טארט תפוחים טבעוני וחגיגי עם בצק פריך שמרית ונטורינה

לקלתית – 1 בצק פריך מתוק למאפים שמרית
למלית תפוחים:
- 250 גר' (2.5 גביעים) רסק תפוחים (אפשר ממותק ואפשר לא ממותק)
לתפוחים – 2.5-3 תפוחים מוצקים
- 1 כף נטורינה
- 2-4 כפות סוכר (תלוי במתיקות התפוחים)
- ¼ כפית קינמון טחון
להברשה לפני האפייה:
- 1 כף נטורינה מומסת עם מעט חלב צמחי
לציפוי (לא חובה)
3 כפות אבקת סוכר
לזיגוג:
- 2 כפות ריבת משמש
- 1 כף קוניאק\ברנדי\גראנד מראנייר או מים
איך מכינים:
משטחים בצק פריך שמרית על תבנית פאי 24, דוקרים במזלג ושולחים למקפיא לחצי שעה או למקרר לשעה
בינתיים מכינים את התפוחים:
קולפים, חוצים ופורסים את התפוחים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ (מוציאים את הליבה שלא יישארו גרעינים מיותרים).
ממיסים נטורינה במחבת עם תחתית כבדה
מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים כ-2 דקות
מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעדינות עד שכל הפרוסות מצופות.
ממשיכים לבשל 3-5 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט.
מסירים מהאש ומצננים.
מחממים תנור ל-190 מעלות, סטטי.
מוציאים את תבנית הטארט מהמקפיא ישר לתוך התנור.
אופים 25דקות עד הזהבה.
מוציאים ומצננים 10 דקות.
ממלאים את הקלתית ברסק תפוחים ומיישרים היטב עם פלטה או כף.
מורידים את חום התנור ל-175
מסדרים את התפוחים בצורת מניפה קונצנטרית (כשהפרוסות חופפות זו לזו) על גבי הטארט.
מברישים בנטורינה מומסת עם חלב צמחי ואופים 25-30 דקות עד שהתפוחים רכים אך לא מושיים
אם רוצים, מפדרים מעט אבקת סוכר על התפוחים, מצפים בנייר כסף את שולי הבצק של הטארט וואופים עוד 10 דקות על המדף העליון בתנור עד שקצוות התפוחים זהובים וקריספיים (צריך להשגיח היטב בשלב זה כדי שלא יישרפו). ניתן גם לצרוב את קצות התפוחים בברנר.
לסיום מזגגים עם מעט ריבת משמש חלקה מומסת עם ליקר או מים.
מגישים עם גלידת וניל או קוקוס טבעונית.
שתהיה שנה מתוקה, בריאה וטעימה כתפוח!
2 תגובות
היי, עם איזה עוד פירות אפשר להכין? הבן שלי לא סובל תפוחים ואני מחפשת מתכון לקינוח פירותי כזה
תודה!
היי קארין, אפשר להכין עם כל פרי קשה – אגסים, שזיפים, נקטרינות. בהצלחה!