למרק (4-6 מנות):
- 500 גרם אפונת גינה קפואה או טרייה
- 1 גזר, קלוף וחתוך גס
- 1 בצל בינוני, קלוף
- 1.5 ליטר מים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 250 מ״ל (1 כוס) שמנת סויה 5% לבישול
לסלט:
- 2 קלחי תירס טריים
- 1/4 צ׳ילי אדום חריף פרוס דק או לפי הטעם
- חופן עלי כוסברה שטופים ומופרדים מהגבעולים
- 3 כפות שמן זית
- כף גרעיני חמנייה טבעיים
אופן הכנה:
שמים בסיר גדול את האפונה, הגזר, הבצל, המים והמלח.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים ביחד 20 דקות.
מעבירים לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים את המרק לקרם.
מוסיפים את השמנת סויה ואת הכמון ומתקנים תיבול.
מצננים.
בינתיים מכינים את הסלט הקטן:
מגלחים עם סכין את קלחי התירס לתוך מחבת עם כף שמן זית.
מטגנים כמה דקות ומורידים מהאש.
מערבבים את התירס עם הצ׳ילי והכוסברה.
מתבלים במעט שמן זית.
להגשה: יוצקים מרק לקערות ומניחים במרכזן את סלט התירס.
מזלפים עוד כמה טיפות שמן זית מסביב, מפזרים גרעיני חמניות ומגישים.
מקור המתכון: חוברת שבועות 2016 תנובה