חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

קראמבל פטל-תפוחים הכי קל בעולם

אנחנו הכי אוהבים מתכונים שיחס הטעם והנראות שלהם הפוך מזמן ההכנה. וזה לגמרי אחד מהם.

חורף או קיץ, זה קינוח פשוט ומפנק ואין מי שיסרב לקבל לידיו קערה חמצמצה-מתוקה שכזאת.

אז יאללה מי בא לקראמבל?

מתכון ל-6 כוסות\תבניות חסינות חום בנפח 160 מ"ל

לפירורים:

1.5 כוס קמח (אפשר כוסמין, אפשר חצי מלא)

1 כוס קוואקר

100 גר' נטורינה\שמן קוקוס מוצק חתוכים לקוביות

0.5 כוס סוכר

0.5 כוס שקדים קצוצים

1 שקית סוכר וניל

1 כפית אבקת אפייה

0.5 כפית קינמון טחון

לפירות:

4 תפוחים מוצקים וטריים, עדיף מזן פינק ליידי

400 גר' פטל קפוא מופשר

0.5 כוס סוכר

 

להגשה:

גלידת וניל\קוקוס טבעונית

מעט סילאן לזילוף

 

מחממים תנור לחום בינוני (טורבו, 180 מעלות)

מכינים את הפירורים:

מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים עד לקבלת מסה במרקם פירורי.

מעבירים לקערה ולשים עוד דקה-שתיים ליצירת פירורים עבים יותר

מכינים את הפירות:

קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות

מערביים בקערה את התפוחים, הפטל המופשר ואת הסוכר עד שהסוכר נטמע לגמרי התערובת והפירות מתחילים להגיר נוזלים.

מרכיבים את הקינוח:

ממלאים כלים חסיני חום בנפח 160 מ"ל ב-4-5 כפות מתערובת הפירות ומוסיפים עוד כ-3-4 כפות מתערובת הפירורים.

 

אופים בחום במשך 30 דקות עד הזהבה

מוציאים מהתנור, מוסיפים כדור גלידה ומזלפים עליו מעט סילאן.

הקראמבל טעים מאוד גם ללא הגלידה.

 

הערות, הארות, ותוספות

  • במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח מלא או לעשות חצי-חצי
  • במקום שקדים אפשר להשתמש באגוזי מלך, קשיו או פקאן (יאמי פקאן מסוכר)
  • ניתן להחליף את הפטל בתותים, דובדבנים, אוכמניות, שזיפים או כל פרי חמוץ אחר.

1 תגובה

אוסף מתכונים לראש השנה -פוסט הרגע האחרון למתלבטים בלבד! - veggiez 28/09/2019 - 16:22

[…] קראמבל תפוחים ופטל חם אישי – קינוח נפלא וקליל שמכינים בחצי שעה […]

השב

השארת תגובה

דילוג לתוכן