סינייה כרובית עם עגבניות צלויות, טחינה ועלי זעתר טריים
סינייה זו מנה מהמטבח הערבי שכוללת בדרך כלל שכבות של בשר טחון עם טחינה, בצל ועגבניות.
כאן הכרובית מחליפה בגאוניות את הבשר, ובתוספת של עלי זעתר או אורגנו טריים (או יבשים אם אין), נוצרת כאן מנה מושלמת שיכולה לתפקד בכיף כמנה עיקרית לכל דבר, או כתוספת מכובדת לכל ארוחה.
אגב, אם אין לכם כרובית הקומבינציה הזאת הולכת מעולה גם עם ברוקולי.
אז יאללה למתכון:
חומרים ל- 6-4 מנות
לכרובית:
- 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים
- ¼ כוס שמן זית
- עלים קצוצים מ-3-5 גבעולי זעתר או אורגנו
- מלח ופלפל שחור גרוס
- שבבי צ'ילי
לעגבניות:
- 4-5 עגבניות אדומות ומוצקות
- שמן זית לזילוף
- מלח ופלפל שחור גרוס
למעטה הטחינה:
- כוס וחצי טחינה העשויה מטחינה גולמית, מים, לימון ומלח
איך מכינים:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
לעגבניות: פורסים עגבניות לפרוסות מניחים בתבנית מתבלים במלח ופלפל ומזליפים שמן זית אופים כ-25 דקות עד השחמה קלה מוציאים. לכרובית: מערבבים בקערה את פרחי הכרובית עם שמן זית, זעתר\אורגנו, מלח, פלפל ופתיתי צ'ילי.
מעבירים לתבנית אופים 15-20 דקות עד השחמה קלה.
הרכבת המנה:
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות מסדרים בתבנית פיירקס או זכוכית יפה את פרוסות העגבניות.
- עליהן מניחים את שכבת הכרובית.
- יוצקים מעל את הטחינה ואופים 10-12 דקות עד שהטחינה מקבלת צבע כהה ומתבקעת מעט.
- להגשה – ניתן לפזר עוד עלי אורגנו\זעתר טריים.
מבוסס על גליון 262 "על השולחן" (אורן ואלה). http://www.hashulchan.co.il/%D7%A1%D7…