היום, אחרי כמה ימים של גשם ללא הפסקה יצאה השמש אבל עדיין היה נורא קר. מה שהתחשק לי באמת היה תבשיל טעים כזה, שייתן לגוף כוח וימלא את הבטן בחמימות נעימה. שיהיה קל ופשוט להכנה אבל עשיר בטעמים ובמרקמים, שישלב כמה טעמים ואם אפשר שיכיל גם ירקות, גם פחממות וגם חלבונים. לא ביקשתי הרבה, אה? אז חשבתי קצת ועברתי קצת על ערמת המתכונים שאמא שלי אוספת עבורי באדיקות מתוך גיליונות של "לאישה" ומתוך בליל הדפים צד את עיני מתכון קטן ופשוט לפסטה ברוטב הודי עם ג'ינג'ר, זרעי כוסברה, כורכום וקארי.
יש לי וידוי: אני לא פריקית של אוכל הודי. אני יודעת, אני יודעת, רוב הטבעונים חיים על קארי ודאל הוא בכלל אחד מאבות המזון, אבל בשבילי אוכל הודי חריף מדי. חדגוני מדי. דייסתי מדי. כי, מה לעשות, כמו כל הפולנים, גדלתי על אוכל מתקתק ואפילו מתוק ולא רק בקינוח (קיגל, מישהו?).
אז תגידו, מה פתאום את מצלמת מתכון של אוכל שלא מדבר אלייך בכלל? אז זהו, שמאז שפתחתי את הערוץ נחשפתי לטעמים חדשים, לשילובים מעניינים ודווקא הפיוז'ן הזה בין פסטה, שאיך שמדברים אותה כבר מרגישים קצת יותר קרובים לרומא ובין הקארי, הכוסברה, הג'ינג'ר והעדשים שזורקים אותנו הרחק מזרחה, קנה אותי, ויקנה גם אתכם, אם תתנו לו ותחליטו להכין אותו. כי זה באמת מתכון כל כך פשוט, טעים ומהיר, שאפילו הבררן בן השלוש אכל לתיאבון לארוחת ערב וביקש עוד.
הקרדיט למתכון: גיליון לאישה 7.1.19
מרכיבים ל-4 מנות יפות:
2 כפות שמן זית
1 בצל קלוף וקצוץ
2 גזרים קלופים וקצוצים גס
5 שיני שום קלופות וקצוצות
½ פלפל ירוק חריף קצוץ (ללא הגרעינים)
כף ג'ינג'ר קצוץ דק
לתבלינים: 1 כפית זרעי כוסברה טחונים, 1 כפית כמון, ½ כפית כורכום, ½ כפית אבקת קארי, 1 כפית מלח
2.5-3 כוסות מים רותחים
¼ כוס עדשים שחורות
1 דלורית בינונית
חצי חבילה פסטה קצרה
1/3 כוס קרם קוקוס
להגשה: חופן עלי כוסברה קצוצים גס
איך מכינים:
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים בצל עד הזהבה קלה.
- מוסיפים גזר, שום, פלפל חריף ומטגנים כ-4 דקות נוספות.
- מוסיפים את הג'ינג'ר והתבלינים ומערבבים לפתיחת הטעמים וריחם עולה.
- מוסיפים מים רותחים ומערבבים.
- מוסיפים עדשים, פסטה ודלורית.
- אם יש צורך מוסיפים עוד כ-1/2 כוס מים.
- מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים 10 דקות.
- מנמיכים להבה ויוצקים 1/3 כוס קרם קוקוס, מערבבים.
- מבשלים עוד כ-5-7 דקות עד שהעדשים והפסטה רכות ומורידים מהאש.
- מפזרים כוסברה טרייה ומגישים.
הערות, הארות ושאר ירקות:
- אפשר לשמור עד 4 ימים במקרר בכלי סגור.
- לנמנעים מגלוטן אפשר להכין עם פסטה ללא גלוטן.
- במקום דלורית אפשר להשתמש בדלעת.
- לא אוהבים חריף? תוותרו על הפלפל.
- לא אוהבים כוסברה? יש פטרוזיליה. לא אוהבים גם פטרוזיליה? תוותרו! עדיין ייצא טעים.
- ואם אתם חוששים מאחוזי השומן במנה, תחליפו את קרם הקוקוס בחלב, אבל קחו בחשבון שהמרקם יהיה פחות קרמי ויותר דליל
הכנתם? אהבתם?
ספרו לי איך יצא!
1 תגובה
Greetings from Carolina! I'm bored to death at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break.
I enjoy the information you provide here and
can't wait to take a look when I get home. I'm surprised at
how quick your blog loaded on my phone .. I'm not even using WIFI, just 3G ..
Anyhow, amazing site!