חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

סלט ארוחה קיצי

salad

סלט ארוחה קיצי

חם.

חם מאוד.

רותח.

זאת התחזית לימים הבאים ואין שום סיכוי לשינוי, כך נראה, בחודשיים הקרובים. לפחות.

אז כשכל כך חם אין לי כוח להדליק את התנור ואז אני מכינה סלט.

אבל לא סתם סלט. סלט ארוחה. כזה שיש בו הכל: פחמימות, חלבונים, ירקות צבעוניים, טריים וטעימים.

סלט קיצי כזה שמשמח את העין ואת הלב והכי חשוב, עושה נעים בבטן ולא כבד.

אז מה יש לנו כאן?

תערובת של בורגול וקינואה מהירי הכנה – 10 דקות על הגז כמו פסטה.

ירקות שיש בבית – זוקיני בשני צבעים (הפייבוריטים שלי), בצל ושום כמובן שבלעדיהם שום ארוחה לא מתחילה, פלפל צהוב, בצל ירוק, עגבניות שרי צבעוניות. ובל נשכח גם עשבי תיבול טריים טריים מהחממה: בזיליקום ירוק עלים, פטרוזיליה, כוסברה עזת טעמים וכמה עלי זעתר עוקצניים.

ומה בגזרת החלבונים? קוביות טופו צרובות בקצת רוטב סויה וסילאן. כמה? בערך 150 גרם שזה חצי חבילה. ואם יש בתיבול רומני שזה כמו פסטרמה אז עוד יותר טוב. וטעים! רלא מספיק משביע? תוסיפו גם גרגרי חומוס מבושלים ופריכים.

ואם רוצים משהו נגיס, שיהיה קצת קראנצ'י? מוסיפים גם צנוברים קלויים ושברי פיסטוקים טבעיים ירקרקים שקולים שתי דקות על מחבת חמה ויבשה.

והרוטב? או, הרוטב: ויניגרט בלסמי קליל וקיצי. עם שמנזית, סויה, מייפל קצת חרדל ושום כתוש.

ולסיום, תכינו לכם סלט כזה טעים. עשר דקות עבודה ועוד שעתיים צילומים 🙂 🙂 🙂

בסוף לא תצאו רעבים ועם חיוך ענק על הפנים, כי ככה זה כשעושים לגוף דברים טובים.

אז מה בעצם המתכון?

סלט ארוחה קיצי עם בורגול, קינואה, טופו, חומוס והמון ירקות
מרכיבים ל-2-4 מנות
  • כוס תערובת קינואה ובורגול להכנה מהירה (יש ברמי לוי. אם אין פשוט תשימו חצי כוס מכל אחד).
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
  • 2-3 שיני שום כתוש מהפריזר (או טריות)
  • 2 זוקיני צבעוניים או ירוקים חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל צהוב\אדום\כתום חתוך לקוביות
  • 10-15 עגבניות שרי טריות, עדיף צבעוניות, חצויות
  • חצי כוס גרגרי חומוס מבושלים (סנפרוסט\קופסת שימורים\שקית\מבושלים מראש)
  • 150 גר' טופו בטעם טבעי או בתיבול רומני, חתוך לקוביות
  • עלים מ-2-3 גבעולי בזיליקום
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה\כוסברה קצוצים גס מאוד
  • עלים מ-4-5 גבעולי זעתר טרי (אפשר להמיר באורגנו או לוותר)
  • 2 -3 גבעולי בצל ירוק פרוסים
  • חופן צנוברים
  • חופן פיסטוקים גרוסים
לרוטב:
  • צנצנת עם מכסה
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 כפות רוטב סויה דל נתרן
  • 3 כפיות חומץ בלסמי
  • כפית גדושה חרדל דיז'ון
  • 2 כפיות מייפל טהור
  • מלחפלפל (בעדינות כי יש בסויה המון מלח)
  • אם אוהבים חמוץ (כמוני) מוסיפים גם מיץ מחצי לימון

משקשקים בצנצנת סגורה עד לאיחוד ומניחים בצד.

איך מכינים:
  1. מרתיחים מים וכף מלח בסיר בינוני ומבשלים את הבורגול והקינואה כמו פסטה: מוסיפים אחרי הרתיחה ומבשלים 10 דקות על אש גבוהה ללא מכסה.
  2. מסננים ומצננים ומניחים בצד עד לשימוש.
  3. בינתיים מטגנים בצל במחבת גדולה בשמן זית.
  4. מוסיפים שום, זוקיני ופלפל ומקפיצים כמה דקות עד שנוצרים סימני חריכה על הירקות.
  5. מוסיפים חומוס ומקפיצים עוד 2 דקות.
  6. מוסיפים טופו ומקפיצים. אפשר לתבל במעט סויה וסילאן שנותנים טעם והשחמה.
  7. אם יש לכם תמצית עשן ואתם אוהבים זה הזמן להוסיף ממש (אבל ממש!) מעט אחרת הטעם ישתלט.
  8. אם לא – פפריקה מעושנת גם תעשה את העבודה. חצי כפית לא יותר.
  9. מורידים מהאש.
  10. מעבירים את הבורגול והקינואה לקערת ערבוב, מוסיפים את תערובת הטופו, חומוס וירקות.
  11. מוסיפים עגבניות שרי ובצל ירוק ומערבבים.
  12. קולים 2 דקות על מחבת יבשה חופן צנוברים ושברי פיסטוקים ומוסיפים לקערת הסלט.
  13. מוסיפים את עשבי התיבול – בזיליקים, פטרוזיליה וכוסברה.
  14. מצלמים את הסלט כי הוא כל כך יפה.
  15. יוצקים מהרוטב ומערבבים.

בתיאבון!

 

 

 

השארת תגובה

דילוג לתוכן