חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

מרק מינסטרונה מהיר

כשהייתי קטנה, אהבתי את הקיץ: שמש, ים, סנדלים, גלידות. אבל ככל שעוברות השנים אני סובלת פחות ופחות את החום ומצפה לרגע בו יהיה אפשר ליהנות מקערת מרק מהביל מבלי להקפיא את החדר במזגן. אז לכבוד החורף שקפץ לביקור השבוע, הכנתי מרק מינסטרונה קלאסי ומפנק עם ירקות עונתיים שהיו לי במקרר. משמעות המילה מינסטרונה באיטלקית היא: המרק הגדול. וזה באמת מרק גדול כי יש בו הכל: ירקות, פסטה, קטניות. הוא טעים ומחמם ומשביע ובנוסף על הכל, ההכנה ממש פשוטה ובפחות משעה יש לכם סיר מרק ענק שישביע לפחות שישה אנשים רעבים ויישאר לכם עוד.

הערות ודגשים:

השימוש בשעועית מפחית שימורים מקצר מאוווד את זמן הבישול ומאפשר ליהנות מסיר מרק מהביל ומפנק תוך פחות משעה, אבל אפשר כמובן להשרות שעועית 12 שעות או אפילו לילה שלם ולבשל שעה וחצי או 45 דקות בסיר לחץ ולהוסיף למרק. אפשר גם להשתמש בשעועית קפואה של סנפרוסט.

המרק הזה הוא גם ורסטילי מאוד ומקבל באהבה כל שינוי: אין תפוחי אדמה? אפשר לשים ארטישוק ירושלמי. חסר זוקיני? שימו דלעת או דלורית. לא מצאתם תרד בסופר? אפשר להשתמש בקייל או אפילו בק צ'וי (אני שמתי), רוצים ללא גלוטן? החליפו לפסטה מאורז או כוסמת. מאחר והשעועית והפסטה סופחות הרבה נוזלים, ניתן ואף רצוי להוסיף כוס\כוס וחצי מים בחימום חוזר כדי לשמור עליו כמרק.

מומלץ בסוף לגרר מעל פרמזן טבעונית. משדרג את המנה בכמה רמות. אני השתמשתי בזו של Vega. ממש דומה למקור אבל אפשר כמובן להכין בבית (אם יש זמן וכוח 🙂 )

—————————-

הכי חשוב: הוא עבר את מבחן הטעימה אצל ילדות מאוווד בררניות באוכל וכמובן קרניבורים שרגילים להכניס עצם לכל מרק ניקו את הצלחת וביקשו עוד.

אתם עוד פה? יאללה, רוצו להכין ותעדכנו איך יצא.

#סירחורף

מרכיבים ל-6-8 מנות לפי סדר הוספה לסיר

4 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

2 גזרים קצוצים

2 מקלות סלרי קצוצים

רבע כוס רסק עגבניות

2 כוסות ירקות עונתיים (תפוח אדמה, קישוא או זוקיני ירוק\צהוב, אפונה, כרישה וכדומה)

4 שיני שום פרוסות

½ כפית אורגנו מיובש

½ כפית טימין מיובש

1 פחית עגבניות מרוסקות\מקולפות וקצוצות

4 כוסות ציר ירקות (או מים או מרק שהוכן מכף א.מרק ירקות אורגנית ומים רותחים)

2 כוסות מים

2 כפיות מלח ים אטלנטי

2 עלי דפנה

מעט פתיתי צ'ילי (לא חובה)

פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס פסטה קצרה כמו מקרוני או קונכיות קטנות

1 פחית שעועית לבנה או אדומה, מסוננת או 400 גר' שעועית קפואה\מבושלת

2 כוסות ירוקים (בייבי תרד\קייל\באק צ'וי)

לגירור למעלה – פרמזן טבעוני או פתיתי בירה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש בינונית
  2. מוסיפים בצל, גזר, סלרי, רסק עגבניות ומעט מלח.
  3. מערבבים ומבשלים עד שהירקות מתרככים (7-10 דקות).
  4. מוסיפים שום, ירקות עונתיים (אני שמתי תפוח אדמה, זוקיני צהוב, זוקיני ירוק וכרישה), אורגנו וטימין.
  5. מבשלים תוך כדי ערבוב 2 דקות.
  6. מוזגים פנימה עגבניות מרוסקות, ציר ירקות ומים. מוסיפים עלי דפנה, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  7. מעלים להבה ומביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה פתוח חלקית כ-15 דקות.
  8. מסירים את המכסה, מוסיפים פסטה, שעועית ואת הירוקים.
  9. ממשיכים לבשל כ-20 דקות (או עד שהפסטה מוכנה) והירקות רכים.
  10. מסירים מהאש. מוציאים את עלי הדפנה ומוסיפים כף שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול. מערבבים.
  11. מוזגים לקערות. אם רוצים, מגררים מעל פרמזן טבעונית או פתיתי בירה.

4 תגובות

אלי ק. 12/11/2020 - 12:18

הכנתי בלי הצ'ילי היה ממש טעים.
שמתי את הפסטה אבל ממש אחרי הרתיחה אז לקח לי יותר זמן מ20 דקות והיה שווה את זה
טעים

השב
Veggiez 22/11/2020 - 13:12

נהדר! שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂

השב
Veggiez 12/11/2020 - 18:46

תודה רבה 🙂 שמחים שיצא לך טעים

השב
smadi 03/12/2020 - 9:15

5 stars
אין לי אף אחד מהירוקים שציינתבמתכון אני יכולה לשים פטרוזיליה או כוסברה או פשוט לוותר על זה?
ואם אני רוצה לבטל את החמיצוצת כמה סוכר אפשר לשים במרק?<

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן