חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

The easiest apple-raspberry crumble

apple crumble

The easiest apple-raspberry crumble

Our favorite recipes are those who look really fancy but are actually so easyapple crumble to make. this is one of them!

Winter or summer, this is a simple and luxurious dessert. No one will refuse to eat this sweet and sour bowl.

So, who's up for crumble?

Ingredients
(makes 6 X 160 ml heat resistant cups/ baking pans):

For the crumble:
  • 1.5 cups flour (all-purpose/ spelt/ half all-purpose half whole flour…)
  • 1 cup oats
  • 100 g vegan butter/ coconut oil, cut into cubes
  • 1/2 cup sugar
  • 1/2 cup almonds, chopped
  • 1 packet (10 g) vanilla sugar
  • 1 tsp baking powder
  • 1/2 tsp ground cinnamon
For the fruit:
  • 4 crisp and fresh apples, preferably pink lady
  • 400 g fresh/ frozen raspberries (defrost in advance)
  • 1/2 cup white sugar
Serve with:
  • Vegan vanilla/ coconut ice cream
  • A little bit of Silan (date honey)

Instructions:

  • Preheat the oven to a medium heat- 350°f (180°c), on turbo
Make the crumble:
  • Using a food processor, combine all of the crumble ingredients until sand-like crumbs are formed.
  • Transfer to a bowl and knead for 2-3 minutes until thicker crumbs are formed.
Fruit filling:
  • Peel the apples and dice.
  • In a bowl, mix the apples, raspberries, and sugar until the sugar dissolves and the fruit starts to sweat.
  • Assembling the dessert:
  • Fill the baking pans with 4-5 tbsp of the fruit and add 3-4 tablespoons of the crumble.
  • Bake for 30 minutes in a 350°f (180°c) preheated oven, or until the top is golden.
  • Take out of the oven, top with an ice cream scoop and drizzle a little bit of Silan.

Notes:

  • The pans I used are 2.5×4"/ 6×10 cm soufflé pans.
  • You can replace the white all-purpose flour with whole wheat/ spelt/ whole spelt flour or use half white half whole.
  • Instead of almonds, you can use walnuts, cashew, or pecan (or candied pecan which is delicious).
  • Instead of raspberries, you can use strawberries, cherries, blueberries, plums, or any other sour fruit.

 ♥ Made it? Enjoyed it? Comment or take pic and tag us @Veggiezfood ♥

השארת תגובה

דילוג לתוכן