שיורד הנפח ומעבירים לקערה.
  • פורסים את הכרישה לעיגולים ומאדים גם אותה באותה מחבת עד שהיא נעשית רכה.
  • מוסיפים גם אותה לקערה.
  • שופכים לקערה חבילת טופו משי ואריזה שלמה של שמנת אור או סויה
  • מוסיפים 4 כפות קמח שקדים, מלח ופלפל וטועמים ומתקנים תיבול
  • מוסיפים את הצנוברים הקלויים ונותנים ערבוב אחרון לפיזור אחיד.
  • מוציאים את התבנית עם הבצק האפוי למחצה מהתנור, שופכים את המלית
    ומסדרים בצורה אחידה.
  • מחזירים לתנור ל-30-35 דקות.
  • פורסים לפרוסות משולשות ומגישים.

ערכים תזונתיים

Serving: 235גרם | קלוריות: 229קק"ל | פחמימות: 12גרם | חלבון: 5גרם | שומן: 19גרם | שומן רווי: 3גרם | נתרן: 158מ"ג | אשלגן: 500מ"ג | סיבים: 3גרם | סוכר: 4גרם | ויטמין איי (A): 3200יחב"ל | ויטמין סי (C): 20מ"ג | סידן: 122מ"ג | ברזל: 2מ"ג

הכנתם, שידרגתם, אהבתם? שתפו אותנו! אנחנו אוהבים פידבקים ותגובות.

רוצים עוד? הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו מתכונים, טיפים והטבות שוות ישירות למייל.

חפשו אותנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם

ולכל שאלה אנחנו כאן, גם באימייל

 

 

6 תגובות

קטי 09/04/2021 - 16:23

5 stars
מתכון נפלא. הפך לארוחה קבועה של לפחות פעם בחודש. גם בן השנה וחצי אוכל בהנאה (מעבירה את תערובת הירוקים טחינה חלקית בבלנדר מוט וטוחנת את הצנוברים).

השב
Veggiez 09/04/2021 - 16:26

תודה רבה ❤️ כיף לשמוע!

השב
Veggiez 28/04/2021 - 8:34

תודה רבה קטי! איזה כיף שגם הקטני אוכל! זה מפתח אצלי תקווה שאולי גם שלי יסכים…מתישהו… 🙂

השב
נתי 29/12/2021 - 19:58

הי אפשר להשתמש בקרם כוכוס במקום שמנת אורז ?

השב
Veggiez 05/01/2022 - 22:44

כן בוודאי

השב
עינת מור גרשוביץ 29/12/2021 - 19:59

קוקוס((:

השב

השארת תגובה

Recipe Rating




דילוג לתוכן