אנחנו הכי אוהבים מתכונים שיחס הטעם והנראות שלהם הפוך מזמן ההכנה. וזה לגמרי אחד מהם.
חורף או קיץ, זה קינוח פשוט ומפנק ואין מי שיסרב לקבל לידיו קערה חמצמצה-מתוקה שכזאת.
אז יאללה מי בא לקראמבל?
מתכון ל-6 כוסות\תבניות חסינות חום בנפח 160 מ"ל
לפירורים:
1.5 כוס קמח (אפשר כוסמין, אפשר חצי מלא)
1 כוס קוואקר
100 גר' נטורינה\שמן קוקוס מוצק חתוכים לקוביות
0.5 כוס סוכר
0.5 כוס שקדים קצוצים
1 שקית סוכר וניל
1 כפית אבקת אפייה
0.5 כפית קינמון טחון
לפירות:
4 תפוחים מוצקים וטריים, עדיף מזן פינק ליידי
400 גר' פטל קפוא מופשר
0.5 כוס סוכר
להגשה:
גלידת וניל\קוקוס טבעונית
מעט סילאן לזילוף
מחממים תנור לחום בינוני (טורבו, 180 מעלות)
מכינים את הפירורים:
מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים עד לקבלת מסה במרקם פירורי.
מעבירים לקערה ולשים עוד דקה-שתיים ליצירת פירורים עבים יותר
מכינים את הפירות:
קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות
מערביים בקערה את התפוחים, הפטל המופשר ואת הסוכר עד שהסוכר נטמע לגמרי התערובת והפירות מתחילים להגיר נוזלים.
מרכיבים את הקינוח:
ממלאים כלים חסיני חום בנפח 160 מ"ל ב-4-5 כפות מתערובת הפירות ומוסיפים עוד כ-3-4 כפות מתערובת הפירורים.
אופים בחום במשך 30 דקות עד הזהבה
מוציאים מהתנור, מוסיפים כדור גלידה ומזלפים עליו מעט סילאן.
הקראמבל טעים מאוד גם ללא הגלידה.
הערות, הארות, ותוספות
- במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח מלא או לעשות חצי-חצי
- במקום שקדים אפשר להשתמש באגוזי מלך, קשיו או פקאן (יאמי פקאן מסוכר)
- ניתן להחליף את הפטל בתותים, דובדבנים, אוכמניות, שזיפים או כל פרי חמוץ אחר.
1 תגובה
[…] קראמבל תפוחים ופטל חם אישי – קינוח נפלא וקליל שמכינים בחצי שעה […]