חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

ריס'ס קיטו טבעוני! גביעי שוקולד מריר וחמאת בוטנים עם הפתעה

גביעי שוקולד וחמאת בוטנים

גביעי שוקולד וחמאת בוטנים עם תוספת אוכמניות טריות מפתיעה

קינוח מושלם: טבעוני, קל להכנה (אפילו עם הילדים!), מתוק במידה, ללא גלוטן, עם אפשרות ללא סוכר ועם הפתעה אחת קטנה שמעלה אותו לדרגת קינוח על.

ריס'ס – קינוח של ילדות

לפני הצבא עבדתי בתור כלבויניקית במחלקת דוברות האוניברסיטה בהר הצופים. הייתי עושה את כל העבודות הפחותות והבזויות אך ההכרחיות שיש לעשות במחלקה לדוברות. שגרת הבוקר הקבועה שלי הייתה מעבר יסודי ודקדקני על כל עיתוני הבוקר וסימון במרקר צהוב כל אזכור של האוניברסיטה העברית. אחר כך הייתי גוזרת בקפדנות את הידיעות, מצלמת אותן במכונת הצילום הגדולה, מדביקה על דפי מדפסת לבנים ומתייקת בקלסרים עבי כרס שהיו מסודרים לפי פקולטות, חוגים ופרופסורים. אני זוכרת שלפרופ' סרג'יו דה-לה פרגולה הוקדש קלסר משלו.

כל התהליך הזה היה לוקח לי  בסביבות שעתיים ואחרי זה הממונה עלי, דליה, מזכירת המחלקה ויד ימינה של הדוברת, הייתה שולפת אותי, אפופה ריחות דיו ונייר חם, מחדרון מכונת הצילום ושולחת אותי לקנות 2 כוסות חלב חם מוקצף מהקפיטריה למטה ו-2 חבילות ריס'ס של הרשיס מחנות הממתקים היוקרתית שהייתה ליד הדפוס והיינו פותחות רשמית את הבוקר עם מכת סוכר 🙂

השילוב בין מתיקות השוקולד ומליחות חמאת הבוטנים היה הדבר ששבה את לבי (וגם את ליבם של מיליוני אמריקאים כמובן). ברבות השנים הבנתי, שריס'ס זה כמו כוסברה – או שאוהבים ממש או ששונאים. אז אם אתם לא בעניין פשוט תעברו לפוסט הבא 🙂

גרסת הקיטו

הכנתי אותו המון פעמים בעבר בגרסת שוקולד החלב וגם בגרסה של שוקולד מריר, אבל עכשיו התחשק לי קינוח טעים בלי יותר מדי רגשות אשמה אז החלטתי להפוך אותו לקטוגני ולהוסיף לו הפתעה קטנה בפנים.

תכל'ס זה הקינוח שהכי קל להפוך לקטוגני. שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים וחמאת בוטנים הם גם ככה מאבות המזון של התזונה הזאת והוא באופן טבעי נטול גלוטן. אז במקום אבקת סוכר רגילה השתמשתי בתחליף אבקת סוכר של Now Foods שרכשתי ב-Iherb על בסיס אריתריטול.

אריתריטול הוא תחליף סוכר בעל אינדקס גליקמי 0 (מה שאומר שהוא לא מעלה את רמת הסוכר בדם) ולכן הופך אותו לאידיאלי להמתקה במקום סוכר. אם לא בא לכם להזמין מ-Iherb, הבנתי שיש תחליף ישראלי בשם סוויטאנגו שמבוסס גם הוא על אריתריטול. הבעיה היחידה שלי איתו הוא זמינות המוצר בחנויות. או יותר נכון, היעדרה.

בדרך כלל אני לא עושה הרבה שימוש בתחליפי הסוכר התעשייתיים על בסיס אריתריטול בגלל שלעתים יש להם טעם לוואי חזק שמשתלט על המאכל. מה שלא קורה כאן ואני חושבת שזה בזכות הטעמים הדומיננטיים של השוקולד וחמאת הבוטנים שמבליעים אותו, כך שנותרת המתיקות בלי שום טעמי לוואי מעצבנים.

מה שמשדרג את הקינוח הזה בכמה רמות ועוזר לאזן את המתיקות הוא תוספת האוכמניות, שמוסיפות מלבד ג'וסיות גם חמצמצות ורעננות נעימות. במתכון כתוב להטביע אוכמנית אחת בכל גביע אבל במבחן התוצאה, אחרי שהתגובות היו כל כך אוהדות, אני ממליצה להוסיף לה חברה או שתיים.

מתכון ל-12 גביעים קטנים בתבנית סיליקון
  • 300 גר' שוקולד מריר 85% (או פחות – בהתאם לטעמכם ולתזונה שלכם כמובן)
  • 5.5 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 2.5 כפות אבקת סוכר\תחליף אבקת סוכר
  • אוכמניות טריות
  • 1/8 כפית מלח
איך מכינים:
  1. ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל למרקם חלק.
  2. מניחים 2 כפיות שוקולד מומס בתוך כל שקע ומצפים היטב באמצעות מברשת סיליקון.
  3. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  4. בינתיים מערבבים חמאת בוטנים עם אבקת סוכר ומלח.
  5. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים כפית גדושה חמאת בוטנים בתוך כל שקע.
  6. מטביעים אוכמנית אחת (או יותר) בתוך כל גביע ומחזירים את התבנית למקפיא לעוד 10 דקות.
  7. מוציאים, ממלאים כל שקע בשוקולד הנותר. אם רוצים, מפזרים מעל מעט בוטנים קצוצים.
  8. מעבירים למקרר להתייצבות.
  9. שומרים במקרר בקופסא אטומה במשך ארבעה ימים או במקפיא למשך חודש.

כל גביע קטן כזה שוקל בערך 35 גר' ומכיל כ-200 קלוריות (15 גר' שומן, 12 גר' פחמימות, 4.5 גר' חלבון). רוב הקלוריות הן מהשומן שבשוקולד ובחמאת הבוטנים. אבל תזכרו שבזכותו הוא גם ממש, אבל ממש משביע ומספק 🙂

השארת תגובה

דילוג לתוכן