כדורי שוקולד-תמר ב-10 דקות
מה אתם עושים כשמתחשק לכם מתוק זריז ובלי להפעיל את התנור? אצלנו מכינים כדורי שוקולד כמובן!
מי לא אוהב כדורי שוקולד שירים את ידו
זה הקינוח הכי אהוב אצלנו במשפחה, מקטן עד גדול לא תמצאו מישהו שיסרב לנגוס בגוש מתיקות קריר, עדיף בציפוי פתיתי קוקוס, ממש כמו פעם.
אמא שלי הייתה מכינה כדורי שוקולד בסיס של ביסקוויטים, שוקולד וחמאה וגם מוסיפה לקינוח עוד כוס סוכר. במתכון כאן המרתי את הסוכר בתמרי מג'הול בשרניים שמתוקים וטעימים לדעתי יותר מכל סוכר וגם מוסיפים עוד כמה ערכים תזונתיים ואת החמאה בשמן קוקוס. מי שמתוק לו מדי מוזמן לוותר על סירופ המייפל אבל אל תוותרו על ממרח החרובים! הוא נותן את המרקם הקרמי והשוקולדי בנגיסה.
מה שנחמד בקינוח הזה, חוץ מקלות ההכנה, הוא הורסטיליות הרבה שלו: לגרסה ללא גלוטן משתמשים בביסקוויטים ללא גלוטן או מגדילים את כמות קמח השקדים ומוסיפים גם אגוזים טחונים נוספים. אם לא בא לכם על שוקולד שימו חמאת בוטנים במקום. יוצא מעולה (מניסיון!) בקיצור -לא סתם קוראים לו אצלנו הקינוח המושלם.
מתכון לכ-20-25 כדורים:
- 10 תמרים עסיסיים מזון מג׳הול
- 8-10 ביסקוויטים
- 1/4 כוס קמח שקדים
- 2 כפות ממרח חרובים או שוקולד טבעוני
- 1-2 כפות מייפל
- 1/2-3/4 כוס חלב צמחי (השתמשתי בנוזל קוקוס אבל כל חלב אחר יעבוד כאן)
- 1-2 כפות שמן קוקוס
איך מכינים:
- זורקים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד שמגיעים לעיסה אחידה.
- מגלגלים כדורים ומכינים 2 קעריות: אחת עם קקאו ואחת עם קוקוס (אפשר גם אגוזי לוז קצוצים ומסוכרים, פיסטוקים קצוצים, סוכריות צבעוניות וכל מה שאוהבים).
- מגלגלים היטב את הכדורים בציפויים וזוללים!
איך שומרים? עד 5 ימים בקופסא סגורה במקרר (אם כי אצלנו תוך יום הכל מתחסל) 🙂
2 תגובות
איזה עוד תוספות אני יכולה לשים? אם אני רוצה להוסיף אגוזים או סוכריות?
היי לילך,
אפשר להוסיף אילו תוספות שתרצי 🙂 תלוי בך ומה את אוהבת