חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

Cold pea soup with fresh corn salad

pea soup

Cold creamy pea soup with corn salad, chili, and cilantro

 

Ingredients for the soup (4-6 servings):

  • 500 g frozen or fresh green peas
  • 1 carrot, peeled and coarsely chopped
  • 1 medium onion, peeled
  • 1.5 L water
  • 1 tsp salt
  • 1/2 tsp cumin
  • 250 ml (1 cup) 5% soy cooking cream
For the salad:
  • 2 fresh cobs of corn
  • 1/4 spicy red chili pepper (or according to taste), finely chopped
  • A handful of cilantro leaves, washed and separated from the stems
  • 3 tbsp olive oil
  • 1 tbsp raw sunflower seeds (unsalted, not roasted)
  • Salt and pepper

Instructions:

 

  1. Add the peas, carrot, onion, water, and salt into a large pot.
  2. Cover, bring to a boil, then lower the heat and cook for 20 minutes.
  3. Transfer to a blender or food processor and blend until smooth.
  4. Add the soy cream and cumin to the blender and adjust to taste.
  5. Allow cooling.
  6. While the soup is cooling make the small salad:
  7. Shave the corn off the cob using a knife and place it in a pan with a tablespoon of olive oil.
  8. Fry for a few minutes until it softens. Remove from the heat.
  9. Mix the corn with the chili and cilantro.
  10. Season with some olive oil, salt, and pepper.
  11. Pour the soup into bowls and add 2-3 tablespoons of salad in the middle of the bowl.
  12. Drizzle a few drops of olive oil around the salad, add some sunflower seeds and serve.

השארת תגובה

דילוג לתוכן