היום זה יום הטבעונות הבינלאומי וגם האלווין! אז נכון שהאלווין הוא לא חג "שלנו", אבל פעם, לפני המותאלפים זמן (כמו שאומרת אחיינית שלי) הוא היה חגיגת סיום הקציר והודיה לאלים על שבירכו את האיכרים ביבול מוצלח ובכלל בטוב הטבע. אז לכבוד החגיגות ובוא הסתיו (סופסוף!) הכנתי מאפינס בטטה – קינמון רכים ונימוחים בצבע כתום משגע!
מתכון לכ-18 מאפינס בטטה בזיגוג קינמון
- 2 כוסות קמח (אפשר חצי כוסמין)
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות מחית בטטה (מבשלים או אופים 2 בטטות קלופות קטנות או אחת גדולה ומועכים למחית אחידה)
- 2/3 כוס שמן קנולה
- ½ כוס חלב סויה ללא סוכר
- רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק
- כפית חומץ תפוחים
- כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית קינמון טחון
- רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
- רבע כפית ציפורן טחון
לזיגוג (לא חובה)
- ½ כוס אבקת סוכר
- 2 כפות חלב צמחי
- 1 כף שמן קוקוס מומס
- כפית תמצית וניל
- ½ כפית קינמון טחון
איך מכינים:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית שקעים עם עטרות נייר\תבניות סיליקון קטנות משומנות.
- מערבבים בקערה אחת קמח, סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
- בקערה נוספת טורפים בטטה, רסק תפוחים, שמן, חלב, חומץ ותבלינים.
- מאחדים את שתי הקערות ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה.
- יוצקים כף גדושה לתוך כל שקע (ממלאים 3/4 גובה).
- אופים 15-18 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
- מצננים לפחות 5 דקות לפני שמוציאים מהתבניות.
לזיגוג: טורפים בקערה קטנה את כל החומרים. מזלפים בעזרת כפית על כל מאפין.
חג שמח!
2 תגובות
מתכון מהמם תודה רבה!!
איך אני יכולה להחליף את התבניות של המאפינס בתבנית גדולה? אני רוצה להכין את זה כעוגה ולא כמאפינס יחידים
פעם ניסית ילהחליף משהו דומה והעיסה יצאה מאוד רטובה ולא במרקם של עוגה
אם אני שמה באינגליש קייק ארוכה יחסית זה ייצא לי טוב? כמו פשטידהץ?
היי קורל,
אפשר לאפות בתבנית אינגלישקייק במקום מאפינס. קחי בחשבון שזמן האפייה יתארך ל-40 דקות מינימום וכמובן לא לשכוח לבדוק עם קיסם לפני שמוציאים מהתנור.
בהצלחה!