חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

פסטה ירקות מגזר וזוקיני ברוטב פסטו-ספירולינה ממכר

מנה מושלמת לימות הקיץ הלוהטים.

זה היה יום קיץ חם ולח, עם 38 מעלות בחוץ ועוד 150 בפנים ולנו התחשק פסטה, אבל רק המחשבה להדליק את הגז עשתה לי חום ותחושת בערה פנימית בלתי נשלטת.

אז מה עושים? לוגמים כוס מים קרים ומכינים פסטה מירקות עם רוטב שלא צריך לבשל.

הוספתי לו גם טבליה אחת של ספירולינה טריה  והרי לנו ארוחת ערב טעימה וקלילה ואפילו בריאה.

מתכון ל-2-3 מנות

לפסטה:

  • 2 גזרים קלופים
  • 2 זוקיני

לרוטב:

  • צרור עלי בזיליקום טריים
  • 2 שיני שום קלופות
  • חצי כוס שמן זית
  • שליש כוס שמרי בירה לטעם גבינתי
  • רבע כוס צנוברים קלויים ועוד כף לאחר כך.
  • מלח ופלפל
  • טבליה אחת של ספירולינה קדרון – לא חובה

איך מכינים?

בקולפן או במנדולינה מגלחים את הירקות לאורך לפרוסות דקות וחותכים אותם לרצועות דקיקות וארוכות כמו ספגטי.

מניחים הכל בקערה ומערבבים מעט עם הידיים.

בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים מלבד השמן במעבד מזון וטוחנים לעיסה אחידה.

מוסיפים שמן זית בהדרגה עד שנוצרת משחה ירוקה ובוהקת.

עוצרים את מעבד המזון, טועמים ומתקנים תיבול.

יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב.

מוסיפים צנוברים קלויים ועוד קצת שמרי בירה למעלה וזהו! זה מוכן!

הערות הארות ושאר ירקות:

מומלץ להכין את הפסטה מירקות טריים וקשים

אפשר להוסיף כל סוג של ירק קשה – קולורבי, סלק, שומר, כרוב ואפילו בצל רק שימו לב לנטייה של הסלק לצבוע הכל בסגול..

זהירות! זה ממכר! כדאי להכין לחם או פיתה בצד לניגוב שאריות.

בתיאבון!

הכנתם? אהבתם? שדרגתם? ספרו לנו ושתפו אותנו 🙂

השארת תגובה

דילוג לתוכן