חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

חטיפי אנרגיה ללא אפייה בריאים וטעימים

היום בעבודה מישהי אמרה לי "היום בטח יבואו הרבה אנשים למסעדה, מחר חוזרים לבית ספר." האמת, הייתי בהלם. זה אפילו לא עלה לי בראש. השגרה החדשה הזו שיבשה אותי קצת אני חייבת להודות. אבל זה הזכיר לי את ההתרגשות הזו של היום האחרון של החופש הגדול בתור ילדה. התיק שמוכן עם כל המחברות, החולצת בית ספר שמוכנה כבר על הכיסא ומעל הכל הפחד מלקום שוב ב7 בבוקר.
בכל מקרה, חזרתי מהעבודה והתחשק לי משהו מתוק שסוגר פינה כזו עם הקפה או משהו לזרוק לתיק ולצאת. אז ברוח החזרה ללימודים החלטתי להכין חטיף אנרגיה קליל להכנה, בריא וטעים שמושלם לבית ספר, עבודה או סתם נשנוש טעים!

יאללה בואו נתחיל בהכנה!

מה צריך?

  • 40 גרם שמן קוקוס
  • שליש כוס סילאן
  • כף חלב סויה
  • כף גדושה חמאת בוטנים
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כפית מלח
  • כוס אגוזים מכל סוג
  • רבע כוס סוכר חום כהה
  • כוס ו2/3 שיבולת שועל (אני השתמשתי בקוואקר)
  • חצי כוס פצפוצי אורז
  • רבע כוס חמוציות
  • כף זרעי צ'יה
  • רבע כפית קינמון

שוברים את האגוזים, מוסיפים אותם יחד עם השיבול שועל, צ'יה, חמוציות ופצפוצי אורז לקערה.

שמים בסיר קטן את השמן קוקוס, סילאן, חמאת בוטנים,סוכר, קינמון, וניל ומלח.
מבשלים על אש בינונית עד שנהיית תערובת אחידה ודיי דביקה.

לאחר מכן שופכים את כל התערובת מהסיר לתערובת היבשה בקערה ומערבבים עד שאחיד לחלוטין והתערובת הרטובה מכסה את כל התערובת היבשה.

אחרי שהכל האחיד מעבירים לתבנית בינונית עם נייר אפייה.
מהדקים היטב את התערובת, ממליצה להיעזר בכוס כדי שיהיה ממש מהודק. השלב הזה חשוב ומבטיח שהחטיפים לא יתפרקו בהמשך.

אחרי שהכל מהודק ומכסה את התבנית זיגגתי קצת שוקולד מריר ולבן (טבעוני כמובן) כי אי אפשר חטיף בריאות בריא מידי. 🙂
מי שרוצה יכול להמיס בערך רבע כוס שוקולד\חמאת בוטנים במיקרו או באן מרי ולזגג עם כפית או שקית זילוף.

מכניסים למקפיא לשעה, חותכים אותם לברים או איך שאתם אוהבים מאכסנים בקופסא אטומה במקרר ובתאבון!

הערות:

  • אפשר לשחק עם המתכון הזה מלא: אפשר להחליף חמאת בוטנים בחמאת שקדים או טחינה (או כל חמאת אגוזים שאתם אוהבים)
  • אפשר להחליף את החמוציות בפצפוצי שוקולד (להוסיף חצי לתערובת וחצי לפזר מעל)
  • אפשר להמיר את הסילאן באגבה או מייפל טבעי
  • במידה ותשתמשו בתבנית קטנה יותר ייצאו לכם חטיפים יותר עבים ולהפך תעשו איך שאתם מעדיפים באופן אישי 🙂
  • הצ'יה לא חובה אבל מוסיף אחל ערך תזונתי
  • לחטיף ללא גלוטן-אפשר להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן
  • לשמור בקירור. במידה ותרצו לקחת חטיף איתכם לעבודה או לבית הספר שמרו בהקפאה לפני כן.

הכנתם? אהבתם? מוזמנים לצלם ושלוח אלינו! ♥

 

3 תגובות

אורנה אדרי 23/09/2020 - 14:25

שלום ג'ול מה אפשר לשים במקום שיבולת שועל ופיצפוצי אורז

השב
Veggiez 23/09/2020 - 18:09

שלום אורנה,
במתכון זה שיבולת השועל ופצפוצי האורז מהווים את הבסיס למתכון. החלפתם תיצור מתכון שונה.

השב
לינור 06/04/2021 - 0:17

היי
כמה קלוריות לחתיכה בערך?

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן