חיפוש

קצת עלינו

היי, אני מירב, ויחד עם עידו, בעלי והשותף שלי, הקמתי את Veggiez לפני כ-5 שנים מתוך רצון לשתף את הידע שלנו בבישול ובצילום של מתכונים טבעוניים שיהיו קלים להכנה וטעימים (כל מתכון שעולה עובר בדיקות QA מדוקדקות ויסודיות בקרב חברים, שכנים, קרובי משפחה ועוברי אורח מזדמנים.

בשנה האחרונה הקמנו את סטודיו Veggiez – סטודיו 100% טבעוני לצילום ובישול הממוקם באזור התעשייה במודיעין הידוע גם בשם ישפרו סנטר. בסטודיו אנו מצלמים אוכל טבעוני בלבד, מוצרים ואנשים. הסטודיו מעוצב באווירה ביתית וחמימה וכולל מטבח גדול ונוח, אפשרויות צילום מרובות – מותאם במיוחד להפקות וידיאו ולכל הפקה אחרת כולל צילום תדמית ואפילו תוכניות טלוויזיה!

בקרוב

סדנת ניהול קונפליקטים דרך המטבח של וג'יז צוות מנצח!

אנחנו גם כאן

רוצים לקבל עדכונים במייל?

עקבו אחרינו בפייסבוק

עוגת שוקולד ליומולדת בקערה אחת

זוהי עוגת השוקולד הקלה ביותר להכנה: קערה אחת, בלי לכלכך כלים מיותרים, בלי תחליפים וחומרים עם שמות משונים, עם מרכיבים שיש לרובנו בבית. זאת גם העוגה הטבעונית הראשונה שהכנתי, כבר לפני יותר מחמש שנים, מתוך אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי. מלבד היותה פשוטה להכנה, היא גם רכה, מפנקת וסופר טעימה, גבוהה ומרשימה ואין מתאימה ממנה ליום ההולדת שלנו! נכון, הפוסט הזה היה צריך לעלות כבר לפני יותר מחודש, אבל אתם יודעים איך זה קיץ וילדים בחופשה…אבל זה הזמן לאחל לעצמנו עוד שנים רבות של עשייה וגם הזמן להודות לכם – הגולשים והעוקבים שלנו! תמשיכו לעקוב, לאהוב, להגיב, לשאול שאלות ולהציע הצעות! בשביל זה אנחנו כאן: להמשיך להעלות מתכונים טבעוניים קלים בריאים ומושחתים ובעיקר טעימים! נשמח אם תעקבו אחרינו גם באינסטגרם

מרכיבים לעוגה בתבנית בקוטר 24" או 26"

  • 3 כוסות קמח
  • חצי כוס אבקת קקאו
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 2 כוסות מים
  • קורט מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון או חומץ
  • 2/3 כוס שמן
  • החומרים לציפוי
  • חצי כוס קרם קוקוס
  • 150 גר' שוקולד מריר

איך מכינים:

מערבבים את הקמח, הקקאו, הסוכר, המלח והסודה לשתייה.

מוסיפים מים, שמן, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

יוצקים לתבנית אפייה עגולה משומנת ואופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות.

בינתיים מכינים את הציפוי:

מחממים את קרם הקוקוס במיקרוגל או על סיר קטן לסף רתיחה ( בערך דקה וחצי במיקורגל, תלוי במכשיר).

שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה קטנה.

יוצקים את קרם הקוקוס המחומם על השוקולד ומערבבים עד שנוצר קרם אחיד.

יוצקים על העוגה ומחליקים עם לקקן.

ניתן להוסיף קישוטים כיד הדמיון.

קרדיט למתכון: אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

השארת תגובה

דילוג לתוכן